Πολιτική Υγείας

Χονγκ Κονγκ: Θα αφήσει τους πληγέντες από την Covid συμμετέχοντες στην τραπεζική σύνοδο κορυφής να φύγουν με δικές τους πτήσεις

Χονγκ Κονγκ: Θα αφήσει τους πληγέντες από την Covid συμμετέχοντες στην τραπεζική σύνοδο κορυφής να φύγουν με δικές τους πτήσεις

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ αναμένει να προσελκύσει 200 συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής 30 μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Χονγκ Κονγκ: Οι ξένοι συμμετέχοντες σε μια υψηλού προφίλ χρηματοπιστωτική σύνοδο κορυφής στο Χονγκ Κονγκ τον επόμενο μήνα θα μπορούν να παρακάμψουν την απομόνωση και να φύγουν μέσω “κατάλληλων αεροπορικών ρυθμίσεων” εάν κολλήσουν την Covid, δήλωσε την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα της υγείας. Τα σχόλια ακολούθησαν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι συμμετέχοντες -που αναμένεται να περιλαμβάνουν κορυφαία στελέχη από ορισμένα από τα ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου- θα μπορούν να φύγουν με ιδιωτικά αεροσκάφη, αν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το Χονγκ Κονγκ στοχεύει να επαναβεβαιώσει τη θέση του ως παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός κόμβος με τη σύνοδο κορυφής, που διοργανώνεται από την κεντρική τράπεζα της πόλης, αφού είχε ουσιαστικά αποκοπεί λόγω των αυστηρών πολιτικών της Covid – ειδικά για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Εάν ένας συμμετέχων στη σύνοδο κορυφής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, “θα υιοθετήσουμε τις ίδιες ρυθμίσεις απομόνωσης όπως και με άλλους εισερχόμενους επισκέπτες”, δήλωσε ο μόνιμος γραμματέας Υγείας Τόμας Τσαν σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε εάν θα χαλαρώσουν οι κανόνες για την εκδήλωση.

“Ταυτόχρονα, όμως, θα παράσχουμε και διευκολύνσεις σε περίπτωση που υπάρξουν κατάλληλες ρυθμίσεις πτήσεων για την αναχώρηση από το Χονγκ Κονγκ”. Οι εμπορικές αεροπορικές εταιρείες απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες θετικούς στον ιό από και προς το Χονγκ Κονγκ. Το Bloomberg News είχε μεταδώσει την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους συμμετέχοντες στη διήμερη σύνοδο κορυφής να φύγουν με ιδιωτικό τζετ, εάν βρεθούν θετικοί.

Το Χονγκ Κονγκ πέρασε μια δύσκολη τριετία, με μια σαρωτική καταστολή των πολιτικών ελευθεριών και την επιβολή μερικών από τους αυστηρότερους ελέγχους στον κόσμο για την πανδημία του κορωνοϊού, που το κράτησαν απομονωμένο ακόμη και όταν ανταγωνιστές, όπως η Σιγκαπούρη, άνοιξαν ξανά.

Κατάργησε την υποχρεωτική καραντίνα των ξενοδοχείων για τους ταξιδιώτες τον περασμένο μήνα, καθώς αυξάνονταν οι προειδοποιήσεις ότι ο οικονομικός κόμβος υφίσταται διαρροή εγκεφάλων και απώλεια επιχειρήσεων. Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ αναμένει να προσελκύσει 200 συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής 30 μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley. Ορισμένοι περιορισμοί της Covid, όπως οι μάσκες προσώπου, παραμένουν στο Χονγκ Κονγκ. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Λι δεν έχει ακόμη περιγράψει έναν οδικό χάρτη για την πλήρη επαναλειτουργία και έχει δηλώσει ότι η πόλη πρέπει να παραμείνει προσεκτική ενώ χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά των ιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει το φαγητό στην ετήσια έκθεση τροφίμων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού

Οι ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζουν χρόνια φυλάκιση για ανατροπή

Η αποχώρηση της Κάρι Λαμ από το τιμόνι της ηγεσίας του Χονγκ Κονγκ αφήνει την πόλη "τραυματισμένη"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.