Ρεπορτάζ Υγείας

2η ΥΠΕ εφημερίες: Δεν έχει αλλάξει το σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων

2η ΥΠΕ εφημερίες: Δεν έχει αλλάξει το σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων

2η ΥΠΕ εφημερίες: Όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην ΥΠΕ καλούνται να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τον προγραμματισμό της εκάστοτε εφημερίας. 

Διαψεύδουν από τη 2η ΥΠΕ τους ισχυρισμούς ότι έχει αποφασιστεί αλλαγή στο σύστημα των εφημεριών. Ως εκ τούτου, όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην ΥΠΕ καλούνται να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο τον προγραμματισμό της εκάστοτε εφημερίας. Αποκαλούν τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν για τις αλλαγές ως “φήμες”, χωρίς υπόσταση.

2η ΥΠΕ: Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις εφημερίες

Κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες για ειλημμένη απόφαση αλλαγής του συστήματος εφημέρευσης των νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Θα θέλαμε κατηγορηματικά να διαψεύσουμε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση. Καλούμε τις Διοικήσεις και τις Διευθύνσεις των Ιατρικών Υπηρεσιών των
νοσοκομείων ευθύνης μας, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τον προγραμματισμό των εφημεριών τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιλοτικές αλλαγές στις εφημερίες στα νοσοκομεία από 2 Οκτωβρίου για ένα μήνα

Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας Αγροτικών Ιατρών Κ.Υ. Γυθείου

Τι σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας για τις εφημερίες και τι θα προτείνουν οι ειδικοί της 12μελούς επιτροπής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).