Πολιτική Υγείας

Πλεύρης: Αλλαγή του “Ελπίδα” ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Πλεύρης: Αλλαγή του “Ελπίδα” ογκολογικού κέντρου σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου

Πλεύρης: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο που μετατρέπει το ογκολογικό κέντρο για παιδιά Ελπίδα σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου.

Πολλά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα αυτό τον καιρό για το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη. Αποφασίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων η άρση των μέτρων κατά της covid 19 με ελάχιστες εξαιρέσεις. Παράλληλα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη επηρέασε ολόκληρη την χώρα και τα νοσοκομεία της Λάρισας και της Βορείου Ελλάδας, έδειξαν την ετοιμότητά τους ακόμα και κάτω από αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι από αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο που μετατρέπει το ογκολογικό κέντρο για παιδιά Ελπίδα σε κέντρο ιδιωτικού δικαίου. Είπε ότι κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και αρκετά άλλα στην Ελλάδα. Υποστήριξε και επέμεινε να λέει ότι με αυτήν την αλλαγή δεν αλλοιώνετε ο δημόσιος χαρακτήρας του κέντρου αλλά αντιθέτως υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς χρημοτοδότηση από το δημόσιο και διάφορους φορείς, καθώς και ως προς τις δωρεές που αφορούν την ανανέωση μηχανημάτων εκτός του κρατικού μηχανισμού.

Συνεχίζοντας είπε ότι γίνεται μία αυτοτέλεια της μονάδας του ογκολογικού κέντρου Ελπίδα, που όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν να παρέχονται δωρεάν , ακόμα και σε ανασφάλιστους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Η μετατροπή αυτή δεν σημαίνει μόνο εύκολη απορρόφηση χρηματοδότησης και δωρεών, αλλά και μια ταυτόχρονη αύξηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων που τα παιδιά με καρκίνο τις έχουν άμεσα ανάγκη. Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο θα φέρει πολλά νέα χαμόγελα στα παιδιά που πάσχουν από κάποια μορφή καρκλίνου αλλά και στους γιατρούς που θα τους δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο για τους μικρούς τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Κω

Πλεύρης ογκολογικό κέντρο: Δεν θα πληρώνουν οι γονείς για τις θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".