Πολιτική Υγείας

Την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας

Την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας

Μέσα στο 2025 θα αποκτήσουμε ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική αξιολόγησης που θα βοηθήσει να μετράμε την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να εφαρμόσουμε ενιαία πολιτική

Τον νέο Πρόεδρο, Ευάγγελο Μανωλόπουλο και τα νέα μέλη του Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, καλωσόρισε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνοντας χαιρετισμό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στα γραφεία του Οργανισμού. Μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά, θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία του ΕΟΦ, μέσα από της δική σας δουλειά».

Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα γραφεία του ΕΟΦ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση προκειμένου να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί ο ΕΟΦ. Το πρώτο, όπως είπε, είναι να στελεχωθεί ο ΕΟΦ και εξήγγειλε προσλήψεις, προκειμένου να στελεχωθούν κρίσιμες θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις, ώστε να αναβαθμιστεί το παραγόμενο έργο. Ως δεύτερο βήμα έθεσε τη δημιουργία του μηχανισμού αξιολόγησης, HΤA.

«Προχωράμε γρήγορα ούτως ώστε να στήσουμε εντός του ΕΟΦ τον μηχανισμό αξιολόγησης, ο οποίος θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δικής σας δουλειάς. Η σημερινή Επιτροπή Αξιολόγησης, οι μηχανισμοί αξιολόγησης που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη να είναι οργανικά δεμένοι ως δραστηριότητα με τον ΕΟΦ, ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας και των φαρμάκων. Μέσα στο 2025 θα αποκτήσουμε ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική αξιολόγησης που θα βοηθήσει να μετράμε την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να εφαρμόσουμε ενιαία πολιτική», κατέληξε σχετικά.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη δημιουργία μηχανισμού καταγραφής των ελλείψεων των φαρμάκων, ώστε «με τρόπο διαφανή και απόλυτα συμφέροντα για την ελληνική κοινωνία να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή με πρώτο τον ΕΟΦ που είναι η «μήτρα» του φαρμάκου, σε όλη τη γραμμή παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου, τι υπάρχει ή δεν υπάρχει στην αγορά». Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του τομέα της έρευνας στον ΕΟΦ. Όπως τόνισε, «το νέο Δ.Σ στελεχώνεται από σπουδαίους επιστήμονες, οι οποίοι θα εργαστούν μαζί με όλο το προσωπικό και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε προϋποθέσεις έρευνας και αξιολόγησης όλων των νέων τεχνολογιών που μπαίνουν καθημερινά στην υγεία».

Δηώσεις του κ. Διομήδη Λυμπέρη από τον ΕΟΦ

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Α΄ του Οργανισμού, Διομήδης Λυμπέρης, ο οποίος ήταν και στο προηγούμενο Δ.Σ σημείωσε πως, όλοι μαζί, «το Δ.Σ και το προσωπικό του ΕΟΦ θα καταβάλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ώστε να υλοποιηθεί ο κυβερνητικός προγραμματισμός στον χώρο του φαρμάκου και να αναδειχθεί περαιτέρω το κύρος του Οργανισμού, όπως επιτάσσουν οι καιροί. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικές. Τα εμπόδια που θα υπερνικήσουμε αρκετά. Όλα αυτά όμως πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρίες τις οποίες θα αδράξουμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στο ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας συμβάλλοντας στην ευημερία των πολιτών μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος Β’, Σπυρίδων Σαπουνάς, το Τακτικό Μέλος Μαρία Κωνσταντή, το Τακτικό Μέλος, Γεώργιος Χαμηλός και το αναπληρωματικό μέλος Γεώργιος Βασιλόπουλος, όπως και στελέχη και εργαζόμενοι του Οργανισμού, οι οποίοι ευχήθηκαν «καλή θητεία» στα νέα μέλη του Δ.Σ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΜΑΦ εγκεφαλικών

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των ΤΕΠ και των υποδομών 9 Νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων