Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Διοικητές ΥΠΕ : Οι προφορικές συνεντεύξεις ελπίζουμε να αναδείξουν τους καλύτερους και όχι φίλους και συγγενείς επωνύμων 

Διοικητές ΥΠΕ : Οι προφορικές συνεντεύξεις ελπίζουμε να αναδείξουν τους καλύτερους και όχι φίλους και συγγενείς επωνύμων 

Την  παρασκευή ξεκινάνε οι προφορικές συνεντεύξεις για την επιλογή των   διοικητών στις ΥΠΕ.

Είναι ένα Κρας τεστ για την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας οι συνεντεύξεις για την επιλογή των  διοικητών στις  ΥΠΕ καθόσον ο νόμος 5062 / 2023 έχει αρκετά σημεία αξιοκρατίας και μπορεί να αποτελέσει την βάση για καλές επιλογές  στην δημόσια διοίκηση και στα νοσοκομεία .

Βέβαια,  το γεγονός ότι η προφορική συνέντευξη είναι το 1/3 της συνολικής βαθμολογίας που μπορεί να πάρει ένας υποψήφιος αφήνει μεγάλο κενό για να ευνοηθεί ένας κομματικός υποψήφιος ο οποίος δεν πήγε καλά στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ και δεν έχει και πολλά Τυπικά προσόντα . Επίσης η αναφορά από κορυφαίους υπουργούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διοικήσεις των ΥΠΕ , είκοσι ημέρες πριν την προφορική συνέντευξη στο ΑΣΕΠ , ακυρώνει από μόνο του την αξιοκρατική διαδικασία των συνεντεύξεων .

 

  • Ας ελπίσουμε ότι διαδικασία θα αναδείξει τους καλύτερους και όχι φίλους και συγγενείς επωνύμων .
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ποιοι είναι οι 15 διοικητές που επιλέχθηκαν ανά ΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε η 1η φάση του διαγωνισμού για την επιλογή διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Πότε θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ για Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απάντηση του ΕΟΦ σε δημοσίευμα του healthweb για αυξήσεις σοκ σε 461 φάρμακα

Μετά το δημοσίευμα του healthweb.gr για αυξήσεις σοκ σε τιμές 461 φαρμάκων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση. Καμία αναφορά στα θέματα της νομιμότητας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γι΄ αυτό χθες βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και αύριο θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας.

Διαγωνισμός για διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν αλλά μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά

Διαγωνισμός για διοικήσεις Νοσοκομείων- ΥΠΕ : Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν , αντίθετα μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά .

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Close Icon