Πολιτική Υγείας

Υποβοηθούμενη γονιμοποίηση: Το στοίχημα της Ελληνικής κυβέρνησης για σύγχρονες λύσεις σε ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν

Υποβοηθούμενη γονιμοποίηση: Το στοίχημα της Ελληνικής κυβέρνησης για σύγχρονες λύσεις σε ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν

Υποβοηθούμενη γονιμοποίηση: Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την υπογονιμότητα παρέχοντας διέξοδο σε όσα ζευγάρια επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Σε εκδήλωση για τα 6 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας γνωστού κέντρου υποβοηθούμενης γονιμοποίησης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και μίλησαν σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα. Το θέμα αποτελεί προτεραιότητα, καθώς όπως φαίνεται και από τα στατιστικά δεδομένα ο ελληνικός πληθυσμός φθίνει. Πρόκειται για ένα γεγονός που υφίσταται σε παγκόσμια κλίμακα. Η υποβοηθούμενη γονιμοποίηση αποτελεί βασικό πυλώνα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. Ωστόσο, εγείρονται προβλήματα όπως το κόστος, η χρηματοδότηση και οι σύγχρονες δομές. Όλα αυτά τα προβλήματα καλείται η Ελλάδα να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας διέξοδο σε όσα ζευγάρια επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Τι είπε ο  Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος, Πλεύρης, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της Πολιτείας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: “Είναι ακριβώς οι δράσεις που χρειάζεται να υπάρχουν, προκειμένου να υπάρχει υποστηρικτική δράση στο αγαθό της Υγείας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Από την πλευρά της Υγείας εάν το δούμε, πρώτον έχουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενης υπηρεσίας στη χώρα μας. Έτσι μπορούν τα ζευγάρια να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και δυνατότητες, ώστε να μπορέσουν να έχουν τη χαρά να τεκνοποιήσουν. Δεύτερον, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι με τις πολύ καλές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί υπάρχει και ένα πολύ καλά δομημένο νομικό πλαίσιο. Πρόκειται και για ένα στοίχημα ιατρικού τουρισμού. Τρίτον, έχουμε μία στροφή και αυτό αφορά και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει πολύ καλές υπηρεσίες υγείας. Με αυτό τον τρόπο, ο ιδιωτικός τομέας που συμβάλλει σε αυτή την ανάπτυξη θα επιβραβεύεται.”

Δηλώσεις Κυριάκου Πιερρακάκη

Από την πλευρά του, ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε τα εξής: “Με τον Θάνο Πλεύρη σχεδιάζουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση της Υγείας με τον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς, με την τηλεΐατρική, με όλα τα πράγματα που έρχονται να συμβάλουν στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αλληλεπιδρούν με το Κράτος και γενικά με τις Δομές Υγείας. Όλη αυτή η προσέγγιση έχει στο τέλος της ημέρας στον πυρήνα της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του – και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι μια πολύ σπουδαία προσέγγιση. Μπαίνει η τεχνολογία στον πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασης με σκοπό να αντιμετωπιστεί και το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε. Πέσαμε από τα 11,1 εκατομμύρια στα 10,7 εκατομμύρια. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό με δομημένες λύσεις με την Κυβέρνηση ως σύνολο και αποτελεί πρόκληση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δύσκολα τεκνοποιούν οι άνδρες μετά την ηλικία των 50

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Μπόμπα Τανιμανίδης: Έγιναν γονείς για πρώτη φορά

Αυτοφροντίδα : Η σπουδαιότητα της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.