Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

4 στους 10 ηλικιωμένους Αυστραλούς παραλείπουν οδοντίατρο λόγω κόστους

4 στους 10 ηλικιωμένους Αυστραλούς παραλείπουν οδοντίατρο λόγω κόστους

Η καλή στοματική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας και οι κίνδυνοι από τη μη λήψη της φροντίδας που χρειάζονται οι άνθρωποι μπορεί να είναι απίστευτα σοβαροί.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Αυστραλούς (37%) ηλικίας 55+ έχουν καθυστερήσει ή ανέβαλε εντελώς να πάνε στον οδοντίατρο τον περασμένο χρόνο λόγω κόστους, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε σήμερα από την COTA Australia – η κορυφαία οργάνωση υπεράσπισης των ηλικιωμένων Αυστραλών. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 44% των ηλικιωμένων Αυστραλών με χαμηλότερα εισοδήματα, το οποίο περιλαμβάνει πολλούς συνταξιούχους και εκείνους που βρίσκονται σε φροντίδα ηλικιωμένων και δεν καλύπτουν το κόστος οδοντιατρικής φροντίδας.

Η έρευνα, που κυκλοφόρησε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (20 Μαρτίου) δείχνει επίσης ότι το 73% όλων των Αυστραλών υποστηρίζει την εισαγωγή ενός Προγράμματος Οδοντιατρικών Παροχών Ηλικιωμένων – ένα πρόγραμμα που θα έδινε στους ηλικιωμένους Αυστραλούς πρόσβαση σε ποιοτική, οικονομικά προσιτή οδοντιατρική περίθαλψη – και τέσσερα στα πέντε άτομα πιστεύουν ότι η οδοντιατρική περίθαλψη πρέπει να καλύπτεται από το Medicare.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της COTA Australia, Patricia Sparrow, δήλωσε ότι ο αριθμός των ηλικιωμένων Αυστραλών που αναβάλλουν την οδοντιατρική περίθαλψη είναι απίστευτα ανησυχητικός δεδομένων των ευρύτερων επιπτώσεων στην υγεία και την ευεξία, ειδικά για τους ηλικιωμένους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις γενικές επιπτώσεις στην υγεία της κακής οδοντιατρικής φροντίδας.

Η κ. Sparrow είπε ότι τα ευρήματα αποτελούν περαιτέρω στοιχεία ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να εισαγάγει ένα Σχέδιο Οδοντιατρικών Παροχών Ηλικιωμένων – ένα πρόγραμμα που προτείνει η Βασιλική Επιτροπή για την ποιότητα και την ασφάλεια της φροντίδας ηλικιωμένων για όλους τους κατοίκους γηροκομείων, συνταξιούχους ή Κάρτα υγειονομικής περίθαλψης ηλικιωμένων κατόχους που ζουν στην κοινότητα.

«Το γεγονός ότι τέσσερις στους δέκα ηλικιωμένους Αυστραλούς παραλείπουν ή καθυστερούν την οδοντιατρική τους φροντίδα θα πρέπει να είναι μια πραγματική αφύπνιση για τους πολιτικούς μας», είπε η κα Σπάροου. “Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν αυτό που ακούμε απευθείας από τους ηλικιωμένους. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε ιστορίες ηλικιωμένων Αυστραλών που δεν κάνουν την επείγουσα οδοντιατρική εργασία που απαιτούν απλώς και μόνο επειδή είναι πολύ ακριβή.

Η καλή στοματική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας και οι κίνδυνοι από τη μη λήψη της φροντίδας που χρειάζονται οι άνθρωποι μπορεί να είναι απίστευτα σοβαροί – ακόμη και απειλητικοί για τη ζωή σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις. Η καλή οδοντιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Όμως γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλώνετε ο κίνδυνος ευρύτερων επιπτώσεων στην υγεία αυξάνεται.”

Η κα Σπάροου είπε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι όσοι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ότι δυσκολεύονται οικονομικά, παραλείπουν τον οδοντίατρο με τα υψηλότερα ποσοστά. «Εκατομμύρια Αυστραλοί, νέοι και μεγαλύτεροι, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους επειδή απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την οδοντιατρική και στοματική φροντίδα που χρειάζονται.

Η χρέωση του οδοντιατρικού όγκου μέσω του Medicare θα διασφάλιζε ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται, θα περιόριζε τον αριθμό των ατόμων που αρρωσταίνουν ως αποτέλεσμα της μη λήψης της φροντίδας που χρειάζονται και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης κόστους ζωής. λογική λύση σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια Αυστραλούς κάθε ηλικίας».

Βασικά ευρήματα της μελέτης

Η δημοσκόπηση ανατέθηκε από την COTA Australia και διενεργήθηκε από την Essential Research. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:

  • Το 37% των Αυστραλών ηλικίας 55+ έχουν καθυστερήσει ή καθυστέρησε να πάει στον οδοντίατρο τον περασμένο χρόνο λόγω κόστους.
  • Επίσης, το 44% των ηλικιωμένων Αυστραλών με χαμηλότερα εισοδήματα καθυστέρησαν ή ανέβαλαν εντελώς την επίσκεψη στον οδοντίατρο τον περασμένο χρόνο λόγω κόστους.
  • Το 57% των Αυστραλών ηλικίας 55+ που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθυστέρησαν ή ανέβαλαν εντελώς την επίσκεψη στον οδοντίατρο τον περασμένο χρόνο λόγω κόστους.
  • Το 73% του συνόλου των Αυστραλών υποστηρίζει την εισαγωγή ενός Προγράμματος Οδοντιατρικών Παροχών Ηλικιωμένων.
  • Τέσσερα στα πέντε άτομα (79%) πιστεύουν ότι η οδοντιατρική περίθαλψη πρέπει να καλύπτεται από το Medicare.
  • Το 89% των Αυστραλών όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες πιστεύουν ότι η οδοντιατρική περίθαλψη πρέπει να καλύπτεται από το Medicare.

Οι εκκλήσεις της COTA Australia προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει ένα Σχέδιο Οδοντιατρικών Παροχών Ηλικιωμένων έχουν υποστηριχθεί από την Εθνική Συμμαχία Στοματικής Υγείας και τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλιανής Οδοντιατρικής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΟ: Ευαισθητοποίηση του κοινού εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

Ποια είναι η σχέση μεταξύ ουλίτιδας και ανεπάρκειας βιταμίνης C;

Πώς βοηθάει την Ορθοδοντική η τεχνητή νοημοσύνη;

Πώς να θεραπεύσεις τα ευαίσθητα δόντια: 8 συμβουλές για να μην πονάνε ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Θα οδηγηθεί η νέα παραλλαγή COVID FLiRT σε άνοδο αυτό το καλοκαίρι;

Παραλλαγή Covid: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι η ανίχνευση λυμάτων του COVID-19 είναι υψηλή ή πολύ υψηλή σε οκτώ πολιτείες, αλλά το αν αυτό σημαίνει μια καλοκαιρινή αύξηση των κρουσμάτων μένει να φανεί.

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Close Icon