Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη – Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη – Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιστορία με έναν άνθρωπο που αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, αλλά και στη ζωή των 2 παιδιών του με γκάζι. Ο κ. Πλεύρης είπε σχετικά: “Σοκαριστικό είναι το γεγονός. Έγινε άμεση επέμβαση της αστυνομίας, το ΕΚΑΒ. Τα δύο παιδιά έχουν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά περιμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις.”

Στο δυστύχημα των Τεμπών δεν μπορούσε παρά να αναφερθεί ο κ. Πλεύρης, μιλώντας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ και για την ψυχολογική υποστήριξη που παρέχεται διαρκώς: “Περισσότερα από 120 περιστατικά διαχειρίστηκαν τα Νοσοκομεία, 80 και περισσότερα νοσηλεύτηκαν. Οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο, αλλά δυστυχώς 2 διασωληνωμένα παιδιά είναι ακόμη σε πολύ δύσκολη κατάσταση και γίνεται μεγάλη μάχη. Η αποκατάσταση θα καλυφθεί πλήρως με απολύτως καμία συμμετοχή, και στο εξωτερικό. Παράλληλα, υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης για τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων”. Ενδεικτικό της ετοιμότητας του συστήματος ήταν ότι σε 30 λεπτά το Νοσοκομείο Λάρισας, αν και δεν εφημέρευε, ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους τραυματίες.

Όσον αφορά στις ελλείψεις φαρμάκων που ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα τους πολίτες, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως: “Αυτή την στιγμή υπάρχει μια αρκετά καλή ομαλοποίηση σε ελλείψεις φαρμάκων. Τώρα είναι 130 φάρμακα σε έλλειψη, κάτι που είναι συνηθισμένο, σε αντίθεση με τα περισσότερα από 350 φάρμακα που ήταν σε έλλειψη τον Οκτώβριο. Αυτά κυρίως αφορούν φάρμακα σε συγκεκριμένες ασθένειες, όπως π.χ. για τον διαβήτη. Στις λοιμώξεις έχει επέλθει πλήρης ομαλοποίηση, ενώ και στα εισπνεόμενα αν και υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, αποκλιμακώνονται συνεχώς.”

Τέλος, σχετικά με τα ράντζα και την έλλειψη κλινών στα Νοσοκομεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: “Για τα ράντζα οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα είναι σε πολύ καλό σημείο. Ο Ευαγγελισμός έχει πάψει να έχει ράντζα. Ενώ και το Λαϊκό έχει δραστική μείωση κατά 80% σε ράντζα και βάλαμε τις βάσεις ήδη για να υπάρξει πλήρης εξάλειψη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Αλλαγή του "Ελπίδα" ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.