Ρεπορτάζ Υγείας

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει την περίπτωση πολιομυελίτιδας ως την «κορυφή του παγόβουνου»

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει την περίπτωση πολιομυελίτιδας ως την «κορυφή του παγόβουνου»

Η έρευνα για την προέλευση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι Νεοϋορκέζοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως, με τους κατοίκους αυτών των κομητειών και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης.

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας: Η πολιομυελίτιδα έχει βρεθεί σε δείγματα λυμάτων έξω από τη Νέα Υόρκη Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσε την Πέμπτη ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει τη μοναδική της περίπτωση πολιομυελίτιδας – τον ​​πρώτο ασθενή που είναι γνωστό ότι μολύνθηκε από τον ιό στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία – ως «απλώς την κορυφή του παγόβουνου».

«Με βάση τα προηγούμενα κρούσματα πολιομυελίτιδας, οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας που παρατηρείται, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλα άτομα που έχουν μολυνθεί», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας Δρ. Mary T. Bassett σε δήλωση.

“Σε συνδυασμό με τα τελευταία ευρήματα λυμάτων, το Τμήμα αντιμετωπίζει τη μεμονωμένη περίπτωση πολιομυελίτιδας ως απλώς την κορυφή του παγόβουνου πολύ μεγαλύτερης πιθανής εξάπλωσης. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα, αυτό που γνωρίζουμε είναι σαφές: ο κίνδυνος της πολιομυελίτιδας είναι παρών στο New York σήμερα.

Πρέπει να συναντήσουμε αυτή τη στιγμή διασφαλίζοντας ότι οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, και τα μικρά παιδιά ηλικίας 2 μηνών είναι ενημερωμένοι με τον εμβολιασμό τους – την ασφαλή προστασία ενάντια σε αυτόν τον εξουθενωτικό ιό που χρειάζεται κάθε Νεοϋορκέζος», είπε. Το State Department of Health είπε ότι, μετά τον εντοπισμό της πολιομυελίτιδας στην κομητεία Rockland, ο ιός έχει επίσης ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων από την κομητεία Orange και την κομητεία Rockland.

Οι αξιωματούχοι βρήκαν επτά θετικά δείγματα από την Κομητεία Ρόκλαντ και την Κομητεία Όραντζ που συνδέονται γενετικά με τη μεμονωμένη περίπτωση παραλυτικής πολιομυελίτιδας που είχε εντοπιστεί προηγουμένως.

«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις τοπικής –όχι διεθνούς– μετάδοσης ενός ιού της πολιομυελίτιδας που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και πιθανή εξάπλωση στην κοινότητα, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού κάθε ενήλικα και παιδιού της Νέας Υόρκης, ειδικά εκείνων στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης», έγραψε το τμήμα.

Η έρευνα για την προέλευση του ιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι Νεοϋορκέζοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως, με τους κατοίκους αυτών των κομητειών και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα, μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού.

Η πολιομυελίτιδα είναι πολύ μεταδοτική και ένα άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό ακόμα κι αν δεν είναι άρρωστο.

Τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν έως και 30 ημέρες για να εμφανιστούν και ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε παράλυση ή θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υπόθεση πολιομυελίτιδας της Νέας Υόρκης συνδέεται τώρα με ίχνη ιού που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ

Νέα Υόρκη: 1ο κρούσμα πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ εδώ και 10 χρόνια

Αξιωματούχος της κομητείας της Νέας Υόρκης προτρέπει τους κατοίκους να εμβολιαστούν μετά το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.

Υπεκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευθύμιος Λέκκας: Αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία - Επικινδυνότητα για την Αγία Σοφία

Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα» είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΗΠΑ: Τα κρούσματα σύφιλης αυξάνονται στα νεογέννητα

ΗΠΑ: Η άνοδος της σύφιλης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φραγμών στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις μειονοτικές κοινότητες.

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στάση εργασίας την Ημέρα της Μητέρας

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία 28 Φλεβάρη 2024, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς.

Τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας φέρνουν νέες μειωμένες τιμές

Με σκοπό το αμοιβαίο όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την εξαίρεση από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών- για τρεις μήνες- των προϊόντων για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής όσων βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.