Πολιτική Υγείας

Συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπη: Οι ηγέτες του φόρουμ G7 περιγράφουν το σύμφωνο πανδημίας

Συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπη: Οι ηγέτες του φόρουμ G7 περιγράφουν το σύμφωνο πανδημίας

Οι ηγέτες είναι επίσης έτοιμοι να εκδώσουν νέες δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής βοήθειας για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, κατά την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών COP26 στη Σκωτία τον Νοέμβριο.

Συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπη: Ο Μπάιντεν επικρατεί στη «σφιχτή» συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης κατά την αναχώρηση για τη σύνοδο κορυφής των G7. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. – Η Βρετανία το Σάββατο αναγνώρισε ένα «ιστορικό» σχέδιο δράσης από τα έθνη του φόρουμ G7 για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών, καθώς η ελίτ ομάδα παρουσίασε την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στην Κίνα και τη Ρωσία στην πρώτη προσωπική σύνοδο κορυφής σε σχεδόν δύο χρόνια.

Η «Διακήρυξη Carbis Bay» – πήρε το όνομά της από την παραθαλάσσια πόλη στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και άλλοι ηγέτες συναντιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο – και περιλαμβάνει μια σειρά δεσμεύσεων για την πολιτική υγείας.

Τα συλλογικά βήματα περιλαμβάνουν τον περιορισμό του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη και την έγκριση εμβολίων, θεραπειών και διαγνωστικών για οποιαδήποτε μελλοντική ασθένεια σε λιγότερο από 100 ημέρες, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα παγκόσμια δίκτυα παρακολούθησης.

Θα δημοσιευτεί επίσημα την Κυριακή, παράλληλα με το τελικό ανακοινωθέν του G7.

«Η # Διακήρυξη Carbis Bay σηματοδοτεί μια υπερήφανη και ιστορική στιγμή για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο Twitter, καθώς προήδρευσε τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης συνόδου κορυφής.

«Σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία, οι κορυφαίες δημοκρατίες του κόσμου θα δεσμευτούν να αποτρέψουν την επανάληψη μιας παγκόσμιας πανδημίας, διασφαλίζοντας ότι η καταστροφή που προκαλείται από την Covid-19 δεν θα επαναληφθεί ποτέ», είπε.

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος επικρίθηκε ότι σε ορισμένα μέρη ήταν πολύ φιλικός προς την Κίνα από την οποία προήλθε ο κορωνοϊός, καλωσόρισε το σύμφωνο για την υγεία.

Και είπε ότι ο οργανισμός του ΟΗΕ θα εξετάσει μια βρετανική πρόταση για τη δημιουργία ενός «Παγκόσμιου Ραντάρ Πανδημίας» για την αποστολή έγκαιρων προειδοποιήσεων για μελλοντικά κρούσματα.

«Ο κόσμος χρειάζεται ένα ισχυρότερο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης για την ανίχνευση νέων επιδημιών και πανδημικών κινδύνων», δήλωσε ο Τέντρος. Ωστόσο, η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam δήλωσε ότι η δήλωση «δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη προβλήματα που εμποδίζουν την πρόσβαση των εμβολίων στη συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας». –

«Γενοκτονία» στην Κίνα –

Η G7 – Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες – επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην «καλύτερη οικοδόμηση» μετά την καταστροφή των οικονομιών λόγω Covid-19 και τη ζωή εκατομμυρίων ζωών σε όλο τον κόσμο.

Αναμένεται να δεσμευτούν να δωρίσουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου σε φτωχές χώρες φέτος και το επόμενο έτς – αν και οι αγωνιστές λένε ότι η διάθεση είναι πολύ αργή για να τερματίσει την κρίση νωρίτερα.

Οι ηγέτες είναι επίσης έτοιμοι να εκδώσουν νέες δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής βοήθειας για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, κατά την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών COP26 στη Σκωτία τον Νοέμβριο.

Η ημερήσια διάταξη επεκτάθηκε το Σάββατο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τοφόρουμ G7 ενώθηκε από τους ηγέτες της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και της Νότιας Κορέας, με την Ινδία να συμμετέχει εξ αποστάσεως.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να πιέσει τους συμμάχους του να ενισχύσουν τη συνεργασία για την αναζωογόνηση της Κίνας, από την προσφορά εναλλακτικής λύσης στην πρωτοβουλία υποδομής «Ζώνη και Δρόμος (Belt and Road)» τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως την αντιμετώπιση των φερόμενων πρακτικών καταναγκαστικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μειονότητας των Ουιγούρων. «Αυτό δεν αφορά μόνον την αντιπαράθεση ή την ανάληψη της Κίνας», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Πρόκειται για μια θετική εναλλακτική όραση για τον κόσμο.» Είπε ότι ο Μπάιντεν θα προτρέψει «συγκεκριμένη δράση» για τις κατηγορίες καταναγκαστικής εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τις «προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ένα τρομερό παράδειγμα του αθέμιτου οικονομικού ανταγωνισμού της Κίνας».

Η Κίνα αρνείται τους ισχυρισμούς ότι διεξάγει «γενοκτονία» αναγκάζοντας έως ένα εκατομμύριο Ουιγούρους και ανθρώπους από άλλες εθνοτικές-τουρκικές μειονότητες σε στρατόπεδα κράτησης στην περιοχή του Xinjiang. –

Βόρεια Ιρλανδία – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει επίσης να αντιμετωπίσει τις δύσκολες σχέσεις με τη Μόσχα, ιδίως όσον αφορά τη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες της Ομάδας των 7 θα επανέλθουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση του ΝΑΤΟ, προτού ο Μπάιντεν προχωρήσει στην πρώτη του σύνοδο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη, δεσμευμένος να δώσει ένα αμβλύ μήνυμα σχετικά με τη ρωσική συμπεριφορά.

Σε μια σπάνια συνέντευξη με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Μπάιντεν θα ήταν λιγότερο ορμητικός από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δυσφημίστηκε με τον Ρώσο ηγέτη κατά των απόψεων των δικών του αρχηγών πληροφοριών.

«Είναι η μεγάλη μου ελπίδα ότι, ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, μερικά μειονεκτήματα, αλλά δεν θα υπάρξουν κινήσεις που βασίζονται στην ώθηση εκ μέρους του καθιερωμένου προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν στο NBC News.

Πιο κοντά στο σπίτι για τους οικοδεσπότες του φόρουμ G7, ο Τζόνσον υπέστη συντονισμένη πίεση σε ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του για το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας», απάντησε ένας αξιωματούχος της Downing Street, αναφερόμενος σε ειδικές ρυθμίσεις για το Brexit για την αναστατωμένη επαρχία.

«Κατέστησε σαφή την επιθυμία του για ρεαλισμό και συμβιβασμό από όλες τις πλευρές, αλλά τόνισε ότι η προστασία του Μπέλφαστ σε όλες τις διαστάσεις της ήταν υψίστης σημασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν μισό δισ. εμβόλια σε αναπτυσσόμενες χώρες

Ο ΠΟΥ ζήτησε από τις χώρες  G7 να χρηματοδοτήσουν την παγκόσμια ανάκαμψη Covid-19,

Η παγκόσμια ανισότητα εμβολίων θα δυσκολέψει τον τερματισμό της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.