Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Το ΕΣΥ βγήκε μετά από μια 10ετία υποχρηματοδότησης και μετά από μία πανδημία

Πλεύρης: Το ΕΣΥ βγήκε μετά από μια 10ετία υποχρηματοδότησης και μετά από μία πανδημία

Πλεύρης: Μετά την πανδημία και την διαρκή υποχρηματοδότηση των τελευταίων 10 ετών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καταπονημένο.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις παθογένειες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει. Ο Υπουργός ανέφερε αρχικά πως έχουμε 7.000 προσωπικό στον τομέα της Υγείας τα τελευταία 3 έτη. Συνολικά στην Ευρώπη υπάρχει μια έλλειψη γιατρών. 10% αύξηση των μισθών στους γιατρούς, 1.800 ευρώ σε όσους αποφασίσουν να πάνε στα νησιά και άνοιγμα στους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να μπαίνουν στα νοσοκομεία έστω και σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αυτά τα μέτρα θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Η εικόνα του προσωπικού που απουσιάζει είναι σαφώς καταγεγραμμένη και γι’ αυτό έχουν βγει συγκεκριμένες προκηρύξεις για να καλυφθούν οι θέσεις. Ωστόσο, πολλές από αυτές δεν καλύπτονται λόγω απροθυμίας των ενδιαφερομένων, παρά τα κίνητρα που δίνονται. Αν και υπάρχουν προβλήματα στις εφημερίες με υπερφόρτωση των ΤΕΠ λόγω διαχρονικής απουσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, προσπαθούμε και εξαλείφουμε τα ράντζα με την συνεφημέρευση ιδιωτικών και δημοσίων δομών.

Μέσα από την χρηματοδότηση τόσο στα ΤΕΠ όσο και στα Κέντρα Υγείας, παράλληλα με τον Προσωπικό Γιατρό, αναμένονται να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα 80 νοσοκομεία έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι το 2025 όλα θα έχουν μπει, με σκοπό την ανακαίνισή τους. 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, με 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις έως σήμερα.

Ο νέος Υγειονομικός Χάρτης πρόκειται να αναπτυχθεί σε πλήρη διαφάνεια και λεπτομέρεια, έτσι ώστε να δημιουργηθούν υπερσύγχρονες δομές όπως οι νέες ΜΕΘ που λειτούργησαν με αφορμή της πανδημίας. Με τα νέα μισθολόγια, παρεμβαίνει η Κυβέρνηση πιο δραστικά στους μισθούς των γιατρών και του προσωπικού υγείας, ενισχύει τον τομέα της Υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την παιδική παχυσαρκία

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".