Ρεπορτάζ Υγείας

Όμικρον Σαγκάη: Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την Covid

Όμικρον Σαγκάη: Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την Covid

Οι αρχές ζήτησαν να καταρτιστεί μια «λευκή λίστα» βασικών βιομηχανιών και εταιρειών ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή, με περισσότερες από 600 εταιρείες να έχουν εντοπιστεί για πρόωρη επανέναρξη των εργασιών στη Σαγκάη.

Όμικρον Σαγκάη: Η Σαγκάη βρίσκεται κάτω από ένα εξαντλητικό, εβδομαδιαίο lockdown καθώς οι αρχές αγωνίζονται να χαλιναγωγήσουν ένα ξέσπασμα της Covid Η Κίνα ανέφερε επτά θανάτους από την Covid-19 στη Σαγκάη την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον απολογισμό στην πόλη σε 17 νεκρούς, καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τις μολύνσεις παρά το εξαντλητικό, εβδομαδιαίο lockdown. Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων και η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης και πολλαπλούς γύρους μαζικών δοκιμών για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Το lockdown είχε βαρύ κοινωνικό και οικονομικό τίμημα, με τους κατοίκους να εκφράζουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις ελλείψεις τροφίμων και την έλλειψη πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη χωρίς Covid.

Οι επτά θάνατοι που αναφέρθηκαν πρόσφατα ήταν περιπτώσεις με υποκείμενες παθήσεις όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και ο διαβήτης, δήλωσαν οι αρχές της πόλης. Πέντε από τους ασθενείς ήταν άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Οι ασθενείς «αρρώστησαν βαριά μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και πέθαναν μετά από αναποτελεσματικές προσπάθειες διάσωσης, με άμεση αιτία θανάτου την υποκείμενη ασθένεια», ανέφερε η κυβέρνηση της Σαγκάης σε δήλωση. Η πόλη ανέφερε περισσότερα από 18.000 νέα και κυρίως ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη. Περισσότερες από 400.000 μολύνσεις έχουν αναφερθεί στη Σαγκάη από τον Μάρτιο και η πόλη ανέφερε τους πρώτους θανάτους από την Covid τη Δευτέρα.

Ο επίσημος αριθμός θανάτων παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με τα αναφερόμενα κρούσματα, αλλά ορισμένοι έχουν αμφισβητήσει αυτούς τους αριθμούς, υποδεικνύοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στον τεράστιο ηλικιωμένο πληθυσμό της Κίνας. Συγκριτικά, το Χονγκ Κονγκ – το οποίο έχει επίσης μεγάλο αριθμό μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων – έχει καταγράψει σχεδόν 9.000 θανάτους από 1,18 εκατομμύρια γνωστά κρούσματα από τότε που η Omicron έφτασε εκεί τον Ιανουάριο.

Το Πεκίνο επιμένει ότι η πολιτική μηδενικής Covid για σκληρά lockdown, μαζικές δοκιμές και μακροχρόνιες καραντίνες έχει αποτρέψει τους θανάτους και τις κρίσεις δημόσιας υγείας που παρατηρούνται σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Αλλά τα τελευταία lockdown έχουν φράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να σταματήσουν την παραγωγή.

Οι αρχές ζήτησαν να καταρτιστεί μια «λευκή λίστα» βασικών βιομηχανιών και εταιρειών ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή, με περισσότερες από 600 εταιρείες να έχουν εντοπιστεί για πρόωρη επανέναρξη των εργασιών στη Σαγκάη.

Ο αμερικανικός γίγαντας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla «ξανακίνησε επίσημα την παραγωγή» την Τρίτη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ανέστειλε τις εργασίες στο «γιγαεργοστάσιό» του στην πόλη για περισσότερες από 20 ημέρες.

Η επανέναρξη θα γίνει σε ένα «σύστημα κλειστού βρόγχου», ωστόσο, με το προσωπικό να κοιμάται επί τόπου και να ελέγχεται για Covid, ανέφερε το Bloomberg News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σαγκάη αναφέρει άλλους επτά θανάτους από COVID από την έναρξη του lockdown

Η Σαγκάη έχει κατασκευάσει πάνω από 100 αυτοσχέδια νοσοκομεία, ικανά να στεγάσουν 160.000 άτομα θετικά στην Covid

Οι ΗΠΑ διατάζουν το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας να εγκαταλείψει τη Σαγκάη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.