Ρεπορτάζ Υγείας

3 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

3 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα

Οδηγούν σε Πολλές Αρνητικές Επιδράσεις στην Υγεία Τα smartphone και τα tablet φαίνεται να προκαλούν ψυχαναγκαστική και εθιστική συμπεριφορά σε πολλά άτομα, σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής τον ενδοκρινολόγο Nidhi Gupta, MD.

3 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σήμερα: Τα εισοδήματα των γιατρών αυξάνονται, βρέθηκε ο μηχανισμός απώλειας μνήμης και ότι τα smartphone

είναι εθιστικά

Το εισόδημα των γιατρών αυξάνεται, αλλά το χάσμα στους μισθούς εξακολουθεί να υπάρχει

Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων ανέφεραν αύξηση εισοδήματος κατά το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε περισσότερες από 29 ειδικότητες. Οι παιδίατροι ανέφεραν αύξηση 10,4%, με το ετήσιο εισόδημά τους κατά μέσο όρο στα 244.000 δολάρια.

Η δερματολογία, η γαστρεντερολογία και η ωτορινολαρυγγολογία ανέφεραν αυξήσεις άνω του 10%.

“Η αποζημίωση για τους περισσότερους γιατρούς αυξάνεται καθώς η ζήτηση για γιατρούς επιταχύνεται.

Η αγορά για τους γιατρούς έχει κάνει 180 μοίρες σε μόλις 7 ή 8 μήνες”, δήλωσε ο James Taylor του τμήματος ιατρών και λύσεων ηγεσίας της AMN Healthcare.

Οι περισσότεροι παιδίατροι, ωστόσο, έχουν αρνητικά συναισθήματα για την αποζημίωσή τους.

Μόνο το 47% πιστεύει ότι αποζημιώθηκε δίκαια το 2021.

Η αύξηση των αποδοχών οδήγησε τους παιδίατρους από την τελευταία θέση της λίστας κερδών ανά ειδικότητα στη δεύτερη προς την τελευταία θέση.

Το χάσμα μεταξύ των φύλων στις αμοιβές παρέμεινε μεταξύ των γιατρών και των ειδικοτήτων. Οι άνδρες γιατροί ανέφεραν 26% υψηλότερες αποδοχές σε σύγκριση με τις γυναίκες ομολόγους τους.

Για τους παιδιάτρους, οι άνδρες κέρδιζαν 24% περισσότερα από τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες βρίσκουν τον μηχανισμό του εγκεφάλου πίσω από την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία

Ένας νέος νευρωνικός μηχανισμός που σχετίζεται με την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει τι προκαλεί την ανισορροπία στους νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για τις λειτουργίες μνήμης που βρίσκονται στον ιππόκαμπο. Εντόπισαν μια εξαφανιζόμενη διαφοροποίηση στον διαχωρισμό μοτίβων, την ικανότητα να ξεχωρίζουν δύο παρόμοια γεγονότα (όπως επίσκεψη σε ένα εστιατόριο δύο φορές) και την ολοκλήρωση του μοτίβου, τη χρήση ενός μικρού τμήματος πληροφοριών για την ανάκτηση μιας πλήρους μνήμης (όπως η αναγνώριση ενός τραγουδιού από μερικές νότες μουσικής).

Γιατί έχει σημασία: “Εάν μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό, μπορεί να ανακαλύψουμε νέες θεραπείες για την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Θα μας έδινε καλύτερο έλεγχο του πού θα μπορούσαμε ενδεχομένως να στοχεύσουμε τα ελλείμματα που βλέπουμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Hey- Kyoung Lee, PhD.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι η πέμπτη κύρια αιτία ενηλίκων άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από 305 δισεκατομμύρια δολάρια στην υγειονομική περίθαλψη κάθε χρόνο.

Smartphones “Εθιστικά από Σχεδιασμό”: Οδηγούν σε Πολλές Αρνητικές Επιδράσεις στην Υγεία Τα smartphone και τα tablet φαίνεται να προκαλούν ψυχαναγκαστική και εθιστική συμπεριφορά σε πολλά άτομα, σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής τον ενδοκρινολόγο Nidhi Gupta, MD.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη συμπεριφορά που σχετίζονται με τα smartphone σχετίζονται επίσης με διαταραχές υγείας όπως η παχυσαρκία, ο ύπνος και τα προβλήματα συμπεριφοράς. «Όταν λέω «υγεία», περιλαμβάνει τη σωματική υγεία, την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική υγεία», είπε ο Γκούπτα.

“Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν εθισμό. Έχουν σχεδιαστεί για να χειραγωγούν τον εγκέφαλό μας.” Πλαίσιο: Το ογδόντα πέντε τοις εκατό των Αμερικανών διαθέτουν smartphone, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο PEW.

Δεν κινδυνεύουν μόνο οι ενήλικες – μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 37% των 11χρονων παιδιών και το 91% των 14χρονων παιδιών έχουν smartphone, σύμφωνα με το Today.

Σύσταση: Η Gupta συνιστά «μέτρο, ισορροπία και δέσμευση στην πραγματική ζωή». Για να αμβλύνει τον βρόχο του συστήματος ντοπαμινεργικής ανταμοιβής, προτείνει να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, τους συναγερμούς, τα κουδούνια και τα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια απλή σάρωση εγκεφάλου μπορεί να διαγνώσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόληψη & θεραπεία της άνοιας

Το Αλτσχάιμερ επηρεάζει σχεδόν όλα τα βιολογικά μονοπάτια του εγκεφάλου

Σημαντικό βήμα για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.