Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε πλαίσιο πολιτικής για μια σειρά ζητήματα που είναι πολύ κρίσιμα και κορυφαία και αυτή τη στιγμή μέχρι σήμερα δεν είχαμε πολιτικές. 

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας. Επίσης αναφέρθηκε στις πολιτικές που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Τι ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Φροντίδας για τα Εγκεφαλικά και την πρόσληψη προσωπικού;

“Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε πλαίσιο πολιτικής για μια σειρά ζητήματα που είναι πολύ κρίσιμα και κορυφαία και αυτή τη στιγμή μέχρι σήμερα δεν είχαμε πολιτικές. Παραδείγματος χάρη τα εγκεφαλικά. Ψηφίσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εγκεφαλικά. Κάνουμε 19 μονάδες φροντίδας εγκεφαλικών στη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουμε κάποιες ελάχιστες, δύο τρεις. Τι σημαίνει αυτό. Το εγκεφαλικό είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται, που απαιτεί γρήγορη, άμεση μεταφορά του ασθενούς από το σπίτι του, τη δουλειά του που βρίσκεται, στο νοσοκομείο.

Και εκεί το νοσοκομείο πρέπει να είναι στελεχωμένο με ειδικούς, αλλά και ταυτόχρονα με εξοπλισμό τέτοιο, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει άμεσα η διαδικασία της θρομβόλυσης και μετά εφόσον μπορεί, εφόσον το επιτρέπει η ασθένεια, το συμβάν, να γίνει και θρομβεκτομή. Τι σημαίνει θρομβεκτομη; Ότι υπάρχει ένας ειδικός επεμβατικός ακτινολόγος, ο οποίος διαλύει τον θρόμβο και βάζει ένα στεντ εκεί και ο άνθρωπος επιστρέφει μετά από λίγες μέρες κυριολεκτικά στη δουλειά του. Κοιτάξτε γύρω σας να δείτε. Σήμερα έχουμε 11.000 θανάτους κάθε χρόνο από τα εγκεφαλικά, αλλά κυρίως έχουμε χιλιάδες ανθρώπους παραπληγικούς. Αυτό θέλουμε να κάνουμε λοιπόν.

Γι’ αυτό κάναμε αυτό. Υπάρχουν παράπονα είπατε, καταγγελίες. Όλοι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανήκουν σε έναν ενιαίο φορέα που λέγεται ΕΣΥ και σε αυτόν υπάγονται και αναλόγως με τις ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία μας, γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα μεγάλα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία κορμού όπως είναι το Αττικό. Το Αττικό νοσοκομείο κάθε μέρα δέχεται, δεν υπερβάλω, χιλιάδες ανθρώπους για θεραπεία. Επειδή είναι ένα καλό νοσοκομείο. Εκεί έχουμε ανάγκη λοιπόν. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις. Αντιλαμβάνομαι τα παράπονα, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Το κέντρο για τα εγκεφαλικά του Αττικού σε πολύ λίγες μέρες θα το δείτε, θα δουλεύει 24/7. 24 ώρες επί 7 μέρες επί 30 μέρες το μήνα επί 365 μέρες το χρόνο. Αυτή είναι η απόφασή μας. Και προχωρούν και άλλα νοσοκομεία. Το Γεννηματάς, ο Ερυθρός, ο Ευαγγελισμός. Στη Θεσσαλονίκη το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ. Και στην Περιφέρεια όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας και σε κάποιες περιοχές απομακρυσμένες επίσης, όπως για παράδειγμα στη Λέσβο.”

Για τις αμοιβές των γιατρών

“Έχουν αλλάξει τα πράγματα στην αγορά εργασίας. Στην Ευρώπη, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, σε μεγάλες χώρες, στην Αγγλία, λείπουν ένα εκατομμύριο εργατικά χέρια στην υγεία. Γιατροί, νοσηλευτές και συναφείς ειδικότητες. Γιατί; Γιατί έχει αλλάξει και η αντίληψη των ανθρώπων μετά τον Covid και έχει αλλάξει και η αγορά εργασίας. Δηλαδή προσφέρεται πλήρης απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα με πολλά λεφτά και οι άνθρωποι προτιμούν να ασκήσουν κάποιο άλλο επάγγελμα, είναι πολύ απλά τα πράγματα.

Και εμείς εδώ προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε και τις αμοιβές των γιατρών, των νοσηλευτών να κρατήσουμε τον κόσμο στα νοσοκομεία, αλλά αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια διαρκής που κάνουμε σε συνδυασμό πάντα με τα οικονομικά, τις οικονομικές δυνατότητες και τις αντοχές της χώρας. Θα κάνουμε μια προσπάθεια όχι μόνο τον ειδικευόμενο γιατρό ή τον νέο γιατρό, αλλά όλους τους γιατρούς σε κάθε βαθμό που λειτουργούν μέσα στο σύστημα να αυξήσουμε τις αμοιβές τους και θα το κάνουμε. Και πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό. Αντιλαμβάνεσθε ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα επίπεδο μισθών παντού σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα έλεγα.

Η Ελλάδα όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να πληρώσει τον γιατρό πέντε χιλιάδες, δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Αλλά μπορεί να αυξήσει τον μισθό του σημαντικά. Μπορεί να αυξήσει τις αποδοχές του γενναιόδωρα θα έλεγα. Αλλά δεν είναι μόνο οι αμοιβές, είναι κι άλλα πράγματα, είναι η εξέλιξη των γιατρών, η δυνατότητά τους η επιστημονική να εξελίσσονται επιστημονικά, είναι πολλά πράγματα. Η λειτουργία των νοσοκομείων, είναι πάρα πολλά πράγματα, η εξάντλησή τους πολλές φορές και η κόπωσή τους.

Όλα αυτά θέλουμε να δούμε, για να συνδυάσουμε ένα ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα συνεχίσει να αγαπάει τη δουλειά του. Γιατί στο σύστημα υγείας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι ήρωες, δουλεύουν πραγματικά. Και πέρα από τη λογική του καθήκοντος, δουλεύουν με ζήλο και δουλεύουν επίσης με μεγάλες πρωτοβουλίες, παρέχοντας υπηρεσίες και θα έλεγα πρωτοπόρες υπηρεσίες, πολλές φορές στους ασθενείς μας.”

Σχετικά με το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια και τη νόσο Alzheimer

“Για την άνοια που μου είπατε να πω πολύ γρήγορα ότι υπάρχουν ζητήματα, τα οποία δυστυχώς τα έχουμε αφήσει λίγο πίσω συνολικά και σαν κοινωνία. Το θέμα της άνοιας αφορά 400 χιλιάδες ανθρώπους, που οι 250 χιλιάδες έχουν Alzheimer και άλλες 150 χιλιάδες είναι με μια ήπια γνωστική έκπτωση, δηλαδή δεν έχουν πλήρως φτάσει στο σημείο του Alzheimer.

Όλοι αυτοί και οι 400 χιλιάδες θέλουν έναν άνθρωπο δίπλα τους, άρα διπλασιάζεται ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα και στη χώρα μας υπάρχουν λίγες δομές γύρω από αυτά τa θέματα, είναι τα θέματα των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων και κατεβάζουμε νομοσχέδιο γι΄ αυτό το θέμα, ένα εθνικό σχέδιο για την άνοια. Η άνοια είναι η νέα πανδημία της εποχής μας και ακόμα περισσότερο θα «απλωθεί» στα επόμενα χρόνια, άρα, λοιπόν, είναι καθήκον μας να την αντιμετωπίσουμε με ένα σχέδιο ολοκληρωμένο.

Πέρα, όμως από το θέμα των ΜΑΦ και την άνοια σε λίγες μέρες θα φέρουμε ένα σχέδιο για το τραύμα, που εκεί είναι άλλο δράμα διότι εκεί χάνονται στους δρόμους νέα παιδιά με τα μηχανάκια, με τα δίκυκλα εννοώ, με τα ατυχήματα τα οδικά, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ή να μένουν ανάπηροι, κυρίως μένουν ανάπηρα νέα παιδιά σε όλη τους τη ζωή.

Θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο, καθώς δημιουργούμε 16 δομές όμοιες με τα εγκεφαλικά κατά αντιστοιχία σε όλη τη χώρα, διαμορφώνουμε τώρα αυτή τη στιγμή τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Να υπηρετούν τα ατυχήματα συνολικά. Θα υπάρχουν σε 16 σημεία σε όλη τη χώρα, να υπάρξουν δομές υποδοχής τέτοιων περιστατικών. Και εκεί λοιπόν θα τρέξουμε πολύ γρήγορα για να φέρουμε νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετά στη συνέχεια στη Βουλή.”

Για το app που θα δίνει εικόνα για τις ελλείψεις φαρμάκων

“{Με το app} θα λυθεί το θέμα της ενημέρωσης, όχι το θέμα των ελλείψεων. Στις ελλείψεις είμαστε σχετικά καλύτερα, με την έννοια ότι ο ΕΟΦ με απόφασή του και κατόπιν δικής μου παραίνεσης, έχει απαγορεύσει τις παράλληλες εξαγωγές. Άρα συσσωρεύουμε πολύτιμα και κρίσιμα φάρμακα, έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να τα βρουν στα φαρμακεία. Παρόλα αυτά συνεχίζεται το πρόβλημα των ελλείψεων σε ορισμένα φάρμακα, δεν είναι πάρα πολλά, είναι λίγα και τώρα όλο και λιγότερα, διότι υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα παραγωγής φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν πρώτες ύλες, η Ευρώπη δεν έχει εργοστάσια, αυτά γίνονται στην Ινδία, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, σε χώρες εκεί της Άπω Ανατολής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, όλη η Ευρώπη να πάσχει από φάρμακα. Εμείς βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση από πλευράς ελλείψεων, δηλαδή έχουμε τις λιγότερες ελλείψεις, αλλά έχουμε ελλείψεις. Το πρόβλημα ποιο είναι; Είναι η ενημέρωση. Το ένα είναι να ξέρει το Υπουργείο Υγείας της χώρας και ο ΕΟΦ ότι όλοι αυτοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα του φαρμάκου έχουν μία ενιαία πληροφορία και γνώση για το φάρμακο.

Δηλαδή, οι φαρμακαποθήκες, οι φαρμακοποιοί, η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακέμποροι, όλοι να ξέρουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε και κυρίως που βρισκόμαστε στα κρίσιμα φάρμακα.  Γιατί υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους φαρμακέμπορους, από τις φαρμακαποθήκες, ότι μας εμποδίζετε, μας απαγορεύετε τις εξαγωγές. Δεν το κάνουμε γιατί έχουμε κάτι εναντίον της επιχειρηματικότητας και των ανθρώπων αυτών, αλλά γιατί δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή ακόμα πού ακριβώς βρισκόμαστε. {Και} κατηγορούν τους φαρμακοποιούς ότι δεν στρέφουν τους πελάτες τους στα γενόσημα, που αυτό πρέπει να γίνεται, έτσι;

Και γιατί είμαστε στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη; Γιατί έχουμε την τύχη να έχουμε μια εθνική φαρμακοβιομηχανία εξαιρετική. Δηλαδή λείπουν φάρμακα, δε θέλω να πω ονόματα, αλλά παιδικές αντιβιώσεις, οι οποίες έχουν γενόσημα αντίστοιχα, ακριβώς το ίδιο φάρμακο και πρέπει και ο γιατρός να το συνταγογραφεί και ο φαρμακοποιός να το δίνει, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε. Πάει μία μητέρα και ψάχνει πολλές φορές σε δεκάδες φαρμακεία για να βρει ένα φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να βρει στο φαρμακείο της γειτονιάς της το γενόσημο και να τελειώνει, ας πούμε.

Αυτά όλα λοιπόν, έρχονται μέσα από ένα σύστημα που προετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πιστεύω μέχρι αρχές Δεκεμβρίου να αρχίσει πια και ο κάθε πολίτης στο κινητό του να έχει αυτό το app, να ξέρει πού βρίσκεται το φάρμακό του, αν υπάρχει το φάρμακό του και πού θα το βρει… Θα λειτουργήσει η εφαρμογή. Έχουμε ψηφίσει και σχετική διάταξη, είναι όλα έτοιμα να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία.”

Για τους διοικητές των Νοσοκομείων

“Καταρχήν ο δικός μου ο ρόλος, ως εντολοδόχου του Πρωθυπουργού, να υπηρετώ ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πόστο, χαρτοφυλάκιο, όπως είναι το Υπουργείο Υγείας, με υποχρεώνει να είμαι σε καθημερινή βάση σε μια κατάσταση επαγρύπνησης και να μην εφησυχάζω ποτέ γιατί το σύστημα αυτό διαχειρίζεται κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, εκατοντάδες χιλιάδες το μήνα και εκατομμύρια το χρόνο.

Άρα, λοιπόν, όποιος είναι χαλαρός προφανώς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την εξέλιξη. Με αυτή την έννοια όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι στο πόδι καθημερινά άγρυπνοι με ένα σύστημα το οποίο αναγκαστικά έχει πολλά προβλήματα και είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριζόμαστε μία κρίση.

Η κα Κεραμέως έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή το νομοσχέδιο, είναι όλα έτοιμα, πολύ σύντομα θα αναρτηθεί η πλατφόρμα για να υποβάλλουν αιτήματα με βάση την προκήρυξη που θα βγει όσοι ενδιαφέρονται. Δόθηκε και μία απάντηση και για τις αμοιβές τους, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μισθούς Γενικού Γραμματέα για τους διοικητές των νοσοκομείων. Υπολογίζω ότι μετά το τέλος Γενάρη θα έχουμε τους πρώτους διοικητές, για να είμαι απολύτως ρεαλιστικός σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις μου.”

Για ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας

“Προβλήματα σε περιοχές της χώρας, σε νοσοκομεία της Περιφέρειας της χώρας υπάρχουν. Στην Ξάνθη δεν κλείνει το νοσοκομείο. Έχει ένα πρόβλημα με τους παθολόγους. Στη Δράμα λείπει παθολόγος επίσης. Και μπορώ να πω και άλλες περιοχές. Είναι 4 – 5 περιοχές της χώρας και τα νησιά μας τα οποία έχουν κάποια προβλήματα. Για τον λόγο αυτό διαχειριζόμαστε ουσιαστικά μία κρίση εκεί μέχρις ότου, θέλω να προσθέσω ότι αυτές οι θέσεις βγαίνουν άγονες, δηλαδή τις προκηρύσσουμε και δεν πηγαίνουν γιατροί.

Υπάρχουν οι ειδικότητες του παθολόγου, το ακτινολόγου και του αναισθησιολόγου, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίνονται. Έχουμε μεγάλα κενά και δεν καλύπτονται από τις προκηρύξεις. Τέτοιες θέσεις αυτές που ανέφερα προηγουμένως. Ωστόσο, τις καλύπτουμε συνεχώς με γιατρούς που είτε μετακινούμε, είτε είναι στρατιωτικοί γιατροί. Θα πάω σύντομα στην Ξάνθη. Αλλά το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Έχει ένα πρόβλημα στην παθολογική κλινική και όλα τα άλλα προβλήματα για αυτό τον λόγο θα προβλέψουμε πολύ σύντομα- το ανακοινώνουμε μέσα από τη δική σας εκπομπή- για αυτές τις άγονες ειδικότητες και για τις δυσπρόσιτες περιοχές, ειδικά κίνητρα ούτως ώστε να πάνε οι γιατροί και ελπίζω ότι θα πάνε.”

Για την αναβάθμιση στα ΤΕΠ στα νοσοκομεία

“Έχουμε δύο θέματα εδώ, το ένα θέμα είναι οι ανακαινίσεις και οι εκσυγχρονισμοί που πρέπει να γίνουν εκεί. Το Ταμείο Ανάκαμψης μας έχει δώσει τη δυνατότητα, έχει διαθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, 1,2 δισ και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην υλοποίηση. Να καταλάβετε σήμερα που μιλάμε το Αττικό, το Τζάνειο, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και ακόμη κάνα δυο νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής και Πειραιά υπογράφεται σύμβαση για να κατασκευαστούν τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών.…

Είναι σημαντικό να είναι ο τοίχος βαμμένος, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής οι χώροι, να είναι λειτουργικοί, γιατί αυτό έχει σημασία. Άρα, λοιπόν, είναι κρίσιμο αυτό και αυτό είναι το ένα και προχωράει λοιπόν. Κι επειδή είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες απορρόφησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, άρα τα πάντα θα έχουν τελειώσει το 2025.

Τώρα σε ότι αφορά στο δεύτερο ζήτημα, κάνουμε μια τεράστια μελέτη, για να δούμε αυτό που θα κάνουμε να είναι βιώσιμο. Θα έχουμε ανακοινώσεις για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τις εφημερίες μέσα στον Νοέμβριο. Περιμένετε να τις ακούσετε κι ελπίζω και εύχομαι και εύχομαι πρώτα για τον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και την Κυβέρνηση αυτό που θα κάνουμε πραγματικά να δώσει μία ανάσα στους πολίτες.”

Για την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ

“Το ΕΚΑΒ τώρα δουλεύει λίγο καλύτερα, αλλά όχι ακόμα όπως θέλουμε. Θα δουλέψει ακόμα καλύτερα όταν θα κάνουμε και άλλες προσλήψεις.…εντάχθηκαν όλα τα ασθενοφόρα των κέντρων υγείας στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να υπάρχει μία ενιαία ομπρέλα κάτω από την οποία λειτουργεί το Εθνικό Κέντρο. Και πρέπει να σας πω, υπάρχει και μία άλλη πρωτοβουλία για τις αεροδιακομιδές, ο κ. Κικίλιας θα φέρει νομοσχέδιο, προκειμένου να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων.

Μία ανακοίνωση που έκανε ο Πρωθυπουργός πριν από καιρό, έτσι ώστε από τη μία μεριά να έχουμε διάσωση, δηλαδή αν συμβεί κάτι όπως με την περίπτωση Θεοχαρόπουλου, αυτό το νέο παιδί, 21 ετών που χάθηκε στα Τζουμέρκα πριν από δύο χρόνια και ήταν η αφορμή, το πρόγραμμα ονομάζεται και «Θεοχαρόπουλος» και μιλάμε με τους γονείς του. Και από την άλλη πλευρά επειδή οι διασώσεις είναι λίγες ουσιαστικά όλο αυτό το σύστημα των ελικοπτέρων θα χρησιμοποιηθεί για αεροδιακομιδές μαζί με τα τέσσερα ελικόπτερα και αεροπλάνα που υπάρχουν στην Ελευσίνα που είναι του Ιδρύματος Νιάρχου και αυτή τη στιγμή κάνουν 2.500 αεροδιακομιδές τον χρόνο.”

Για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας

“Υπάρχουν κέντρα υγείας τα οποία είναι εξαιρετικής και ποιότητας και σε ποσότητα ο πληθυσμός του προσωπικού είναι και κάνουν και πολύ καλό έργο. Αυτό το έργο θα ενισχυθεί από εδώ και εμπρός μέσα από τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, άρα λοιπόν είναι μεγάλη μας προτεραιότητα, αν θέλετε, η πρωτοβάθμια φροντίδα. Πολύ μεγάλη μας προτεραιότητα και θα απορροφήσει, όπως αντιλαμβάνεστε, και ένα μέρος αυτού του κόσμου που πηγαίνει στα νοσοκομεία για πολύ μικρά θέματα ενίοτε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΜΑΦ εγκεφαλικών

Σε ΦΕΚ η απαλλαγή των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις

Ομιλία Χρυσοχοΐδη για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το Εθνικό Δίκτυο ΜΑΦ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για την πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών μιλά ο Υπουργός

Κικίλιας: Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα

Καύσωνας προστασία: Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Γεωργιάδης: Σε ευθεία αντιπαράθεση με τους γιατρούς για το ενδεχόμενο "επίταξης"

Γεωργιάδης: Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πρόσληψης γιατρών αλλά σημείωσε ότι «η επίταξη είναι λέξη βάρβαρη» και εξέφρασε την προτίμησή του για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι ανησυχίες των ασθενών πολύ συχνά αγνοούνται, λέει η πρώτη επίτροπος ασφάλειας ασθενών της Αγγλίας

Η Hughes αντικατοπτρίζει ότι «κολυμπάει ενάντια στην παλίρροια» όταν πρόκειται να κάνει μια διαρκή πολιτιστική αλλαγή, αλλά καταλήγει: «Η αδιάκοπη εστίαση στην παραγωγικότητα, τα οικονομικά και τις επιδόσεις χάνει πραγματικά μια τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσετε με ασθενείς και να ξεκινήσετε με ασφάλεια».

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ» 

Άδωνις Γεωργιάδης στο 15ο Pharma & Health Conference 2024: Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει.

Close Icon