Πολιτική Υγείας

Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με Norbert Barthle: Συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με Norbert Barthle: Συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση Νίκου Χαρδαλιά με Norbert Barthle: Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και ζητήματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των στελεχών των αντίστοιχων υπηρεσιών των δυο χωρών.

Συνάντηση με τον Γερμανό Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), κ. Norbert Barthle είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Πρέσβυ της Γερμανίας στη χώρα μας, κ. Ernst Reichel. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Βουλευτής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, κ. Rainer Spiering, καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας, κ. Albrecht Brömme.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας για τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν με σφοδρότητα τη Γερμανία κι άλλες γειτονικές χώρες και που στοίχισαν τότες ανθρώπινες ζωές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει τη συνδρομή της μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU – έναν μηχανισμό στην αξία του οποίου έχουν αποδείξει πολλές φορές την προσήλωσή τους και οι δυο χώρες.

Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και ζητήματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των στελεχών των αντίστοιχων υπηρεσιών των δυο χωρών. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση για την εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό δίκτυο συνεργειών μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ελλάδα και Γερμανία, επιτυγχάνοντας απτά αποτελέσματα σε κρίσιμα ζητήματα τοπικού και περιφερειακού χαρακτήρα. Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε συνοπτικά το έργο της Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας και τη βελτίωση μέσων και εξοπλισμού πυροπροστασίας.

Ο  κ. Barthle από πλευράς του, τόνισε την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας σε διακρατικό και τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ επιτυχημένη, όπως σημείωσε, διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αποτελεί διεθνές πρότυπο στο ζήτημα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική τεχνογνωσία όσον αφορά την αναδιοργάνωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και για τις γερμανικές Αρχές, οι οποίες έχουν σημαντικά διδάγματα να αντλήσουν από αυτή την προσπάθεια.

Η γερμανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και ιδίως στο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων και στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, καθώς και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΓΓΠΠ, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

Νίκος Χαρδαλιάς: Αποτελεσματικά τα πρόσθετα μέτρα Μυκόνου - Ως τη Δευτέρα τουλάχιστον σε ισχύ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μετακίνηση νέων κρουσμάτων από 15-25 σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.