Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Χρυσοχοΐδης: Κάλεσμα στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά της Covid & της γρίπης

Χρυσοχοΐδης: Κάλεσμα στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά της Covid & της γρίπης

Χρυσοχοΐδης: Η ανθρωπότητα έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις, «κρίσεις διαφόρων μορφών πανδημίες που μπορεί να μην έχουν τα μαζικά χαρακτηριστικά της Covid αλλά απλώνονται και εξαπλώνονται σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, κυρίως άνω των 60 χρονών, που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν κατά των μεταλλάξεων της Covid απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα θωρακίσει εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, σε συνδυασμό με τον αντιγριπικό εμβολιασμό που εφαρμόζεται από 1η Νοεμβρίου με ακόμη πιο ισχυρά εμβόλια.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε σε Ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές». Εκεί επεσήμανε πως οι άνω των 60 ετών πρέπει «Nα τρέξουν να εμβολιαστούν για να αντιμετωπίσουν τις μεταλλάξεις του ιού που έρχονται διαρκώς καινούργιες και δοκιμάζουν τα συστήματα υγείας». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «εμείς πρέπει σταθερά να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποτελεσματικό το ζήτημα αυτό».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας της Covid ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως πήραμε ένα μάθημα εκείνη την περίοδο «ότι ο άνθρωπος μπορεί, η επιστήμη έχει εργαλεία και πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς της υγείας των ανθρώπων στον πλανήτη» και χαρακτήρισε «υποδειγματικό» το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου επεσήμανε πως «φέτος υπάρχουν καινούργια εμβόλια, ακόμη πιο ισχυρά, για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές επελάσεις λοιμώξεων».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε τρία επιτεύγματα που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, «το πρώτο είναι αυτό της δημόσιας Υγείας, δηλαδή ότι εμβολιάστηκαν χιλιάδες Έλληνες και το δεύτερο είναι ότι οι Έλληνες απήλαυσαν ένα κράτος το οποίο αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπηρετεί τους πολίτες άψογα. Αυτό είναι επιτυχία». Σε ό,τι αφορά στο τρίτο επίτευγμα τα χρόνια της κρίσης, όπως ανέφερε, «είναι η νίκη της λογικής, του αυτονόητου, που είναι τελικά η νίκη της Δημοκρατίας γιατί όλοι μαζί ζούμε μέσα από ένα πλαίσιο κοινωνικού συμβολαίου».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η ανθρωπότητα έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις, «κρίσεις διαφόρων μορφών πανδημίες που μπορεί να μην έχουν τα μαζικά χαρακτηριστικά της Covid αλλά απλώνονται και εξαπλώνονται σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, δεδομένου ότι ο πληθυσμός είναι γηρασμένος και υπάρχει υπογεννητικότητα και όλα αυτά συσσωρεύονται σε έναν παράγοντα που λέγεται χρόνια νοσήματα και προβλήματα στη δημόσια υγεία».

«Η υγεία αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο, όχι τυχαία για μας, για την Κυβέρνησή μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δώσαμε υποσχέσεις και δεσμεύσεις για να χτίσουμε ένα από τα καλύτερα εθνικά συστήματα υγείας στην Ευρώπη και θα το κάνουμε με πολύ αγώνα και με μεγάλη προσπάθεια μέσα από δυσκολίες, μέσα από αντίξοες συνθήκες, γιατί το σύστημά μας είναι ένα σύστημα, το οποίο λειτούργησε για πολλά χρόνια χωρίς αλλαγές, αλλά τώρα είναι υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στους Έλληνες πολίτες ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα υπηρετεί τις ανάγκες τους και θα είναι υψηλού επιπέδου», κατέληξε.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και του τομέα της πρόληψης λέγοντας πως «θα αγωνιστούμε στο πεδίο της πρόληψης, ένα πεδίο εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε όλες εκείνες τις αιτίες που οδηγούν στη συνέχεια στη νοσηρότητα». Τέλος, μιλώντας για την ανάγκη ισότιμης πρόσβασης στην υγεία απέναντι σε όλους τους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά πως, «τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει θα απλωθούν σε όλη την ελληνική κοινωνία μέχρι το τελευταίο χωριό, προκειμένου να είμαστε παρόντες, να προωθήσουμε τη δημόσια υγεία κυρίως και πρώτα πάνω από όλα για τους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΜΑΦ εγκεφαλικών

Ακόμα πιο κοντά στην περιαγωγή των Υπηρεσιών Υγείας

Ομιλία Χρυσοχοΐδη για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το Εθνικό Δίκτυο ΜΑΦ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών μιλά ο Υπουργός

Κικίλιας: Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα

Καύσωνας προστασία: Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Γεωργιάδης: Σε ευθεία αντιπαράθεση με τους γιατρούς για το ενδεχόμενο "επίταξης"

Γεωργιάδης: Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πρόσληψης γιατρών αλλά σημείωσε ότι «η επίταξη είναι λέξη βάρβαρη» και εξέφρασε την προτίμησή του για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι ανησυχίες των ασθενών πολύ συχνά αγνοούνται, λέει η πρώτη επίτροπος ασφάλειας ασθενών της Αγγλίας

Η Hughes αντικατοπτρίζει ότι «κολυμπάει ενάντια στην παλίρροια» όταν πρόκειται να κάνει μια διαρκή πολιτιστική αλλαγή, αλλά καταλήγει: «Η αδιάκοπη εστίαση στην παραγωγικότητα, τα οικονομικά και τις επιδόσεις χάνει πραγματικά μια τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσετε με ασθενείς και να ξεκινήσετε με ασφάλεια».

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ» 

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει.

Close Icon