Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Τριπλάσια τα κρούσματα Covid στην Ευρώπη, διπλάσιες οι νοσηλείες

ΠΟΥ: Τριπλάσια τα κρούσματα Covid στην Ευρώπη, διπλάσιες οι νοσηλείες

ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν τριπλασιαστεί σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες έξι εβδομάδες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ όλων των μολύνσεων παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Τρίτη 19 Ιουλίου ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν τριπλασιαστεί στην Ευρώπη τις τελευταίες έξι εβδομάδες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ όλων των μολύνσεων παγκοσμίως. Τα ποσοστά νοσηλείας έχουν επίσης διπλασιαστεί, αν και οι εισαγωγές στην εντατική παρέμειναν χαμηλές. Σε μια δήλωσή του την Τρίτη, ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε, περιέγραψε το COVID-19 ως «μια δυσάρεστη και δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια» που οι άνθρωποι δεν πρέπει να υποτιμούν. Είπε ότι οι υπερ-μολυσματικοί συγγενείς της παραλλαγής όμικρον οδηγούν νέα κύματα ασθενειών σε ολόκληρη την ήπειρο και ότι οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μακροχρόνιο COVID.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι 53 χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή,  ανέφεραν σχεδόν 3 εκατομμύρια νέες μολύνσεις από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ιός σκότωνε περίπου 3.000 ανθρώπους κάθε εβδομάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, παρόλο που οι χώρες έχουν περιορίσει το τέστινγκ.

«Με τα αυξανόμενα κρούσματα, βλέπουμε επίσης αύξηση των νοσηλειών, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες», είπε ο Kluge. «Αυτή η πρόβλεψη αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για το εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας από χώρα σε χώρα, που βρίσκεται ήδη υπό τεράστια πίεση και αντιμετωπίζει αδυσώπητες κρίσεις από το 2020».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, συντάκτες δύο βρετανικών ιατρικών περιοδικών είπαν ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στην κατάρρευση. Ο Kamran Abbasi, του BMJ και ο Alastair McLellan του Health Service Journal έγραψαν σε ένα κοινό άρθρο ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα επίμονα προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τον COVID. Επίσης, καταδίκασαν την επίμονη γραμμή της κυβέρνησης ότι τα εμβόλια έχουν σπάσει τη σχέση μεταξύ λοιμώξεων και νοσηλειών. Παρόλο που τα εμβόλια μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες σοβαρής ασθένειας και θανάτου, δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μετάδοση.

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε την φθινοπωρινή στρατηγική του για τον COVID-19 την Τρίτη. Ο Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ ζήτησε μια δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου για άτομα ηλικίας 5 ετών και άνω με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, προωθώντας τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και στα δημόσια μέσα μεταφοράς και καλύτερο αερισμό σε σχολεία, γραφεία και άλλους χώρους.

Ο Kluge είπε ότι οι χώρες του νότιου ημισφαιρίου βιώνουν επί του παρόντος μια πολύ ενεργή περίοδο γρίπης που, σε συνδυασμό με τον COVID, πίεζε τα συστήματα υγείας. «Είναι πιθανό να δούμε ένα παρόμοιο σενάριο στο βόρειο ημισφαίριο», σημείωσε ο Kluge, προειδοποιώντας ότι η αυξημένη πίεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος στις επιχειρήσεις, τα ταξίδια και το σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ιξώδες αίματος επηρεάζει την έκβαση της COVID

Κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα & διαβήτη αμέσως μετά την Covid

Κορωνοϊός 19/07: 148.435 νέα κρούσματα και 200 θάνατοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.