Πολιτική Υγείας

Πανδημία ΗΠΑ: Ενισχυτές εμβολίων COVID-19 – Ποιοι είναι επιλέξιμοι

Πανδημία ΗΠΑ: Ενισχυτές εμβολίων COVID-19 – Ποιοι είναι επιλέξιμοι

Σύμφωνα με τον Zients, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετή ενισχυτική παροχή για κάθε Αμερικανό και οι δόσεις είναι δωρεάν χωρίς Ι.Δ. ή απαίτηση ασφάλισης. Αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με κυβερνήτες, φαρμακεία, γιατρούς, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης και άλλους παρόχους για να διαθέσουν δόσεις στους επιλέξιμους Αμερικανούς, είπε, σημειώνοντας ότι 80.000 τοποθεσίες προσφέρουν μια ενισχυτική λήψη σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40.000 τοπικών φαρμακείων.

Πανδημία ΗΠΑ: Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο υγείας των ΗΠΑ Δρ. Σίγκελ: Η αναμνηστική λήψη COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ενισχυτικός εμβολιασμός COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, συμμετέχει στο «America’s Newsroom» για να σταθμίσει τις οδηγίες ενίσχυσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η κίνηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνουν και να συστήσουν το εμβόλιο COVID-19 Pfizer-BioNTech σε ορισμένους πληθυσμούς που έλαβαν δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες άφησε περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανούς επιλέξιμους, σύμφωνα με τον Jeff Zients, συντονιστή απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19

Οι ενισχυτικές λήψεις έχουν ως στόχο να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την προστασία από σοβαρές ασθένειες COVID-19 και σχετικές επιπλοκές μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, δήλωσε ο Αμερικανός Χειρουργός Γενικός Δρ. Vivek Murthy κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή. Αλλά ποιος μπορεί να λάβει μια αναμνηστική δόση αυτήν τη στιγμή;

“Εάν έχετε έξι μήνες από την τελευταία δόση του εμβολίου Pfizer, δικαιούστε ενίσχυση εάν εμπίπτετε σε μία από τις τρεις ομάδες υψηλού κινδύνου”, δήλωσε ο Murthy, σημειώνοντας τις ακόλουθες επιλέξιμες ομάδες: Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και να διαμένουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας

Άτομα ηλικίας 50-64 ετών με ιατρικές παθήσεις και υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια COVID-19 (όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, χρόνια νεφρική νόσος).

Άτομα ηλικίας 18-49 ετών με υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να υποβληθούν σε θεραπεία και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ατομικά οφέλη και κινδύνους Άτομα ηλικίας 18-64 ετών που ζουν ή εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στην COVID-19 (συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δασκάλων, ατόμων σε καταφύγια ή φυλακές και εργαζόμενους σε μανάβικα)

Ένα μικρό κλάσμα Αμερικανών με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή ήταν προηγουμένως επιλέξιμο για μια τρίτη δόση επίσης.

Ο Murthy συνέστησε να επισκεφθείτε το vaccines.gov για χιλιάδες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο που προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19. Πόσο πιο προστατευμένοι είναι οι λήπτες της τρίτης δόσης COVID; “Το CDC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 για να διασφαλίσει τις κατάλληλες συστάσεις για να διατηρηθούν όλοι οι Αμερικανοί ασφαλείς”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). “Θα αξιολογήσουμε επίσης με παρόμοια επείγοντα διαθέσιμα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες για να κάνουμε γρήγορα πρόσθετες συστάσεις για άλλους πληθυσμούς ή άτομα που έλαβαν τα εμβόλια Moderna ή Johnson & Johnson”.

“Η υγεία σας έχει σημασία τόσο πολύ όσο άλλοι εμβολιασμένοι και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η προστασία σας από την COVID είναι επίσης ισχυρή και αξιόπιστη”, πρόσθεσε ο Murthy. Σύμφωνα με τον Zients, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετή ενισχυτική παροχή για κάθε Αμερικανό και οι δόσεις είναι δωρεάν χωρίς Ι.Δ. ή απαίτηση ασφάλισης. Αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με κυβερνήτες, φαρμακεία, γιατρούς, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης και άλλους παρόχους για να διαθέσουν δόσεις στους επιλέξιμους Αμερικανούς, είπε, σημειώνοντας ότι 80.000 τοποθεσίες προσφέρουν μια ενισχυτική λήψη σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40.000 τοπικών φαρμακείων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενισχυτικές λήψεις Pfizer-BioNTech διατίθενται σε σχεδόν 6.000 τοποθεσίες CVS Pharmacy και MinuteClinic και οι ασθενείς θα κληθούν να αυτοεπιβεβαιώσουν την καταλληλότητά τους από τις καθορισμένες οδηγίες. Τα Walgreens, Walmart and Sam’s Club, Kroger και άλλα φαρμακεία προσφέρουν επίσης δόσεις. Παρ ‘όλα αυτά, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι ο εμβολιασμός των μη εμβολιασμένων παραμένει κορυφαία προτεραιότητα στην προσπάθεια καταστολής της πανδημίας.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 130.000 νέα κρούσματα καθημερινά, με μέσο όρο επτά ημερών θανάτους να ξεπερνούν τους 1.500 και με εβδομαδιαίο μέσο όρο για εισαγωγές σε νοσοκομείο 8.906 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο covid-19 της Pfizer

Οι ενισχυτικές λήψεις Johnson & Johnson έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση

Tα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν ακόμη εμβόλια για την COVID-19, σύμφωνα με την FDA των ΗΠΑ

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Από σήμερα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία, καθώς το Plan B φαίνεται πως δεν είναι απαραίτητο πλέον και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες παντού ή να έχουν το Covid pass.

Η Δανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της για την COVID παρόλο που η γειτονική Σουηδία παρέτεινε τους περιορισμούς για άλλες 15 ημέρες.

Η Σουηδία διέταξε τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 και προέτρεψε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν.