Πολιτική Υγείας

Πανδημία ΗΠΑ: Ενισχυτές εμβολίων COVID-19 – Ποιοι είναι επιλέξιμοι

Πανδημία ΗΠΑ: Ενισχυτές εμβολίων COVID-19 – Ποιοι είναι επιλέξιμοι

Σύμφωνα με τον Zients, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετή ενισχυτική παροχή για κάθε Αμερικανό και οι δόσεις είναι δωρεάν χωρίς Ι.Δ. ή απαίτηση ασφάλισης. Αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με κυβερνήτες, φαρμακεία, γιατρούς, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης και άλλους παρόχους για να διαθέσουν δόσεις στους επιλέξιμους Αμερικανούς, είπε, σημειώνοντας ότι 80.000 τοποθεσίες προσφέρουν μια ενισχυτική λήψη σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40.000 τοπικών φαρμακείων.

Πανδημία ΗΠΑ: Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο υγείας των ΗΠΑ Δρ. Σίγκελ: Η αναμνηστική λήψη COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ενισχυτικός εμβολιασμός COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, συμμετέχει στο «America’s Newsroom» για να σταθμίσει τις οδηγίες ενίσχυσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η κίνηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνουν και να συστήσουν το εμβόλιο COVID-19 Pfizer-BioNTech σε ορισμένους πληθυσμούς που έλαβαν δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες άφησε περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανούς επιλέξιμους, σύμφωνα με τον Jeff Zients, συντονιστή απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19

Οι ενισχυτικές λήψεις έχουν ως στόχο να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την προστασία από σοβαρές ασθένειες COVID-19 και σχετικές επιπλοκές μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, δήλωσε ο Αμερικανός Χειρουργός Γενικός Δρ. Vivek Murthy κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή. Αλλά ποιος μπορεί να λάβει μια αναμνηστική δόση αυτήν τη στιγμή;

“Εάν έχετε έξι μήνες από την τελευταία δόση του εμβολίου Pfizer, δικαιούστε ενίσχυση εάν εμπίπτετε σε μία από τις τρεις ομάδες υψηλού κινδύνου”, δήλωσε ο Murthy, σημειώνοντας τις ακόλουθες επιλέξιμες ομάδες: Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και να διαμένουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας

Άτομα ηλικίας 50-64 ετών με ιατρικές παθήσεις και υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια COVID-19 (όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, χρόνια νεφρική νόσος).

Άτομα ηλικίας 18-49 ετών με υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να υποβληθούν σε θεραπεία και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ατομικά οφέλη και κινδύνους Άτομα ηλικίας 18-64 ετών που ζουν ή εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στην COVID-19 (συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δασκάλων, ατόμων σε καταφύγια ή φυλακές και εργαζόμενους σε μανάβικα)

Ένα μικρό κλάσμα Αμερικανών με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή ήταν προηγουμένως επιλέξιμο για μια τρίτη δόση επίσης.

Ο Murthy συνέστησε να επισκεφθείτε το vaccines.gov για χιλιάδες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο που προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19. Πόσο πιο προστατευμένοι είναι οι λήπτες της τρίτης δόσης COVID; “Το CDC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 για να διασφαλίσει τις κατάλληλες συστάσεις για να διατηρηθούν όλοι οι Αμερικανοί ασφαλείς”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). “Θα αξιολογήσουμε επίσης με παρόμοια επείγοντα διαθέσιμα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες για να κάνουμε γρήγορα πρόσθετες συστάσεις για άλλους πληθυσμούς ή άτομα που έλαβαν τα εμβόλια Moderna ή Johnson & Johnson”.

“Η υγεία σας έχει σημασία τόσο πολύ όσο άλλοι εμβολιασμένοι και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η προστασία σας από την COVID είναι επίσης ισχυρή και αξιόπιστη”, πρόσθεσε ο Murthy. Σύμφωνα με τον Zients, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετή ενισχυτική παροχή για κάθε Αμερικανό και οι δόσεις είναι δωρεάν χωρίς Ι.Δ. ή απαίτηση ασφάλισης. Αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με κυβερνήτες, φαρμακεία, γιατρούς, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης και άλλους παρόχους για να διαθέσουν δόσεις στους επιλέξιμους Αμερικανούς, είπε, σημειώνοντας ότι 80.000 τοποθεσίες προσφέρουν μια ενισχυτική λήψη σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40.000 τοπικών φαρμακείων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενισχυτικές λήψεις Pfizer-BioNTech διατίθενται σε σχεδόν 6.000 τοποθεσίες CVS Pharmacy και MinuteClinic και οι ασθενείς θα κληθούν να αυτοεπιβεβαιώσουν την καταλληλότητά τους από τις καθορισμένες οδηγίες. Τα Walgreens, Walmart and Sam’s Club, Kroger και άλλα φαρμακεία προσφέρουν επίσης δόσεις. Παρ ‘όλα αυτά, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι ο εμβολιασμός των μη εμβολιασμένων παραμένει κορυφαία προτεραιότητα στην προσπάθεια καταστολής της πανδημίας.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 130.000 νέα κρούσματα καθημερινά, με μέσο όρο επτά ημερών θανάτους να ξεπερνούν τους 1.500 και με εβδομαδιαίο μέσο όρο για εισαγωγές σε νοσοκομείο 8.906 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο covid-19 της Pfizer

Οι ενισχυτικές λήψεις Johnson & Johnson έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση

Tα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν ακόμη εμβόλια για την COVID-19, σύμφωνα με την FDA των ΗΠΑ

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.