Πολιτική Υγείας

Ρυθμιστική Υπηρεσία ΕE: Στάθμιση των υποψηφίων εμβολίων covid -19 με αποτελεσματικότητα κάτω του 50%

Ρυθμιστική Υπηρεσία ΕE: Στάθμιση των υποψηφίων εμβολίων covid -19  με αποτελεσματικότητα κάτω του 50%

Η FDA των ΗΠΑ είχε επίσης καθορίσει ένα όριο αποτελεσματικότητας 50% για την έγκριση εμβολίων COVID-19.

Ρυθμιστική Υπηρεσία ΕE: Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ρυθμιστικής υπηρεσίας της Ευρώπης δήλωσε την Πέμπτη ότι θα σταθμίσει τα εμβόλια COVID-19 για έγκριση παρά την αποτελεσματικότητα που ενδεχομένως πέφτει κάτω από το όριο του 50%. Τα σχόλια του Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής για τις απειλές και τα εμβόλια της βιολογικής υγείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ακολουθούν ειδήσεις ότι το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 mRNA της γερμανικής βιοτεχνολογίας αποκάλυψε μια απογοητευτική αποτελεσματικότητα 47% κατά της νόσου COVID-19 οποιασδήποτε σοβαρότητας και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε στατιστικά κριτήρια επιτυχίας σε μια δοκιμή στα τέλη του σταδίου.

Ωστόσο, ο Δρ Franz-Werner Haas, Διευθύνων Σύμβουλος της CureVac, δήλωσε ότι “η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου μπορεί να αλλάξει” καθώς η εταιρεία προχωρά σε μια τελική ανάλυση.

“Όσον αφορά το όριο του 50%, ζητήσαμε σε συμφωνία με τους άλλους ρυθμιστές να μελετήσουν ότι οι μελέτες έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι η αποτελεσματικότητα είναι τουλάχιστον 50%, αλλά ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξετάσουμε το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων “, δήλωσε ο Καβαλέρι σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

“Θα εξετάσουμε τα οφέλη και τους κινδύνους που αποδεικνύει το εμβόλιο και θα λάβουμε μια απόφαση για το εάν ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε να εγκριθεί ή όχι.”

Η FDA των ΗΠΑ είχε επίσης καθορίσει ένα όριο αποτελεσματικότητας 50% για την έγκριση εμβολίων COVID-19.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CureVac απέδωσε τη χαμηλή αποτελεσματικότητα σε ένα “δραματικά μεταμορφωμένο περιβάλλον παραλλαγής, υποδηλώνοντας ότι ουσιαστικά καταπολεμάμε έναν διαφορετικό ιό και μια διαφορετική πανδημία τους τελευταίους έξι μήνες”

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα έρχεται σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA COVID-19 της Pfizer και της Moderna με αποτελεσματικότητα άνω του 90% και μόνο κάπως μειωμένη προστασία έναντι των ιογενών παραλλαγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιασμός και φυσικές αποστάσεις "ασπίδα" κατά του κορωνοϊού

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο healthweb : Είναι λάθος να χτίσουμε τείχος ανοσίας εμβολιάζοντας τα παιδιά

Μαρία Θεοδωρίδου: Έως και 13 μήνες παραμένουν τα αντισώματα

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.