Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Αλλαγή του “Ελπίδα” ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Πλεύρης: Αλλαγή του “Ελπίδα” ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Πλεύρης: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο που μετατρέπει το ογκολογικό κέντρο για παιδιά Ελπίδα σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου.

Πολλά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα αυτό τον καιρό για το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη. Αποφασίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων η άρση των μέτρων κατά της covid 19 με ελάχιστες εξαιρέσεις. Παράλληλα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη επηρέασε ολόκληρη την χώρα και τα νοσοκομεία της Λάρισας και της Βορείου Ελλάδας, έδειξαν την ετοιμότητά τους ακόμα και κάτω από αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι από αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο που μετατρέπει το ογκολογικό κέντρο για παιδιά Ελπίδα σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου. Είπε ότι κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και αρκετά άλλα στην Ελλάδα. Υποστήριξε και επέμεινε να λέει ότι με αυτήν την αλλαγή δεν αλλοιώνετε ο δημόσιος χαρακτήρας του κέντρου αλλά αντιθέτως υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς χρημοτοδότηση από το δημόσιο και διάφορους φορείς, καθώς και ως προς τις δωρεές που αφορούν την ανανέωση μηχανημάτων εκτός του κρατικού μηχανισμού.

Συνεχίζοντας είπε ότι γίνεται μία αυτοτέλεια της μονάδας του ογκολογικού κέντρου Ελπίδα, που όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν να παρέχονται δωρεάν , ακόμα και σε ανασφάλιστους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Η μετατροπή αυτή δεν σημαίνει μόνο εύκολη απορρόφηση χρηματοδότησης και δωρεών, αλλά και μια ταυτόχρονη αύξηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων που τα παιδιά με καρκίνο τις έχουν άμεσα ανάγκη. Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο θα φέρει πολλά νέα χαμόγελα στα παιδιά που πάσχουν από κάποια μορφή καρκλίνου αλλά και στους γιατρούς που θα τους δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο για τους μικρούς τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Κω

Πλεύρης ογκολογικό κέντρο: Δεν θα πληρώνουν οι γονείς για τις θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]