Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΟΙΚΟΘΕΝ: Παρουσία του Υπουργού Υγείας τα εγκαίνια του προγράμματος στο νοσοκομείο Μεταξά

ΟΙΚΟΘΕΝ: Παρουσία του Υπουργού Υγείας τα εγκαίνια του προγράμματος στο νοσοκομείο Μεταξά

ΟΙΚΟΘΕΝ: Το νέο πρόγραμμα αποτελεί επέκταση λειτουργίας της κατ΄οίκον νοσηλείας, σε συνεργασία με την Παθολογική και την Αιματολογική Κλινική.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», που αφορά σε θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι.

Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, ο Διοικητής του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και CEO της ELPEN Group Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της «WIN MEDICA» Δημήτριος Τρύφων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» ξεκίνησε από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών καθώς και των υπηρεσιών Υγείας του νέου ΕΣΥ. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί επέκταση λειτουργίας της κατ΄οίκον νοσηλείας, σε συνεργασία με την Παθολογική και την Αιματολογική Κλινική.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ, το δοκιμάσαμε πιλοτικά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που σκοπό έχει να μπορέσει να φτιάξει την αναγκαία δομή στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών οίκοθεν στους καρκινοπαθείς για να λαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα από τον «Άγιο Σάββα».

Είμαι πολύ ευτυχής γιατί έχω διαβάσει μερικά από τα σχόλια των ασθενών που έχουν λάβει φροντίδα μέσα απ΄ αυτό το πρόγραμμα και είναι πραγματικά «διθυραμβικά». Άρα, είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε κάτι που έχει αξία για τον κόσμο που υποφέρει. Μην ξεχνάμε ότι βασικός μας σκοπός, είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Είναι ημέρα χαράς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και σας υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες ημέρες χαράς πολύ σύντομα» .

Παράλληλα με τα εγκαίνια του νέου προγράμματος, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» παρέλαβε ένα νέο όχημα με όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη διενέργεια των κατ’ οίκων θεραπειών, προσφορά των εταιρειών «ELPEN» και «WIN MEDICA».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οίκοθεν: Βραβεύτηκε ο Πρόεδρος ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Υλοποίηση του προγράμματος της κατ’ οίκον νοσηλείας για τους βαριά πάσχοντες

Αναμένεται δημοσίευση σε ΦΕΚ Υπ. απόφασης για κατ' οίκον νοσηλεία ασθενών

Χρυσοχοΐδης: 1,5 δισ. ευρώ θα απορροφηθούν στα Νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon