Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Aναστέλλει λογαριασμούς social media κριτικών πολιτικής για την πανδημία

Κίνα Covid: Aναστέλλει λογαριασμούς social media κριτικών πολιτικής για την πανδημία

Κίνα Covid: Το κυβερνών κόμμα είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ιατρική κοινότητα για να δικαιολογήσει τα σκληρά lockdown, δεν επιτρέπει την άμεση κριτική και επιβάλλει αυστηρά όρια στην ελευθερία του λόγου.

Η Κίνα ανέστειλε ή έκλεισε τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης περισσότερων από 1.000 επικριτών των πολιτικών της κυβέρνησης για την επιδημία της COVID-19, καθώς η χώρα προχωρά προς περαιτέρω άνοιγμα. Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo είπε ότι είχε αντιμετωπίσει 12.854 παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε ειδικούς, μελετητές και ιατρικούς εργαζόμενους και εξέδωσε προσωρινές ή μόνιμες απαγορεύσεις σε 1.120 λογαριασμούς.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ιατρική κοινότητα για να δικαιολογήσει τα σκληρά lockdown, τα μέτρα καραντίνας και τις μαζικές δοκιμές, τα οποία σχεδόν εγκατέλειψε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε αύξηση νέων περιπτώσεων που έχουν τεντώσει τους ιατρικούς πόρους στα όριά τους. Το κόμμα δεν επιτρέπει την άμεση κριτική και επιβάλλει αυστηρά όρια στην ελευθερία του λόγου.

Η κριτική έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στους περιορισμούς αορίστου ταξιδιού που έβλεπαν τους ανθρώπους περιορισμένους στα σπίτια τους για εβδομάδες, μερικές φορές χωρίς επαρκή τροφή ή ιατρική περίθαλψη. Ο θυμός εκτονώθηκε επίσης για την απαίτηση ότι όποιος δυνητικά βρέθηκε θετικός ή είχε έρθει σε επαφή με ένα τέτοιο άτομο να περιορίζεται για παρατήρηση σε ένα επιτόπιο νοσοκομείο, όπου συνήθως αναφέρονταν ο συνωστισμός, η κακή διατροφή και η υγιεινή.

Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος τελικά προκάλεσε σπάνιες διαδηλώσεις στους δρόμους στο Πεκίνο και σε άλλες πόλεις, επηρεάζοντας πιθανώς την απόφαση του κόμματος να χαλαρώσει γρήγορα τα αυστηρότερα μέτρα. Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα μια έξαρση των κρουσμάτων και των νοσηλειών σε μεγάλες πόλεις και προετοιμάζεται για περαιτέρω εξάπλωση σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές με την έναρξη της ταξιδιωτικής βιασύνης της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Ενώ οι διεθνείς πτήσεις εξακολουθούν να είναι μειωμένες, οι αρχές αναμένουν ότι τα εσωτερικά σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια θα διπλασιαστούν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φέρνοντας τους συνολικούς αριθμούς κοντά σε αυτούς της περιόδου διακοπών του 2019 πριν από το χτύπημα της πανδημίας. Το υπουργείο Μεταφορών κάλεσε την Παρασκευή τους ταξιδιώτες να μειώσουν τα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα εάν αφορούν ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καλούνται επίσης να φορούν μάσκες και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία και την προσωπική τους υγιεινή, είπε ο υφυπουργός Xu Chengguang σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση. Ωστόσο, η Κίνα προχωρά με ένα σχέδιο για τον τερματισμό της υποχρεωτικής καραντίνας για άτομα που φτάνουν από το εξωτερικό από την Κυριακή. Το Πεκίνο σχεδιάζει επίσης να άρει την απαίτηση για τους μαθητές των σχολείων της πόλης να έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 για να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη όταν τα μαθήματα ξαναρχίσουν στις 13 Φεβρουαρίου μετά το διάλειμμα των διακοπών.

Ενώ τα σχολεία θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τα μαθήματα μέσω Διαδικτύου σε περίπτωση νέων κρουσμάτων, θα πρέπει να επιστρέψουν στην αυτοπροσώπως διδασκαλία το συντομότερο δυνατό, ανέφερε το Δημοτικό Γραφείο Εκπαίδευσης σε δήλωση την Παρασκευή. Ωστόσο, το τέλος των μαζικών δοκιμών, η έλλειψη βασικών δεδομένων, όπως ο αριθμός των θανάτων, οι μολύνσεις και τα σοβαρά κρούσματα, και η πιθανή εμφάνιση νέων παραλλαγών, ώθησαν τις κυβερνήσεις αλλού να θεσπίσουν απαιτήσεις δοκιμών ιών για ταξιδιώτες από την Κίνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID φωτίζουν το χάσμα της υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Οι κάτοικοι της Κίνας αναλαμβάνουν κινδύνους για τα φάρμακα της μαύρης αγοράς καθώς η COVID αυξάνεται

Τα κρεβάτια τελειώνουν στο νοσοκομείο του Πεκίνου καθώς η COVID φέρνει περισσότερους αρρώστους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".