Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Παθολόγοι: Σε σύγκρουση με το Υπουργείο Υγείας λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ

Παθολόγοι: Σε σύγκρουση με το Υπουργείο Υγείας λόγω ελλείψεων στο ΕΣΥ

Παθολόγοι: "Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως."

Τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της παθολογίας παρατηρούνται στο ΕΣΥ, προκαλώντας προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να απειλεί με τιμωρίες, όπως για παράδειγμα αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για όσους γιατρούς δεν συνδράμουν στα προβλήματα που ανακύπτουν. Σε δεύτερο χρόνο, στράφηκε σε ιδιώτες γιατρούς, με σκοπό να καλύψουν τις κενές θέσεις σε νοσοκομεία άγονων περιοχών στη χώρα.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργιάδης εστίασε την προσοχή στους Διοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ιδιώτες γιατρούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή τους, ζητώντας να εργαστούν στα νοσοκομεία με “μπλοκάκι”.

Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη για Παθολόγους

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω ‘υποχρεωτικά’ μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο. Αυτό δεν γίνεται. Δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης, πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και βγαίνουν διαρκώς άγονες.

Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα. Τι λέμε εμείς στο υπουργείο Υγείας; ‘Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καραμανδάνειο Γεωργιάδης: "Όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα"

Γεωργιάδης: Υπέγραψε την υπουργική απόφαση για να εκτελούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Υλοποιούμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 4 Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.ΠΕ.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Εκδηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η κ. Σακελλαροπούλου και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μία ξεχωριστή έκθεση, με 60 έργα περισσότερων από 12 γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης.

Υεμένη: Τουλάχιστον 3 σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιδρομές

Υεμένη: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι τα μαχητικά τους έπληξαν «στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος Χούτι» στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα.

Υπουργική ;πόφαση ορόσημο για το σύστημα υγείας σχετικά με το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην περίπτωση υπό στοιχείο στ. του άρθρου 3 της παρούσας, με ευθύνη του Διοικητή ή του Προέδρου του νοσοκομείου ή Διοικητή της Υ.Π.Ε, η εκδοθείσα άδεια ανακαλείται με αιτιολογημένη απόφαση τού, κατά τα ανωτέρω, αρμοδίου οργάνου για το σύνολο των ιατρών του τμήματος.

Η απόφαση της Γκάμπια να υποστηρίξει την απαγόρευση του ΑΓΓΟ είναι κρίσιμη νίκη για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών

Μαζί, δεν πρέπει να ησυχάσουμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν απαλλαγμένα από βία και βλαβερές πρακτικές και ότι τα δικαιώματά τους, η σωματική τους ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά τους προασπίζονται».

Close Icon