Πολιτική Υγείας

Κίνα: Ανοίγει ξανά τα σύνορα για τους τουρίστες μετά από 3 χρόνια

Κίνα: Ανοίγει ξανά τα σύνορα για τους τουρίστες μετά από 3 χρόνια

Κίνα: Στο Χονγκ Κονγκ, 400.000 άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Κίνα τις επόμενες εβδομάδες με μεγάλες ουρές για πτήσεις σε πόλεις όπως το Πεκίνο και το Xiamen.

Η Κίνα άνοιξε ξανά τα σύνορά της σε διεθνείς επισκέπτες για πρώτη φορά από τότε που επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς τον Μάρτιο του 2020. Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να τίθενται σε καραντίνα – σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της χώρας για την Covid καθώς παλεύει με την αύξηση των κρουσμάτων. Θα εξακολουθήσουν να απαιτούν την απόδειξη αρνητικής εξέτασης PCR εντός 48 ωρών από το ταξίδι. Η κίνηση έγινε ευπρόσδεκτη από πολλούς που θέλουν να επανενωθούν με την οικογένειά τους. Στο Χονγκ Κονγκ, 400.000 άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Κίνα τις επόμενες εβδομάδες με μεγάλες ουρές για πτήσεις σε πόλεις όπως το Πεκίνο και το Xiamen.

Την Κυριακή, διώροφα πούλμαν γεμάτα με ταξιδιώτες έφτασαν στη γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάου για να πάρουν λεωφορεία για την επαρχία Γκουανγκντόνγκ – ανάμεσά τους ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Η επαναλειτουργία της χώρας έρχεται με την έναρξη του «τσουν γιουν», της πρώτης περιόδου του ταξιδιού της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Πριν από την πανδημία, ήταν η μεγαλύτερη ετήσια παγκόσμια μετανάστευση ανθρώπων που επέστρεφαν στο σπίτι για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια. Δύο δισεκατομμύρια ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος το Σεληνιακό Νέο Έτος, διπλάσιο από τον αριθμό που ταξίδεψε πέρυσι.

Αλλά υπάρχει ανησυχία από ορισμένους ότι το άνοιγμα των συνόρων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη μετάδοση της Covid-19. Μερικοί τοπικοί οδηγοί λεωφορείων στη Γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο είπαν στο BBC ότι ανησυχούν ότι μπορεί να κολλήσουν τον ιό από εισερχόμενους ταξιδιώτες και θέλουν οι εταιρείες τους να τους παρέχουν περισσότερη προστασία. Τα τελευταία τρία χρόνια η Κίνα είχε μια από τις πιο αυστηρές πολιτικές υγείας στον κόσμο για την Covid που είδε πολυάριθμα lockdown, συχνές απαιτήσεις δοκιμών και είχε σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε πρόσφατα αυτή την πολιτική μετά από μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε πολυώροφο τετράγωνο στην περιοχή Xinjiang που σκότωσε 10 άτομα. Πολλοί Κινέζοι πίστευαν ότι οι μακροχρόνιοι περιορισμοί της Covid συνέβαλαν στους θανάτους, αλλά οι αρχές το αρνήθηκαν. Από τότε που η Κίνα εγκατέλειψε τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της για μηδενική Covid, υπήρξαν αναφορές για κατακλυσμένα νοσοκομεία και κρεματόρια, αλλά η χώρα σταμάτησε να δημοσιεύει τους αριθμούς των κρουσμάτων της και ανέφερε μόνο δύο θανάτους το Σάββατο.

Την ίδια μέρα, η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε περισσότερους από 1.000 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικρίνουν τον χειρισμό του ιού. Η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων και τα ταξίδια εκτός Κίνας ώθησαν πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου – να επιβάλουν απαιτήσεις για αρνητικό τεστ COVID-19 σε άτομα που φτάνουν από την Κίνα, προκαλώντας την οργή της κινεζικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα Covid: Aναστέλλει λογαριασμούς social media κριτικών πολιτικής για την πανδημία

Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID φωτίζουν το χάσμα της υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Οι κάτοικοι της Κίνας αναλαμβάνουν κινδύνους για τα φάρμακα της μαύρης αγοράς καθώς η COVID αυξάνεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".