Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την επικαιρότητα που τρέχει, με όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο στην καθημερινότητά του. Αναφέρθηκε στο Ογκολογικό Κέντρο Παίδων, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως δεν θα υπάρχει χρέωση για τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, επεσήμανε πως η ανάληψη ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη ήταν απαραίτητη και αυτονόητη. Ταυτόχρονα, η ψυχολογική υποστήριξη προς τους τραυματίες, τους συγγενείς των θυμάτων και όποιον άλλον το επιθυμεί συνεχίζεται.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η ανάληψη ευθυνών σε μια εθνική τραγωδία όπως αυτή στα Τέμπη ήταν απαραίτητο να ληφθεί. Μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών, η Κυβέρνηση λαμβάνει γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους. Η απόδοση ευθυνών θέλει χρόνο και πρέπει να γίνεται εμπεριστατωμένα, όχι με φωνές και πάντοτε με ψυχραιμία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλαγή του "Ελπίδα" ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

Πλεύρης ογκολογικό κέντρο: Δεν θα πληρώνουν οι γονείς για τις θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.