Πολιτική Υγείας

Πανδημία Σανγκάη: Υψώνει μεταλλικά φράγματα στον αγώνα κατά της covid – 19

Πανδημία Σανγκάη: Υψώνει μεταλλικά φράγματα στον αγώνα κατά της covid – 19

Οι κινεζικές αρχές συνέχισαν να λένε ότι η στρατηγική μηδενικής COVID είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει, δεδομένων των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών και ότι η όμικρον θα οδηγούσε σε πολλούς θανάτους και σοβαρές ασθένειες εάν η χώρα τερμάτιζε την αυστηρή προσέγγισή της.

Πανδημία Σανγκάη: Την Κυριακή, η Κίνα ανέφερε 21.796 νέες μολύνσεις Covid-19 Εθελοντές και κυβερνητικοί υπάλληλοι στη Σαγκάη έστησαν μεταλλικά φράγματα σε πολλές συνοικίες για να αποκλείσουν μικρούς δρόμους και εισόδους σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς η Κίνα σκληραίνει την αυστηρή προσέγγισή της «μηδενικής COVID» στη μεγαλύτερη πόλη της παρά τις αυξανόμενες καταγγελίες των κατοίκων.  Στην οικονομική συνοικία της πόλης, Pudong, τα εμπόδια —λεπτά μεταλλικά φύλλα ή διχτυωτοί φράχτες— τοποθετήθηκαν σε πολλές γειτονιές σύμφωνα με οδηγία της τοπικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Caixin, ένα κινεζικό επιχειρηματικό μέσο ενημέρωσης.

Τα κτίρια στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα σφράγισαν τις κύριες εισόδους τους, με ένα μικρό άνοιγμα για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην πρόληψη της πανδημίας.

Το Πεκίνο βρίσκεται σε επιφυλακή αφού 10 μαθητές γυμνασίου βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, σε αυτό που οι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι ήταν ένας αρχικός γύρος δοκιμών.

Στο Πεκίνο, οι αρχές ανακοίνωσαν μαζικές δοκιμές από τη Δευτέρα στην περιοχή Chaoyang, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό στις αγορές το απόγευμα της Κυριακής, με λαχανικά, αυγά, σάλτσα σόγιας και άλλα είδη να σκουπίζονται από τα ράφια των παντοπωλείων.

Ένα νέο ξέσπασμα έχει μολύνει τουλάχιστον 41 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 26 στην περιοχή Chaoyang, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Η Κίνα ανέφερε 21.796 να κρούσματα COVID-19 την Κυριακή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι ασυμπτωματικά κρούσματα στη Σαγκάη.

Σε όλη τη χώρα, πολλές πόλεις και επαρχίες έχουν επιβάλει κάποια εκδοχή lockdown σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού. Το τελευταίο ξέσπασμα, που οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της όμικρον, εξαπλώθηκε σε εθνικό επίπεδο, αλλά ήταν ιδιαίτερα μεγάλο στη Σαγκάη. Η πόλη, ένας οικονομικός κόμβος με 25 εκατομμύρια κατοίκους, έχει μετρήσει εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα αλλά λιγότερους από 100 θανάτους από τότε που ξεκίνησε η επιδημία πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Μια εξέταση του Associated Press για τον απολογισμό των θανάτων διαπίστωσε ότι παρά το ιστορικό στενών κριτηρίων για τη σύνδεση των θανάτων με συγκεκριμένες ασθένειες, ειδικά την COVID-19, οι αρχές έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετρούν τα θετικά κρούσματα, οδηγώντας σε αμφισβήτηση του τρόπου με τον οποίο φτάνουν σε έναν τελικό αριθμό θανάτων.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν σίγουρα μια υπομέτρηση του πραγματικού απολογισμού των νεκρών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι δημοσίευσαν βίντεο με τα νέα εμπόδια που τοποθετήθηκαν το Σάββατο, με ορισμένους να εκφράζουν την οργή τους για τα μέτρα. Τα εμπόδια έχουν σκοπό να αφήσουν ξεμπλοκαρισμένους τους κύριους δρόμους, ανέφερε το Caixin.

Σε ένα βίντεο, που επαληθεύτηκε από το AP, κάτοικοι που φεύγουν από ένα κτίριο στην περιοχή Xuhui της Σαγκάης έσπασαν τον φράχτη με πλέγμα στην μπροστινή τους είσοδο και αναζητούσαν τον φύλακα που πίστευαν ότι ήταν υπεύθυνος για την τοποθέτησή του.

Η Σαγκάη χρησιμοποιεί ένα κλιμακωτό σύστημα στο οποίο οι γειτονιές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με βάση τον κίνδυνο μετάδοσης.

Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αντιμετωπίζουν τους αυστηρότερους ελέγχους για την COVID-19 και ήταν ο κύριος στόχος των νέων αυξημένων μέτρων.

Στην τρίτη κατηγορία, ορισμένα κτίρια επιτρέπουν στους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να επισκέπτονται τους κοινόχρηστους χώρους.

Στη Σαγκάη, οι αρχές ανέφεραν 39 νέους θανάτους από την COVID-19, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των θανάτων σε 4.725 έως το τέλος του Σαββάτου, ανακοίνωσε την Κυριακή η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Το lockdown της πόλης έχει τραβήξει την παγκόσμια προσοχή για την αυστηρή προσέγγισή του και μερικές φορές τις επικίνδυνες συνέπειες.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης αντιμετώπισαν δυσκολίες στην απόκτηση ειδών παντοπωλείου, καταφεύγοντας σε ανταλλαγές και μαζικές αγορές. Άλλοι δεν μπόρεσαν να λάβουν επαρκή ιατρική φροντίδα εγκαίρως, λόγω των αυστηρών ελέγχων στην κίνηση.

Την Παρασκευή, οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν ένα εξάλεπτο βίντεο με το όνομα “Φωνές του Απριλίου” που καταγράφει μερικές από τις πιο δύσκολες δημόσιες στιγμές που έχει βιώσει η πόλη στον σχεδόν ένα μήνα lockdown.

Ένα μέρος περιλαμβάνει ήχο κατοίκων σε μια κοινότητα της Σαγκάης που διαμαρτυρήθηκαν στις 8 Απριλίου, ουρλιάζοντας: “Στείλτε μας φαγητό! Στείλτε μας φαγητό! Στείλτε μας φαγητό!” σε ομοφωνία.

Το βίντεο κάλυπτε τα χρονοδιαγράμματα του WeChat προτού αφαιρεθεί απότομα από τους λογοκριτές το Σάββατο.

Οι κινεζικές αρχές συνέχισαν να λένε ότι η στρατηγική μηδενικής COVID είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει, δεδομένων των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών και ότι η όμικρον θα οδηγούσε σε πολλούς θανάτους και σοβαρές ασθένειες εάν η χώρα τερμάτιζε την αυστηρή προσέγγισή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο προειδοποιεί για μια «ζοφερή» κατάσταση με αυξανόμενες μολύνσεις covid

Η Κίνα ανέφερε επτά θανάτους από την Covid-19 στη Σαγκάη την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον απολογισμό στην πόλη σε 17 νεκρούς

Σχεδόν 12 εκατομμύρια επιτρέπεται να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους, της Σαγκάης σύμφωνα με τον αξιωματούχο υγείας Wu Ganyu.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.