Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Σε εξέλιξη η αξιολόγηση στα νοσοκομεία – Ειδικά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους

Υπουργείο Υγείας: Σε εξέλιξη η αξιολόγηση στα νοσοκομεία – Ειδικά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους

Συγκεκριμένα, κλινικές που έχουν ελλείψεις προσωπικού και κρίνεται ότι δεν αποδίδουν είτε λόγω υποστελέχωσης είτε λόγω μη παροχής των απαραίτητων υπηρεσιών θα αξιολογηθούν σε δεύτερο χρόνο για να κριθεί εάν το υπουργείο Υγείας θα προκρίνει την ενοποίησή τους με άλλες.

Υπουργείο Υγείας: Ο βαθμός εξυπηρέτησης των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και η απόδοση κάθε κλινικής ξεχωριστά βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ειδικών κλιμακίων του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία που διενεργεί ελέγχους στο πλαίσιο της αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΕΣΥ υπό τη «σκέπη» του υπουργείου Υγείας. Και σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr, ήδη, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν σε 16 νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ ΑΕ) στις λεπτομερειακές εκθέσεις τους αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ ειδικά κλιμάκια ελέγχουν τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), των κλινικών COVID-19, τη στελέχωση των νοσοκομείων και την αποδοτικότητα των μονάδων. Στο πλαίσιο αυτό προτείνονται, μάλιστα, παρεμβάσεις για να επιτευχθεί βελτίωση ειδικά στη λειτουργία των κλινικών.  Οι εκθέσεις αυτές θα αποτελέσουν και τον «οδηγό» με βάση τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει μετά από σχετική αξιολόγηση στην κατάρτιση του τελικού χάρτη υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι με βάση την αξιολόγηση που θα γίνει στο σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, θα γίνεται στο άμεσο μέλλον και η κατανομή των σχετικών κονδυλίων, ενώ σημαντικό είναι ότι θα καταγραφούν και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είτε για να γίνουν προκηρύξεις είτε για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις κλινικών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Συγκεκριμένα, κλινικές που έχουν ελλείψεις προσωπικού και κρίνεται ότι δεν αποδίδουν είτε λόγω υποστελέχωσης είτε λόγω μη παροχής των απαραίτητων υπηρεσιών θα αξιολογηθούν σε δεύτερο χρόνο για να κριθεί εάν το υπουργείο Υγείας θα προκρίνει την ενοποίησή τους με άλλες. Το σίγουρο είναι ότι προ των συγχωνεύσεων θα ζητηθεί από τους κλινικάρχες να προχωρήσουν σε βελτιώσεις και αλλαγές για να αλλάξει η υφιστάμενη εικόνα και σε δεύτερο χρόνο θα γίνει επαναξιολόγηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

Κατατέθηκε νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα του ΕΣΥ

Μεγάλος χρόνος αναμονής στα νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες

Εντοπισμός του κατά πόσον τα νοσοκομεία παρέχουν πολιτισμικά ανταγωνιστική φροντίδα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.