Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπης: Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των παιδιών. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ/Ευρώπης για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα και την Καινοτομία (SNI) και τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, συνδιοργανώνουν μια σειρά συναντήσεων για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η πρώτη συνάντηση, με τίτλο «Από τα δεδομένα στην δράση: εφαρμογή πολιτικών για τη μείωση της παχυσαρκίας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης», θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου 2024, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
(Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα). Στο πλαίσιο αυτής, θα λάβουν χώρα δυο παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. Η μια περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες στον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου και η άλλη αφορά στην παρασκευή υγιεινών γευμάτων, υπό την επιτήρηση ειδικών. Η δεύτερη συνάντηση, με τίτλο «Σχέδιο επιτάχυνσης του ΠΟΥ για την εξάλειψη της παχυσαρκίας», θα πραγματοποιηθεί στις 19-21, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα και του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα Joao Breda, καθώς και άλλα συμβαλλόμενα μέρη από τον ΠΟΥ.

Αυτή η σειρά συναντήσεων έχει ως στόχο να εξετάσει σε βάθος φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας εστιάζοντας στην πρόληψη, μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων πολιτικών αλλά και αναδιαμόρφωση αυτών για την προστασία των
παιδιών. Όσοι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, κα Νεφέλη Ρωμανού στο ακόλουθο email: [email protected].

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπηδάκη για παιδική παχυσαρκία: “Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες”

Το βάρος στην παιδική ηλικία αλλάζει τους κινδύνους υγείας στους ενήλικες;

Η πηγή ζάχαρης πιο σημαντική από την ποσότητα για την παιδική παχυσαρκία

Αγαπηδάκη: Ο σκοπός του ΕΣΥ είναι η πρόληψη της ασθένειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon