Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων

Υπουργείο Υγείας: Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων

Στο νομοσχέδιο θα ορίζεται και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις των γιατρών και των νοσηλευτών για να συσταθούν τα κλιμάκια. Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα προβλέπονται και γενικότερες αλλαγές στον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ ώστε να υπάρχει μία «ευθυγράμμιση» της λειτουργίας του με τα νοσοκομεία αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Υπουργείο Υγείας: Αξιολόγηση όχι μόνο στα νοσοκομεία για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά ουσιαστικά και στο προσωπικό σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Υγείας. Ήδη, άλλωστε, υπάρχει ο σχετικός νόμος ενώ η διαδικασία θα ακολουθηθεί από τον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ). Με βάση τα σχέδια που έχουν γίνει και αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή από το νέο έτος, στον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ θα δημιουργηθούν μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων, τα οποία θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία για μεγάλο διάστημα προκειμένου να αξιολογήσουν τις κλινικές αλλά και το προσωπικό για τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά και για την ποιότητά τους.

Τα μικτά κλιμάκια για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του, τα μικτά κλιμάκια θα αποτελούνται από γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι θα προσληφθούν από τον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ με ειδική διαδικασία η οποία θα προσδιοριστεί με νέο νομοσχέδιο προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Επικεφαλής των κλιμακίων θα είναι στέλεχος του Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ ενώ τα ονόματα όλων των υγειονομικών που θα προσληφθούν θα ενταχθούν σε ένα ειδικό μητρώο εμπειρογνωμόνων. Στόχος θα είναι να επιλέγονται κάθε φορά διαφορετικά στελέχη από το ειδικό μητρώο εμπειρογνωμόνων ώστε να πραγματοποιούν τους ελέγχους στα νοσοκομεία με αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

Προτεραιότητες για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Το μητρώο με τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στα κλιμάκια θα ανανεώνεται συχνά αφού υπάρχει πλάνο για συνεχή ανανέωση του προσωπικού. Τα κλιμάκια μέσα από δείκτες μέτρησης που θα δημιουργηθούν, θα αξιολογούν τις υπηρεσίες και τις κλινικές αλλά ουσιαστικά και το προσωπικό που θα παρέχει τις υπηρεσίες. Οι ομάδες των αξιολογητών θα ελέγχουν εκτός από νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μονάδες Ψυχικής Υγείας κ.α.

Έρχεται νομοσχέδιο

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα προσδιορίζεται επ’ ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας των ΑΕ Οργανισμών του Δημοσίου και στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές και στον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ που έχει αναλάβει τους ελέγχους στο ΕΣΥ. Στο νομοσχέδιο θα ορίζεται και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις των γιατρών και των νοσηλευτών για να συσταθούν τα κλιμάκια. Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα προβλέπονται και γενικότερες αλλαγές στον Οργανισμό για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία ΟΔΙΠΥ ώστε να υπάρχει μία «ευθυγράμμιση» της λειτουργίας του με τα νοσοκομεία αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Υπουργείο Υγείας ζητά τη διεξαγωγή ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού μετά τις πυρκαγιές

Υπουργείο Υγείας - Συστάσεις για την προστασία από τις πυρκαγιές και τα υπολείμματά τους

Χαμός με τις νέες μονάδες αυξημένης φροντίδας για ασθενείς στο ΕΣΥ

Τεράστιες λίστες αναμονής ασθενών λόγω υποστελέχωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων