Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ομόφυλα ζευγάρια: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ομόφυλα ζευγάρια: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ομόφυλα ζευγάρια: Μετά τη φάση της διαβούλευσης, το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια υποβλήθηκε σε διαδικασία διαβούλευσης αφού παρουσιάστηκε νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις επεκτείνονται στα υφιστάμενα δικαιώματα και δεν τα μειώνουν. Υπογράμμισε επίσης ότι, ενώ σέβεται τις απόψεις της Εκκλησίας, η Πολιτεία έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για τέτοια θέματα.

Μετά τη φάση της διαβούλευσης, το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος παρουσίασε το νομοσχέδιο, εξήγησε ότι ο βασικός του στόχος είναι η καθιέρωση της ισότητας στον πολιτικό γάμο, η παροχή πρόσβασης σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως γενετήσιου προσανατολισμού, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες του οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομοφυλόφιλων για την προστασία των συμφερόντων των παιδιών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο δεν επεκτείνει το δικαίωμα της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (συμπεριλαμβανομένης της παρένθετης μητρότητας) στα ανδρικά ζευγάρια.

Αντίθετα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επέλεξε να απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου, επικαλούμενος επιφυλάξεις που είχε εκφράσει πριν από τον υπουργικό διορισμό του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κανονισμός στοχεύει στη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ των πολιτών και στην προστασία των δικαιωμάτων των υπαρχόντων παιδιών, υποστηρίζοντας ότι η αποδοχή του γάμου ομοφύλων δεν έχει διαταράξει την κοινωνική αρμονία στις 36 χώρες όπου είναι ήδη αναγνωρισμένος σε πέντε ηπείρους.

Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο παρέχει σαφήνεια με το να μην αλλοιώνει τις ρυθμίσεις της παρένθετης μητρότητας και να αποφεύγει χαρακτηρισμούς όπως «γονέας 1» και «γονέας 2». Τόνισε ότι ο νέος κανονισμός διευρύνει τα δικαιώματα λίγων χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των πολλών και διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θεωρείται κατώτερο.

Κατέληξε σημειώνοντας ότι το θέμα δεν πρέπει να οδηγήσει σε διχασμό, εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό του για τις απόψεις της Εκκλησίας. Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν διαφορές μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και, όπως στο παρελθόν, η ζωή έδειξε ότι οι αλλαγές γίνονται αναγκαίες και αναπόφευκτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ομόφυλα Ζευγάρια - Υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα από το ενωσιακό δίκαιο

Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ξεκινά το πολιτικό "μασάζ" στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Close Icon