Πολιτική Υγείας

Θανάσης Πλεύρης: Σε ανακοίνωση προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας

Θανάσης Πλεύρης: Σε ανακοίνωση προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας

Για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν, υπογράμμισε πως στους κλειστούς χώρους - όπου μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι - θα υπάρχει ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας: "πολύ μεγαλύτερης, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας", διευκρίνισε.

Θανάσης Πλεύρης: Αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τα δικαιώματα όσων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Σε ανακοίνωση προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης πρόκειται να ξεκαθαρίσει πως στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν μόνον εμβολιασμένοι, θα παρέχεται η δυνατότητα μίας (σχεδόν) κανονικότητας, όπως ζωντανή μουσική, με χρήση μάσκας και με μικρούς περιορισμούς στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στους μικτούς χώρους, όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν οι σημερινοί περιορισμοί, δηλαδή τήρηση των αποστάσεων και όχι ζωντανή μουσική.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πως ο Οκτώβριος του 2021 θα είναι διαφορετικός από τον περυσινό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το φετινό κριτήριο δεν θα έχει να κάνει τόσο με τη διασπορά του ιού, όσο με την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, ανά περιοχή.

“Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown”, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας την Τετάρτη. Την ίδια μέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει ξανά σε κανονική λειτουργία την εστίαση και την ψυχαγωγία. Πρόκειται για μία δύσκολη “άσκηση”, την οποία έχει αναθέσει στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Στην παρούσα φάση, πρόσβαση στους κλειστούς χώρους της εστίασης έχουν αποκλειστικά και μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Κρούσματα

Μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης συνέδεσε τον εμβολιασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, λέγοντας πως όπου υστερούν οι εμβολιασμοί είναι περισσότερες οι νοσηλείες ασθενών με Covid.

Τόνισε πως το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο και ότι το 70% των ενηλίκων στην Ελλάδα είναι εμβολιασμένο.

Σε σχέση με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, σημείωσε πως θα ληφθούν σε συνεννόηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν, υπογράμμισε πως στους κλειστούς χώρους – όπου μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι – θα υπάρχει ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας: “πολύ μεγαλύτερης, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας”, διευκρίνισε.

Εκεί που είναι μικτοί χώροι και για την προστασία των ανεμβολίαστων, θα υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Το σχέδιο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Θάνος Πλεύρης: Συμμετοχή στην 71η Σύνοδο ΠΟΥ της Περιφέρειας Ευρώπης

Στον εισαγγελέα όσοι διακινούν fake news

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη

Αρνητικά αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολιτική συμφωνία Συμβουλίου-ΕΚ για ενίσχυση του ΕΜΑ - Δηλώσεις Σχοινά-Κυριακίδου

ΕΜΑ: «Ένας ισχυρότερος ΕΜΑ σημαίνει ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε μία συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση για την αντιμετώπιση και την έλλειψη φαρμάκων και φαρμακευτικού εξοπλισμού και τη διασφάλιση ταχύτερων διαδικασιών έγκρισης αλλά και διαθεσιμότητας νέων φαρμάκων. Κάθε μέρα μετρά», καταλήγουν οι κ. Σχοινάς και Κυριακίδου.

Ορισμένοι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση του εμβολίου, λέει το CDC

Άτομα με ανοσοκατασταλτικές παθήσεις ή άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή θεραπείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή COVID-19. Σύμφωνα με το CDC, μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχει παρατηρηθεί σε ανοσοκατεσταλμένους συμμετέχοντες σε σύγκριση με συμμετέχοντες που δεν είναι ανοσοκατεσταλμένοι σε περιορισμένο αριθμό μελετών.

Συνάντηση γ.γ Δημ. Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου με κλιμάκιο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

Υπουργείο Υγείας: Στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας επεσήμανε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα συνέχισης του κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, και αποτίμησε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε καίρια θέματα υποστήριξης και ανακούφισης ομάδων πληττόμενου πληθυσμού, τονίζοντας το ζήτημα του Εθελοντισμού.

Επέκταση συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπουργείο Υγείας: Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Μια ιατρική επιτροπή συμβούλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών την Τρίτη

Συνολικά, το 57 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένο. Η εμπιστοσύνη στα εμβόλια έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πίσω από κάθε άλλη χώρα της G7 σε ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας Covid στον κόσμο –

Η επιχειρηματική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με αυξανόμενη αγανάκτηση καθώς ανοίγουν ξανά αντίπαλοι χρηματοοικονομικοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

28η Οκτωβρίου: "Μπλόκο" στις παρελάσεις σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

28η Οκτωβρίου: Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Θεμιστοκλέους: 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του- Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για 2η δόση με J&J

Θεμιστοκλέους: Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson&Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson&Johnson και με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer.