Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ Ευρώπη: Καμία άμεση απειλή COVID-19 από την Κίνα

ΠΟΥ Ευρώπη: Καμία άμεση απειλή COVID-19 από την Κίνα

ΠΟΥ Ευρώπη: Ο οργανισμός δεν βλέπει καμία άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή περιοχή από το ξέσπασμα της COVID-19 στην Κίνα

Ο διευθυντής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη δήλωσε σήμερα ότι ο οργανισμός δεν βλέπει «καμία άμεση απειλή» για την ευρωπαϊκή περιοχή από το ξέσπασμα της COVID-19 στην Κίνα, αλλά χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Η Κίνα δίνει μάχη με το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο μετά την απότομη χαλάρωση των περιορισμών. Ο Hans Kluge είπε ότι, με βάση τις πληροφορίες που είχε λάβει ο ΠΟΥ από την Κίνα, δεν υπήρχε απειλή.

Αλλά απαιτούνταν πιο λεπτομερείς και τακτικές πληροφορίες από την Κίνα για την παρακολούθηση της εξελισσόμενης κατάστασης. «Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε. Αρκετές χώρες έχουν επιβάλει απαιτήσεις τεστ COVID-19 στους Κινέζους ταξιδιώτες. Η Αυστραλία και ο Καναδάς απαιτούν από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να κάνουν τεστ COVID-19 πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Άλλες χώρες, όπως:

  • οι ΗΠΑ,
  • η Ινδία,
  • η Ιαπωνία,
  • η Νότια Κορέα,
  • και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

Έχουν ανακοινώσει σκληρότερα μέτρα για την COVID-19 στους ταξιδιώτες από την Κίνα εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την έλλειψη δεδομένων για τις λοιμώξεις στην Κίνα και φόβους ότι μπορεί να εμφανιστούν νέες παραλλαγές. Η Κίνα έχει απειλήσει με αντίποινα σε χώρες που απαιτούν από ταξιδιώτες από την Κίνα να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για την COVID-19 που λήφθηκαν τις προηγούμενες 48 ώρες. Ανέστειλε την έκδοση βίζας για τους Νοτιοκορεάτες για να έρθουν στη χώρα για τουρισμό ή επαγγελματικούς λόγους σε προφανή αντίποινα για την κίνηση της Σεούλ.

«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες χώρες, με βάση την αρχή της προφύλαξης, εφαρμόζουν ορισμένα μέτρα», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Δεν είναι παράλογο για τις χώρες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των πληθυσμών τους ενώ περιμένουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες που κοινοποιούνται σε βάσεις δεδομένων που είναι προσβάσιμες στο κοινό», είπε. Οποιοδήποτε μέτρο θα πρέπει να έχει «ρίζες στην επιστήμη, … αναλογικό και χωρίς διακρίσεις».

Η Catherine Smallwood, η υπεύθυνη περιστατικών COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να μας τυφλώνει σε κανένα σημείο η αποκλειστική εστίαση σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή». Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι ο οργανισμός «ανησυχεί για τον κίνδυνο για τη ζωή στην Κίνα» εν μέσω της εκρηκτικής εξάπλωσης του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα και της έλλειψης δεδομένων για την επιδημία από την κινεζική κυβέρνηση.

Είπε ότι ο οργανισμός συναντήθηκε πρόσφατα με Κινέζους αξιωματούχους για να υπογραμμίσει τη σημασία της ανταλλαγής περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με θέματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών νοσηλείας και των γενετικών αλληλουχιών, παρόλο που η πανδημία συνεχίζει να υποχωρεί παγκοσμίως από τότε που ξεκίνησε στα τέλη του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 90% των ανθρώπων σε επαρχία της Κίνας έχει μολυνθεί με COVID

Η Κίνα ανοίγει ξανά τα σύνορα για τους τουρίστες μετά από 3 χρόνια

Κίνα Covid: Aναστέλλει λογαριασμούς social media κριτικών πολιτικής για την πανδημία

Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID φωτίζουν το χάσμα της υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.