Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και σύμβαση με ιδιώτες για τα εμβόλια

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και σύμβαση με ιδιώτες για τα εμβόλια

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και κατοχυρώθηκε η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα για τα εμβόλια.

Χτες βράδυ το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει πλέον για 3 μήνες και όχι για 6. Πέρα από αυτή την τροποποίηση, όμως, αποφασίστηκαν δύο ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αφενός, επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας. Αφετέρου, κατοχυρώνεται η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα ως προς την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των εμβολίων με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς

Η νέα τροπολογία επισφραγίζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους εργάζονται για το ΕΣΥ και τις άλλες δομές υγείας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι ίση με το 50% του μισθού των εργαζομένων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη της ενίσχυσης είναι η εργασία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2021.

Με αυτή την προϋπόθεση, εξαιρούνται της οικονομικής ενίσχυσης όσοι απουσιάζουν έχοντας λάβει οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο χρονικό διάστημα με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια. Πιο σημαντική όμως είναι η ακόλουθη εξαίρεση, όσων δηλαδή έχουν τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων τους σύμφωνα με την εφαρμογή του άρθρου 20. Με την άρση της αναστολής, οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιούνται τμήμα της οικονομικής ενίσχυσης με βάση τους συνολικούς μήνες που έχουν εργαστεί στο πεδίο μάχης κατά της πανδημίας.

Συμβάσεις με ιδιώτες στο πλαίσιο του εμβολιασμού

Καθώς η χώρα έχει μπει στην προσπάθεια διεύρυνσης του εμβολιασμού με την τρίτη αναμνηστική δόση και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία πλέον μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες για τη διευκόλυνση της χορήγησης των εμβολίων. Πιο αναλυτικά, είναι πια δυνατή η σύναψη των συμβάσεων με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και οπουδήποτε αλλού διενεργούνται εμβολιασμοί. Αυτή η τροπολογία λύνει τα χέρια στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τη δυναμική των ιδιωτών στο πλαίσιο του εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους 3 μήνες

Πρόγραμμα Ελευθερία - 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης την Κυριακή (5/12)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ECDC συνιστά προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

ECDC: Προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, αναμένεται να προτείνει σήμερα (23/5) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - ECDC.

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.