Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Το ΕΣΥ βγήκε μετά από μια 10ετία υποχρηματοδότησης και μετά από μία πανδημία

Πλεύρης: Το ΕΣΥ βγήκε μετά από μια 10ετία υποχρηματοδότησης και μετά από μία πανδημία

Πλεύρης: Μετά την πανδημία και την διαρκή υποχρηματοδότηση των τελευταίων 10 ετών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καταπονημένο.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις παθογένειες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει. Ο Υπουργός ανέφερε αρχικά πως έχουμε 7.000 προσωπικό στον τομέα της Υγείας τα τελευταία 3 έτη. Συνολικά στην Ευρώπη υπάρχει μια έλλειψη γιατρών. 10% αύξηση των μισθών στους γιατρούς, 1.800 ευρώ σε όσους αποφασίσουν να πάνε στα νησιά και άνοιγμα στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να μπαίνουν στα νοσοκομεία έστω και σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αυτά τα μέτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Η εικόνα του προσωπικού που απουσιάζει είναι σαφώς καταγεγραμμένη και γι’ αυτό έχουν βγει συγκεκριμένες προκηρύξεις για να καλυφθούν οι θέσεις. Ωστόσο, πολλές από αυτές δεν καλύπτονται λόγω απροθυμίας των ενδιαφερομένων, παρά τα κίνητρα που δίνονται. Αν και υπάρχουν προβλήματα στις εφημερίες με υπερφόρτωση των ΤΕΠ λόγω διαχρονικής απουσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, προσπαθούμε και εξαλείφουμε τα ράντζα με την συνεφημέρευση ιδιωτικών και δημοσίων δομών.

Μέσα από την χρηματοδότηση τόσο στα ΤΕΠ όσο και στα Κέντρα Υγείας, παράλληλα με τον Προσωπικό Γιατρό, αναμένονται να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα 80 νοσοκομεία έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι το 2025 όλα θα έχουν μπει, με σκοπό την ανακαίνισή τους. 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, με 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις έως σήμερα.

Ο νέος Υγειονομικός Χάρτης πρόκειται να αναπτυχθεί σε πλήρη διαφάνεια και λεπτομέρεια, έτσι ώστε να δημιουργηθούν υπερσύγχρονες δομές όπως οι νέες ΜΕΘ που λειτούργησαν με αφορμή της πανδημίας. Με τα νέα μισθολόγια, παρεμβαίνει η Κυβέρνηση πιο δραστικά στους μισθούς των γιατρών και του προσωπικού υγείας, ενισχύει τον τομέα της Υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την παιδική παχυσαρκία

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon