Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας Ινδία: Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής

Υπουργείο Υγείας Ινδία: Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Υπουργείο Υγείας Ινδία: Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας συνέστησε στα κράτη να βελτιώσουν την κάλυψη δεύτερων δόσεων των εμβολιασμών COVID-19 μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και των εργαζομένων πρώτης γραμμής. Σε συνάντηση την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της Ένωσης Ρατζές Μπουσάν τόνισε την καθυστερημένη κάλυψη μεταξύ της ομάδας, την οποία φέρεται να την αποκαλεί «αιτία σοβαρής ανησυχίας», ανά πολλές ειδήσεις. Αναφέρθηκε ένας εθνικός μέσος όρος 82% στη χορήγηση πρώτης δόσης μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, ενώ η χορήγηση της δεύτερης δόσης μειώθηκε στο 56%.

Τουλάχιστον μισή δωδεκάδα πολιτειών έπεσε κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Εν τω μεταξύ, η κάλυψη πρώτης δόσης για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή αυξήθηκε στο 85%, με την κάλυψη της δεύτερης δόσης να πέφτει στο 47%.

Σχεδόν 20 καταστάσεις αναφέρθηκαν κάτω από τον εθνικό μέσο όρο χορήγησης δεύτερης δόσης.

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε ορισμένες πολιτείες κατηγορήθηκαν για τη σύντομη κάλυψη. Ωστόσο, οι ελλείψεις στους εμβολιασμούς επεκτείνονται περαιτέρω.

Το Reuters ανέφερε ότι περισσότεροι άνδρες έχουν λάβει εμβολιασμούς στην Ινδία, με διαφορές να επηρεάζουν και εκείνους στις αγροτικές περιοχές. Αναφέροντας κυβερνητικά στοιχεία, το κατάστημα σημείωσε περίπου 101 εκατομμύρια εμβολιασμένους άνδρες ή 17% περισσότερο από τις γυναίκες.

Οι άντρες λένε ότι αντιπροσωπεύουν το 54% όλων αυτών που εμβολιάστηκαν.

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας έδειξαν ότι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, υπήρχε 88% αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta.

Τρεις εβδομάδες μετά από μία εφάπαξ δόση, τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca ήταν 33% αποτελεσματικά κατά της συμπτωματικής νόσου που προήλθε από την παραλλαγή Delta, υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας δεύτερης δόσης, δήλωσε ο Fauci. Στην Αγγλία, το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος B.1.1.7 έχει δώσει τη θέση του στην παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

“Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Fauci, τονίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης της σειράς εμβολιασμού. “Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, εμβολιαστείτε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδία : Στρέφετε σε μη εγκεκριμένα εμβόλια για να αντιμετωπίσει την πανδημία

Η νέα παραλλαγή delta μπορεί να είναι 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha παγκοσμίως

  Γιατί τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία

Λιοντάρι πέθανε από Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας

Εκατομμύρια ινδικές οικογένειες εξαναγκάζονται στη φτώχεια από ένα καταστροφικό νέο κύμα κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρεία σύσκεψη υπό Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά για το κύμα καύσωνα

Καύσωνας: Ευρεία σύσκεψη για το κύμα καύσωνα και τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων υπό Υπ. Προστασίας του Πολίτη & Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Nίκος Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν τα τοπικά μέτρα περιορισμού Μύκονος και 'Ιος - Ανησυχία για άλλα 6 νησιά

Nίκος Χαρδαλιάς: Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, όπου καταγράφεται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας στις άνω περιοχές.

Γκίκας Μαγιορκίνης: 5% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει 5% αύξηση μεσοσταθμικά και καταγράφεται μικρή συρρίκνωση στις νέες διαγνώσεις. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στο ΗΒ, την Ολλανδία και τη Δανία, ενώ σημαντική επιδείνωση παρουσιάζουν η Γαλλία και η Ιταλία, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διενέργεια self test είναι μέτρο διασφάλισης της δημ. υγείας και όχι μέσο τιμωρίας

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η συμβολή των self test στην πρώιμη αναγνώριση κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας παραμένει σημαντική, είπε η κα Παπαευαγγέλου. Την εβδομάδα που μας πέρασε συνολικά τα self test αποτέλεσαν το 35% των νέων διαγνώσεων με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στο εργατικό δυναμικό, ηλικίες 18-65, όπου τα μισά κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test. Η διενέργεια αυτών από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, είναι σημαντικό να κατανοηθεί, πως αποτελεί μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι μέσο τιμωρίας, επεσήμανε η καθηγήτρια.

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Γαλλία : O Μακρόν ζητά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων

Γαλλία : Ο Πρόεδρος Μακρόν κάνει έκκληση προς τον Γαλλικό λαό να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων και να υπάρξει ομόνοια των πολιτών με μοναδικό τους στόχο την αντιμετώπιση του ιού.