Πολιτική Υγείας

Νίκος Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον ως την Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Νίκος Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον ως την Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν για τη Μύκονο φαίνεται ότι οδήγησαν σε περιορισμό της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, εκτίμησε ο υφυπουργός και ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 24ωρα θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση για να κριθεί ως πότε θα είναι σε ισχύ.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η Μύκονος παραμένει σε υψηλό επίπεδο επιτήρησης και συνεπώς θα είναι σε καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων έως το πρωί της Δευτέρας, 26 Ιουλίου. Τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά, διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Τόνισε ωστόσο ότι τα δεδομένα για το νησί δείχνουν μερική σταθεροποίηση της κατάστασης και μικρή τάση μείωσης, καθώς δεν υπάρχουν νέες συρροές και οι όποιες νέες διαγνώσεις σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές.

Όπως εκτίμησε τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν για τη Μύκονο φαίνεται ότι οδήγησαν σε περιορισμό της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων.

Πρόσθετα τοπικά περιοριστικά μέτρα θα ληφθούν κι αλλού σε περιπτώσεις επιδημιολογικής έξαρσης

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι σε περιπτώσεις επιδημιολογικής έξαρσης θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιοχές τοπικοί περιορισμοί με μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ελήφθησαν στο νησί της Μυκόνου.

Όπως είπε οι εικόνες από το νησί απέδειξαν ότι δεν ήταν όλοι συντεταγμένοι με τα μέτρα, παρά του αλλεπάλληλους ελέγχους. «Δεν κάνουμε κυνήγι φαντασμάτων, ούτε έχουμε προηγούμενα με κάποιους», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Εμείς είμαστε εδώ γιατί θέλουμε όλα να λειτουργήσουν άψογα. Δεν πιεζόμαστε δεν εκβιαζόμαστε δεν κάνουμε πίσω όταν έχουμε  να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αναγάγουν τις πολιτικές μας στη σφαίρα άλλων προσεγγίσεων, κάνουν λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Δύο τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση – Το ένα rapid

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δυο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα σε ένα self test και ένα rapid test. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλη την επικράτεια.

«Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, ένα self test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά o κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μετακίνηση νέων κρουσμάτων από 15-25 σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας

Κορωνοϊός 22/07 – 2.604 νέα κρούσματα – 5 νεκροί – 126 διασωληνωμένοι

Κορωνοιός εμβόλια : Όσα ισχύουν για εμβολιασμένους και μη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.