Πολιτική Υγείας

Υγειονομικές Αρχές: Ερευνάται καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβόλιο COVID-19 σε εφήβους

Υγειονομικές Αρχές: Ερευνάται καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβόλιο COVID-19 σε εφήβους

Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής απαιτούν περισσότερη διερεύνηση, αλλά πρόσθεσε ότι «τα οφέλη του εμβολιασμού κατά αυτής της θανατηφόρας και εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου ξεπερνούν σαφώς τους ενδεχόμενους κινδύνους».

Υγειονομικές Αρχές: Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν η καρδιακή φλεγμονή που μπορεί να εμφανιστεί μαζί με πολλούς τύπους λοιμώξεων θα μπορούσε επίσης να είναι μια σπάνια παρενέργεια σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19. Ένα άρθρο για επτά έφηβους Αμερικανούς σε πολλές πολιτείες, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Παιδιατρική, συγκαταλέγεται μεταξύ των τελευταίων αναφορών καρδιακής φλεγμονής που ανακαλύφθηκαν μετά τον εμβολιασμό COVID-19, αν και δεν έχει αποδειχθεί ένας σύνδεσμος με το εμβόλιο.

Τα αγόρια, ηλικίας 14 έως 19 ετών, έλαβαν εμβόλιο Pfizer τον Απρίλιο ή τον Μάιο και εμφάνισαν πόνο στο στήθος μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι εξετάσεις απεικόνισης της καρδιάς έδειξαν έναν τύπο φλεγμονής των καρδιακών μυών που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα. Κανένας δεν ήταν σοβαρά άρρωστος. Όλοι ήταν αρκετά υγιείς για να σταλούν στο σπίτι μετά από δύο έως έξι ημέρες στο νοσοκομείο και είναι «καλά», δήλωσε η Dr. Preeti Jaggi, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου Emory που συνέγραψε την έκθεση.

Μόνο ένα από τα επτά αγόρια στην έκθεση Παιδιατρικής είχε στοιχεία για πιθανή προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κανένα από αυτά δεν είχε σπάνια φλεγμονώδη κατάσταση που να σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Οι περιπτώσεις επαναλαμβάνουν αναφορές από το Ισραήλ σε νεαρούς άνδρες που διαγνώστηκαν μετά τη λήψη εμβολίου Pfizer.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους γιατρούς τον περασμένο μήνα ότι παρακολουθούσαν έναν μικρό αριθμό αναφορών καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τα εμβόλια mRNA, το είδος των Pfizer και Moderna.

Τα CDC δεν έχουν αποφασίσει εάν υπάρχει πραγματικά ένας σύνδεσμος για τις λήψεις, και συνεχίζει να παροτρύνει όλους τους 12 και άνω να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το εμβόλιο.

Το εμβόλιο Pfizer διατίθεται σε άτομα ηλικίας έως 12 ετών, ενώ το πλάνο Moderna παραμένει καθαρισμένο μόνο για χρήση από ενήλικες.

Αυτό το είδος της καρδιακής φλεγμονής μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου COVID-19, καθώς και από ορισμένα φάρμακα – και υπήρξαν σπάνιες αναφορές μετά από άλλους τύπους εμβολιασμών.

Οι αρχές θα πρέπει να ελέγξουν εάν περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό COVID-19 εμφανίζονται συχνότερα από το αναμενόμενο “ιστορικό ποσοστό”.

Προς το παρόν, τα CDC αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν άνδρες, ανέφεραν συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση και τα συμπτώματά τους βελτιώθηκαν γρήγορα.

“Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην περίοδο αναμονής όπου πρέπει να δούμε αν αυτό είναι αιτία και αποτέλεσμα”, δήλωσε ο John Grabenstein του Συνασπισμού Δράσης Ανοσοποίηση Coalition Action Immunization, πρώην διευθυντής του προγράμματος ανοσοποίησης του Υπουργείου Άμυνας. Ένα παιδιατρικό περιοδικό Pediatrics σημείωσε ότι μεταξύ των παιδιών των ΗΠΑ κάτω των 18 ετών, υπήρξαν πάνω από 4 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, περισσότερες από 15.000 νοσηλείες και τουλάχιστον 300 θάνατοι. Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής απαιτούν περισσότερη διερεύνηση, αλλά πρόσθεσε ότι «τα οφέλη του εμβολιασμού κατά αυτής της θανατηφόρας και εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου ξεπερνούν σαφώς τους ενδεχόμενους κινδύνους».

Ο συν-συγγραφέας Dr. Yvonne Maldonado, επικεφαλής μιας επιτροπής μολυσματικών ασθενειών της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, συμμετέχει σε μελέτες εμβολίων Pfizer, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης εμβολίων COVID-19 σε παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα CDC δίνουν οδηγίες για την καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο COVID-19

Οι περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ εμφανίστηκαν σε νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου covid της Phizer

Ατμόσφαιρα με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στα σχολεία των ΗΠΑ

Το εμβόλιο covid -19 της Moderna ήταν 100% αποτελεσματικό σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών σε κλινική δοκιμή, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη

Εξετάζονται τα ήπια καρδιακά προβλήματα ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου covid-19 στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου, λέει το CDC

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

Συνάντηση γ.γ Δημ. Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου με κλιμάκιο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Υπουργείο Υγείας: Στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας επεσήμανε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα συνέχισης του κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, και αποτίμησε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε καίρια θέματα υποστήριξης και ανακούφισης ομάδων πληττόμενου πληθυσμού, τονίζοντας το ζήτημα του Εθελοντισμού.

Επέκταση συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργείο Υγείας: Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Μια ιατρική επιτροπή συμβούλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών την Τρίτη

Συνολικά, το 57 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένο. Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πίσω από κάθε άλλη χώρα της G7 σε ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας Covid στον κόσμο –

Η επιχειρηματική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με αυξανόμενη αγανάκτηση καθώς ανοίγουν ξανά αντίπαλοι χρηματοοικονομικοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

28η Οκτωβρίου: "Μπλόκο" στις παρελάσεις σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

28η Οκτωβρίου: Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Θεμιστοκλέους: 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του- Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για 2η δόση με J&J

Θεμιστοκλέους: Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson&Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson&Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer.

Θεοδωρίδου: Η συλλοίμωξη με covid και γρίπη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%-Κρούσματα H3N2 στην Κροατία

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας το ενδεχόμενο του αυξημένου κινδύδου διπλής λοίμωξης με τον ιό της γρίπης και τον κορωνοϊό έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα. Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο για μηχανική υποστήριξη.