Ρεπορτάζ Υγείας

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει την περίπτωση πολιομυελίτιδας ως την «κορυφή του παγόβουνου»

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει την περίπτωση πολιομυελίτιδας ως την «κορυφή του παγόβουνου»

Η έρευνα για την προέλευση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι Νεοϋορκέζοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως, με τους κατοίκους αυτών των κομητειών και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης.

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η πολιομυελίτιδα έχει βρεθεί σε δείγματα λυμάτων έξω από τη Νέα Υόρκη Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσε την Πέμπτη ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει τη μοναδική της περίπτωση πολιομυελίτιδας – τον ​​πρώτο ασθενή που είναι γνωστό ότι μολύνθηκε από τον ιό στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία – ως «απλώς την κορυφή του παγόβουνου».

«Με βάση τα προηγούμενα κρούσματα πολιομυελίτιδας, οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας που παρατηρείται, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλα άτομα που έχουν μολυνθεί», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας Δρ. Mary T. Bassett σε δήλωση.

“Σε συνδυασμό με τα τελευταία ευρήματα λυμάτων, το Τμήμα αντιμετωπίζει τη μεμονωμένη περίπτωση πολιομυελίτιδας ως απλώς την κορυφή του παγόβουνου πολύ μεγαλύτερης πιθανής εξάπλωσης. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι σαφές: ο κίνδυνος της πολιομυελίτιδας είναι παρών στο New York σήμερα.

Πρέπει να συναντήσουμε αυτή τη στιγμή διασφαλίζοντας ότι οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, και τα μικρά παιδιά ηλικίας 2 μηνών είναι ενημερωμένοι με τον εμβολιασμό τους – την ασφαλή προστασία ενάντια σε αυτόν τον εξουθενωτικό ιό που χρειάζεται κάθε Νεοϋορκέζος», είπε. Το State Department of Health είπε ότι, μετά τον εντοπισμό της πολιομυελίτιδας στην κομητεία Rockland, ο ιός έχει επίσης ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων από την κομητεία Orange και την κομητεία Rockland.

Οι αξιωματούχοι βρήκαν επτά θετικά δείγματα από την Κομητεία Ρόκλαντ και την Κομητεία Όραντζ που συνδέονται γενετικά με τη μεμονωμένη περίπτωση παραλυτικής πολιομυελίτιδας που είχε εντοπιστεί προηγουμένως.

«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις τοπικής –όχι διεθνούς– μετάδοσης ενός ιού της πολιομυελίτιδας που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και πιθανή εξάπλωση στην κοινότητα, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού κάθε ενήλικα και παιδιού της Νέας Υόρκης, ειδικά εκείνων στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης», έγραψε το τμήμα.

Η έρευνα για την προέλευση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι Νεοϋορκέζοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως, με τους κατοίκους αυτών των κομητειών και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα, μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού.

Η πολιομυελίτιδα είναι πολύ μεταδοτική και ένα άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό ακόμα κι αν δεν είναι άρρωστο.

Τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν έως και 30 ημέρες για να εμφανιστούν και ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε παράλυση ή θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

Νέα Υόρκη: 1ο κρούσμα πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ εδώ και 10 χρόνια

Αξιωματούχος της κομητείας της Νέας Υόρκης προτρέπει τους κατοίκους να εμβολιαστούν μετά το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς οι φροντιστές ατόμων με άνοια μπορούν να περιηγηθούν στις διακοπές

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με απώλεια μνήμης και στους φροντιστές του είναι η παρουσία σας. Οι φροντιστές συχνά δεν βγαίνουν έξω και νιώθουν μοναξιά - μια κατάσταση που επιδεινώνεται με το να είναι όλη μέρα στο σπίτι με ένα άτομο που δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Οι νέοι επιζώντες από καρκίνο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου - παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αυτόν τον κίνδυνο

Επίσης, το εισόδημα του νοικοκυριού <$50Κ/έτος αύξησε δυσανάλογα τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου στους επιζώντες σε σύγκριση με τους χωρίς ιστορικό καρκίνου.