Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τη Λήμνο

Μίνα Γκάγκα: Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τη Λήμνο

Μίνα Γκάγκα: Το Σάββατο 25 Μαρτίου η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα παρευρέθηκε στη Λήμνο, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου παρευρέθηκε στον Εσπερινό και την περιφορά στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Μούδρο, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στη Λήμνο

Το Σάββατο 25 Μαρτίου η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Το νοσοκομείο είναι χτισμένο σε 3 χρονικές περιόδους. Διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και χειρουργεία στο νέο τμήμα του, ενώ γίνονται ανακαινίσεις στα παλαιά τμήματα, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στην Ψυχιατρική Κλινική.

Η κα Μίνα Γκάγκα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή, κ. Τριαντάφυλλο Κανταρά, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρη Κουμελά, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Ευτέρπη Καζόλη, τον Διευθυντή Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, κ. Αθανάσιο Σουσαλή, τον Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, κ. Κωνσταντίνο Κατσιγιαννόπουλο και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, κ. Δημήτρη Μανδρανή.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, όπου συζήτησε με ασθενείς και είδε από κοντά την ικανοποίηση τους, καθώς και την εξαιρετική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό για την φροντίδα τους. Στο τέλος της επίσκεψης της στο νοσοκομείο, συζήτησε με εκπροσώπους άλλων εργαζομένων και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Κωσταντίνο Μαδυτινό.

Η κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε, επίσης, τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της Λήμνου με την Πρόεδρο κα Ελένη Φαρμάκη, όπου συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν. Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων και της δοξολογίας, παρευρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Στη συνέχεια, η Αναπληρώτρια Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση στο νησί. Τέλος, η κα Μίνα Γκάγκα συζήτησε με τον Έπαρχο Λήμνου, κ. Βλαττά Λαμπρινό και τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αποχώρησε από την Λήμνο ιδιαίτερα ικανοποιημένη, ενώ ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς του νησιού για την καθημερινή και με χαμόγελο εξυπηρέτηση των ασθενών στο ακριτικό νησί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα στο Συμβούλιο Υπ. Υγείας Ε.Ε;

Σπάνιες Παθήσεις: Η άμεση προτεραιότητα της δημόσιας υγείας

Προκηρύσσονται 800 μόνιμες θέσεις γιατρών το επόμενο διάστημα -  "Έρχονται" και νέες προσλήψεις νοσηλευτών 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".