Ρεπορτάζ Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συνιστά εμβόλιο γρίπης σε παιδιά εκτός αν νοσούν με μέτρια ή σοβαρή covid-19

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συνιστά εμβόλιο γρίπης σε παιδιά εκτός αν νοσούν με μέτρια ή σοβαρή covid-19

"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, φοράνε μάσκες στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρούν φυσική απόσταση από τους άλλους."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Οι ειδικοί υγείας ανησυχούν για την αναζωπύρωση της δραστηριότητας της γρίπης εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω θα πρέπει να λάβουν εμβόλιο γρίπης αυτό το φθινόπωρο, συνέστησε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής την Τρίτη, ωστόσο τα παιδιά με μέτρια έως σοβαρή νόσο COVID-19 θα πρέπει να καθυστερήσουν τα εμβόλια γρίπης μέχρι να αναρρώσουν. Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση της δραστηριότητας της γρίπης αυτόν τον χειμώνα εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση, σημείωσε η ομάδα.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η γρίπη είναι επίσης ένας πολύ μεταδοτικός αναπνευστικός ιός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και ακόμη και θάνατο στα παιδιά”, δήλωσε ο Δρ Flor Munoz, επικεφαλής συγγραφέας της δήλωσης πολιτικής και της τεχνικής έκθεσης, που αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Μολυσματικών Νοσημάτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Τρίτη. “Το εμβόλιο της γρίπης είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα με άλλους συνήθεις εμβολιασμούς και το εμβόλιο COVID-19”.

Η παιδιατρική ομάδα δεν προτιμά έναν τύπο εμβολίου γρίπης έναντι του άλλου. Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία, τα παιδιά μπορούν να λάβουν ένεση ή ρινικό σπρέι. Άλλες συστάσεις περιλαμβάνουν εμβολιασμούς κατά της γρίπης μεταξύ παιδιών σε ομάδες υψηλού κινδύνου, εκείνων με αλλεργία στα αυγά και για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό. Τα εμβόλια γρίπης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή νοσηλείας με γρίπη και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP υπολόγισε ότι το 80% των παιδικών θανάτων από γρίπη τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ εκείνων που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί, με περίπου τους μισούς θανάτους σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP συνέστησε επίσης το εμβόλιο COVID-19 για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. “Φέτος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή, καθώς είδαμε τα κρεβάτια των νοσοκομείων και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να γεμίζουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους σε κοινότητες όπου η μετάδοση του SARS-CoV-2 και άλλων αναπνευστικών ιών παραμένει υψηλή”, πρόσθεσε ο Munoz. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, φοράνε μάσκες στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρούν φυσική απόσταση από τους άλλους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μαθήματα για την προστασία της υγείας που μας δίνει η πανδημία covid-19

Ανησυχία γιατρών για την απειλή covid-19 και γρίπης λόγω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας

"Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες", δηλώνουν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».