Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Αλλαγές σώμα: Πώς και ποιες σωματικές αλλαγές συμβαίνουν στις γυναίκες μετά τα 40;

Αλλαγές σώμα: Πώς και ποιες σωματικές αλλαγές συμβαίνουν στις γυναίκες μετά τα 40;

Αλλαγές σώμα: Οι γυναίκες μετά τα 40 τους πρέπει να περιμένουν πώς και τι σωματικές αλλαγές μπορεί να τους συμβούν και να προετοιμαστούν για το ίδιο. 

Οι γυναίκες μετά τα 40 τους πρέπει να περιμένουν πώς και τι σωματικές αλλαγές μπορεί να τους συμβούν και να προετοιμαστούν για το ίδιο. Ενώ το 20% των γυναικών δεν εμφανίζει συμπτώματα εμμηνόπαυσης, το 60% έχει ήπια έως μέτρια συμπτώματα και το άλλο 20% έχει σοβαρά συμπτώματα. Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έχουν επίσης εξουθενωτική κόπωση, η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλές καταστάσεις, όπως ορμονικές ανισορροπίες, εναλλαγές της διάθεσης, αδιάγνωστο και φουντωμένο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ινομυαλγία κ.λπ. Απαιτείται ενδελεχής εξέταση για να διαπιστωθεί η καλύτερη διαχείριση της διάγνωσης.

Οι αλλοιωμένη παραισθησία που προκαλεί αγωγιμότητα των νεύρων σημειώνεται επίσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρεγκαμπαλίνη, γκαμπαπεντίνη κ.λπ., αφού διορθωθούν διάφορες ανεπάρκειες βιταμινών και μετάλλων και υποκείμενες αιτίες.

Μειωμένη λίμπιντο

Οι ορμονικές ανισορροπίες είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν μειωμένη λίμπιντο. Η ξηρότητα των γεννητικών οργάνων μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπικά οιστρογόνα και η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πάθησης σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις. 

Τροφικές αλλεργίες, κοιλιακή δυσφορία

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή παρόμοιες καταστάσεις μπορεί να εκδηλωθούν σε μετεμμηνοπαυσιακές καταστάσεις προκαλώντας έντονη δυσπεψία, κοιλιακή δυσφορία, πόνο, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.λπ.

Αραίωση και πτώση μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι ένας άλλος κοινός ανησυχητικός παράγοντας που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπική μινοξιδίλη, πρόσφατα, βιοτίνη από το στόμα και άλλα σύμπλοκα πολυβιταμινών. Επίσης ο ίλιγγος και οι ζαλάδες μπορεί να επιδεινωθούν λόγω ορμονικών ανισορροπιών. Φάρμακα όπως η βεταϊστίνη και η κινναριζίνη μπορεί να βοηθήσουν.

Ακράτεια ουροδόχου κύστης

Με τη μείωση και την αλλαγή του τόνου της ουροδόχου κύστης και των μυών της πυέλου, η ακράτεια της κύστης μπορεί να είναι ένα κοινό εύρημα και οι ασκήσεις kegel μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σε κάποιο βαθμό. Το Mirabegron, η siladosin κλπ μπορούν να σας βοηθήσουν .

Αλλοιωμένες γεύσεις παρατηρούνται επίσης σε ορισμένες γυναίκες, οι οποίες, σε χειρότερες περιπτώσεις, ανταποκρίνονται σε θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης αφού συμπληρώσουν τις ελλιπείς πολυβιταμίνες και μέταλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσοχή σε αυτές τις οφθαλμικές παθήσεις αφού κλείσετε τα 40

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Πόσον καιρό μπορεί να ζήσει ένας υγιής άνθρωπος;

Πόσο ζεστό είναι πολύ ζεστό για το ανθρώπινο σώμα;

Αλλάξτε στάση στο σεξ και μην αφήνετε τον πόνο στην πλάτη να σας επηρεάσει

Μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει στην αύξηση βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μέγεθος του σουτιέν σας επηρεάζει το πόσο ιδρώνετε και δεν είναι αυτό που νομίζετε

Η Blount πρόσθεσε: «Γινόμαστε πιο καθιστικοί ως κοινωνία, οπότε αν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε τις γυναίκες να γίνουν πιο δραστήριες ενώ παράλληλα να κάνουν τον αθλητισμό πιο προσιτό, τότε αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό».

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Κίνδυνος πυρκαγιάς 18/6: Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τιθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Μειώστε τον κίνδυνο να πέσετε καθώς μεγαλώνετε με αυτά τα απλά βήματα

Και, αν πέσετε, ενημερώστε το γιατρό σας — ακόμη κι αν φαίνεται ασήμαντο. Μια πτώση μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις και θα θελήσετε να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία για να μην γίνει πρότυπο. «Ίσως είναι κάτι που γίνεται μία φορά, αλλά ούτως ή άλλως ελέγξτε το», είπε ο McDermott.

Close Icon