Ρεπορτάζ Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συνιστά εμβόλιο γρίπης σε παιδιά εκτός αν νοσούν με μέτρια ή σοβαρή covid-19

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Συνιστά εμβόλιο γρίπης σε παιδιά εκτός αν νοσούν με μέτρια ή σοβαρή covid-19

"Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, φοράνε μάσκες στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρούν φυσική απόσταση από τους άλλους."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Οι ειδικοί υγείας ανησυχούν για την αναζωπύρωση της δραστηριότητας της γρίπης εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω θα πρέπει να λάβουν εμβόλιο γρίπης αυτό το φθινόπωρο, συνέστησε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής την Τρίτη, ωστόσο τα παιδιά με μέτρια έως σοβαρή νόσο COVID-19 θα πρέπει να καθυστερήσουν τα εμβόλια γρίπης μέχρι να αναρρώσουν. Οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση της δραστηριότητας της γρίπης αυτόν τον χειμώνα εν μέσω επιστροφής στην προσωπική μάθηση, σημείωσε η ομάδα.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η γρίπη είναι επίσης ένας πολύ μεταδοτικός αναπνευστικός ιός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και ακόμη και θάνατο στα παιδιά”, δήλωσε ο Δρ Flor Munoz, επικεφαλής συγγραφέας της δήλωσης πολιτικής και της τεχνικής έκθεσης, που αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Μολυσματικών Νοσημάτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Τρίτη. “Το εμβόλιο της γρίπης είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα με άλλους συνήθεις εμβολιασμούς και το εμβόλιο COVID-19”.

Η παιδιατρική ομάδα δεν προτιμά έναν τύπο εμβολίου γρίπης έναντι του άλλου. Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία, τα παιδιά μπορούν να λάβουν ένεση ή ρινικό σπρέι. Άλλες συστάσεις περιλαμβάνουν εμβολιασμούς κατά της γρίπης μεταξύ παιδιών σε ομάδες υψηλού κινδύνου, εκείνων με αλλεργία στα αυγά και για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό. Τα εμβόλια γρίπης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή νοσηλείας με γρίπη και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP υπολόγισε ότι το 80% των παιδικών θανάτων από γρίπη τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ εκείνων που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί, με περίπου τους μισούς θανάτους σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP συνέστησε επίσης το εμβόλιο COVID-19 για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. “Φέτος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή, καθώς είδαμε τα κρεβάτια των νοσοκομείων και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να γεμίζουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους σε κοινότητες όπου η μετάδοση του SARS-CoV-2 και άλλων αναπνευστικών ιών παραμένει υψηλή”, πρόσθεσε ο Munoz. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, φοράνε μάσκες στο σχολείο και κατά τη διάρκεια ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρούν φυσική απόσταση από τους άλλους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μαθήματα για την προστασία της υγείας που μας δίνει η πανδημία covid-19

Ανησυχία γιατρών για την απειλή covid-19 και γρίπης λόγω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας

"Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες", δηλώνουν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences θα δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για πόρους ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

«Με αυτή τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα», είπε. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις ομάδες να παράγουν βίντεο, γραφικά και άλλες πηγές πληροφοριών για διανομή στα μέσα ενημέρωσης και σε κοινοτικά κέντρα, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, πάρτι και εκδηλώσεις.

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

Το tweet της Κυριακής απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι διπλωμάτες του Πεκίνου σήκωσαν τα φρύδια με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που η δική τους κυβέρνηση απαγορεύει.

Οι γυναίκες θέλουν απεγνωσμένα να εργαστούν στο Αφγανιστάν που κυβερνούν οι Ταλιμπάν

Ακόμη και πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, το Αφγανιστάν ήταν μια βαθιά συντηρητική, πατριαρχική χώρα με την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες πόλεις.

Συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν πως μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.