Πολιτική Υγείας

Ινδία Γιατροί: Βασικά ζητήματα που αφορούν την αποτυχία επαρκούς προγραμματισμού και ανάπτυξης εμβολίων COVID-19.

Ινδία Γιατροί: Βασικά ζητήματα που αφορούν την αποτυχία επαρκούς προγραμματισμού και ανάπτυξης εμβολίων COVID-19.

Τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία Το κόστος των εμβολίων αποτέλεσε επίσης εμπόδιο στη λήψη. Αρχικά, η ινδική εθνική κυβέρνηση διέθεσε τα εμβόλια ελεύθερα σε κυβερνητικά νοσοκομεία και κέντρα. Ωστόσο, στη συνέχεια εξουσιοδότησε τους ιδιωτικούς παρόχους να προσφέρουν το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να κοστίσει μεταξύ 3 και 15 $ - πέρα από τα μέσα της πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Ινδία Γιατροί: Η Ινδία πρόσφατα γνώρισε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19. • Σε ένα νέο κομμάτι γνωμοδότησης, δύο επιστήμονες αποσαφηνίζουν τις αποτυχίες του σχεδιασμού και της ανάπτυξης εμβολίων που έχουν συμβάλει σε αυτό το δεύτερο κύμα. • Οι ειδικοί κάνουν μια σειρά από προτάσεις για το πώς οι Ινδοί αξιωματούχοι πρέπει να διαχειρίζονται και να δίνουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολίων της χώρας. • Η ελεύθερη διάθεση εμβολίων για όλους είναι μια από τις βασικές συστάσεις τους. Σε μια νέα γνωμοδότηση, δύο επιστήμονες καταγράφουν τις αποτυχίες στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εμβολίων που οδήγησαν στο καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 που βιώνει σήμερα η Ινδία.

Στο άρθρο, το οποίο εμφανίζεται στο περιοδικό BMJ Global HealthTrusted Source, οι ειδικοί προτείνουν πως η ινδική εθνική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας.

Πάνω από 414.000 καθημερινά κρούσματα

Η Ινδία έχει δει πρόσφατα ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19, με υψηλό ρεκόρ πάνω από 414.000 καθημερινά κρούσματα στις 6 Μαΐου 2021.

Αν και ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί έκτοτε, οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να καταγράφουν επί του παρόντος περισσότερα από 132.000 κρούσματα COVID-19 κάθε ημέρα.

Τον Μάιο, οι συντάκτες του The Lancet πρότειναν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στον εφησυχασμό από την εθνική κυβέρνηση της Ινδίας.

Για τους συντάκτες, «η εντύπωση από την κυβέρνηση ήταν ότι η Ινδία είχε νικήσει την COVID-19 μετά από αρκετούς μήνες χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις.

«Η μοντελοποίηση [ψευδώς] πρότεινε ότι η Ινδία είχε φτάσει στην ανοσία της αγέλης, ενθαρρύνοντας τον εφησυχασμό και την ανεπαρκή προετοιμασία, αλλά μια επισκόπηση από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας τον Ιανουάριο έδειξε ότι μόνο το 21% του πληθυσμού είχε αντισώματα κατά του ιού SARS-CoV-2».

Ο Δρ. Manju Rahi, του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και ο Δρ Amit Sharma, του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Ελονοσία και οι δύο στο Νέο Δελχί, οι συγγραφείς του παρόντος κειμένου, επισημαίνουν τα βασικά ζητήματα που αφορούν την αποτυχία επαρκούς προγραμματισμού και ανάπτυξης εμβολίων COVID-19.

Για τους Δρες Rahi και Dr. Sharma, «ο ανεπαρκής σχεδιασμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με τη μη βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε μεγάλο βάρος κρουςμάτων και θανάτων». Η Ινδία έχει εγκρίνει τρία εμβόλια COVID-19: • Covaxin, που αναπτύχθηκε από την Bharat Biotech • Covishield, που αναπτύχθηκε από την Oxford / AstraZeneca • Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology, Ρωσία.

Παρ ‘όλα αυτά, η ανεπαρκής παραγωγή των εμβολίων και ο ανεπαρκής σχεδιασμός σημαίνει ότι η χώρα έχει σημαντικό έλλειμμα εμβολίων.

Επί του παρόντος, μόνο το 12,5% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τις 2 Ιουνίου.

Σε απάντηση, η χώρα έχει εγκρίνει εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση σε άλλες χώρες, ακόμη και αν δεν έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές στην Ινδία.

Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες εάν ένας σημαντικός αριθμός του πληθυσμού πρόκειται να λάβει το εμβόλιο.

Ο Δρ Rahi και ο Dr. Sharma εφιστούν την προσοχή σε ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν συμβάλει σε αυτό το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και, κατά συνέπεια, το σημαντικό δεύτερο κύμα που έχει βιώσει η χώρα.

Παραγωγή εμβολίων Οι δύο ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραγωγική ικανότητα της χώρας χρειάζεται σημαντική βελτίωση. Η Ινδία έχει πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, πριν από τον Μάιο, οι κατασκευαστές παρήγαγαν μόνο περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις Covaxin και 70 εκατομμύρια δόσεις Covishield ανά μήνα.

Τα εμβόλια COVID-19 πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία Το κόστος των εμβολίων αποτέλεσε επίσης εμπόδιο στη λήψη. Αρχικά, η ινδική εθνική κυβέρνηση διέθεσε τα εμβόλια ελεύθερα σε κυβερνητικά νοσοκομεία και κέντρα. Ωστόσο, στη συνέχεια εξουσιοδότησε τους ιδιωτικούς παρόχους να προσφέρουν το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να κοστίσει μεταξύ 3 και 15 $ – πέρα από τα μέσα της πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Για τους Dr. Rahi και Dr. Sharma, οι εμβολιασμοί στην Ινδία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.

«Αυτή η διαφορετική τιμολόγηση είναι πιθανό να είναι επιζήμια για τη δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή σοβαρής κρίσης στην Ινδία», προειδοποιούν. «Για την Ινδία προκειμενου να αναχαιτίσει την COVID-19, το έθνος δεν μπορεί να επιτρέψει διαφορετική προσέγγιση για τους κατοίκους του», υποστηρίζουν οι συγγραφείς. “Επομένως, οι εμβολιασμοί πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στην Ινδία.”

Ενιαία τιμή εμβολίων σε όλες τις ινδικές πολιτείες

Κατά τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 45 ετών, η ινδική εθνική κυβέρνηση αγόρασε προμήθειες των εμβολίων.

Ωστόσο, για άτομα ηλικίας 18–44 ετών, η αγορά εμβολίων έχει ανατεθεί στις κρατικές κυβερνήσεις.

Οι κρατικές κυβερνήσεις συνήθως δεν μπορούν να διαπραγματευτούν συμφωνίες για τα εμβόλια τόσο φθηνά όσο η εθνική κυβέρνηση, ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία συχνά πληρώνουν ακόμα περισσότερα. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Δρ Rahi και ο Dr. Sharma προτείνουν να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα τιμολόγησης για εμβολιασμούς τόσο για το κράτος όσο και για τις εθνικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια νέες μολύνσεις COVID-19 στην Ασία και τον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.

Ως «παραλλαγή ανησυχίας» καταγράφει ο ΠΟΥ την Ινδική παραλλαγή

Η παραλλαγή του κορωνοϊού B.1.617 στην Ινδία μολύνει πλήρως εμβολιασμένα άτομα

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί σε 44 χώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από Τετάρτη 14/06 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τετάρτη 14/06 ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 18 – 24 ετών.

Μαρία Θεοδωρίδου: "Ναι" στη δεύτερη δόση με AstraZeneca - Μόνο για τους άνω των 60 η πρώτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: H Eπιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19. Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της Επιτροπής για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Η Νότια Ασία ζηούν εμβόλια από΄Κίνα και ρωσία λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου για τη Δευτέρα 14/6

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σε 135 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής από το Υπουργείο Υγείας Ινδίας

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια «κάθε μελλοντικής προμήθειας εμβολίων» από την εγκατάσταση, η Health Canada δήλωσε ότι σχεδιάζει επιτόπια επιθεώρηση στο εργοστάσιο αυτό το καλοκαίρι. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επιθεώρηση, ο Καναδάς δεν θα δέχεται κανένα προϊόν ή συστατικά που κατασκευάζονται σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε η Health Canada.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.