Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

NHS: Ο αριθμός των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια εκτοξεύεται στα ύψη

NHS: Ο αριθμός των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια εκτοξεύεται στα ύψη

NHS: Η Βρετανική Εταιρεία για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (BSH) προειδοποιεί ότι υπάρχουν περίπου 400.000 άτομα με μη διαγνωσμένη καρδιακή ανεπάρκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υγειονομική υπηρεσία αντιμετωπίζει μια «ωρολογιακή βόμβα» για άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, με τα διαγνωσμένα κρούσματα να προβλέπεται να διπλασιαστούν σχεδόν μέχρι το 2040, προειδοποίησαν ιατροί. Η Βρετανική Εταιρεία για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (BSH) προειδοποιεί ότι υπάρχουν περίπου 400.000 άτομα με μη διαγνωσμένη καρδιακή ανεπάρκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προειδοποιεί ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια εθνική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό αυτών των περιπτώσεων, διαφορετικά οι υπηρεσίες του NHS θα αντιμετωπίσουν κατακλυσμό τα επόμενα χρόνια.

Η καρδιακή ανεπάρκεια συμβαίνει όταν η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλήσει σωστά το αίμα σε όλο το σώμα. Είναι μια μακροχρόνια πάθηση που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και χειρουργική επέμβαση, εμφύτευση βηματοδότη για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού ή εγχείρηση καρδιάς για τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Περίπου το 80% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια διαγιγνώσκονται μετά από επείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο. Περίπου ένας στους 10 πεθαίνει στο νοσοκομείο και περίπου το ένα τρίτο που θα πάρει εξιτήριο θα πεθάνει εντός του έτους. Οι γιατροί λένε ότι οι ασθενείς δεν διαγιγνώσκονται αποτελεσματικά στην κοινότητα. Η Lynn Mackay-Thomas, διευθύνων σύμβουλος της BSH, δήλωσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι εισαγωγών στα νοσοκομεία, εάν δεν βρούμε συστηματικά άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια πρώιμα ή με τον υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια.

«Είναι μια ωρολογιακή βόμβα που χτυπάει. Ένα εθνικό, βιώσιμο και κεντρικά ανατεθειμένο πρόγραμμα για την εύρεση ανθρώπων πριν αδιαθετούν έντονα μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή αυτής της τροχιάς. Έχουμε τη γνώση και τις θεραπείες για να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων και να αποτρέψουμε πολλούς θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν». Μια έκθεση του Ιδρύματος Υγείας που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2023 σχετικά με τα προβλεπόμενα πρότυπα ασθένειας στην Αγγλία ανέφερε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων καρδιακής ανεπάρκειας στην Αγγλία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 92% μεταξύ 2019 και 2040. Αυτό συγκρίνεται με μια προβλεπόμενη αύξηση 31% για τον καρκίνο και αύξηση 45% για την άνοια.

Τα δεδομένα αναλύονται από χειρουργικές επεμβάσεις γενικού ιατρού σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από κλινικούς ιατρούς και την BSH για τον εντοπισμό όσων διατρέχουν κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο British Journal of Cardiology λέει ότι προς το παρόν υπάρχει χαμένη ευκαιρία για έγκαιρη διάγνωση. Ο Abudullah Arshad, 28, πολιτικός μηχανικός από το Chigwell του Λονδίνου, διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια τον Ιούνιο του 2018, μετά από σοβαρούς καρδιακούς παλμούς. Είπε: «Έκανα λίγη άσκηση και μπορούσα να δω την καρδιά μου να διοχετεύεται μέσα από το πουκάμισό μου επειδή έβγαινε τόσο γρήγορα».

Ο Arshad είπε ότι έκανε επανειλημμένες επισκέψεις σε ένα ιατρικό κέντρο και ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου προτού τελικά διαγνωστεί σε μια επίσκεψη σε άλλο νοσοκομείο. Είπε: «Μόλις διαγνώστηκα, έπεσα στο κρεβάτι. Μου είπαν ότι αν έκανα κάτι, θα μπορούσα να πεθάνω με καρδιακή ανακοπή. «Ήμουν σοκαρισμένος με αυτό που συνέβη. Πώς μπορεί κάποιος να πάει στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια και να του γίνει λάθος διάγνωση; Θα μπορούσα να είχα πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Δεν ήμουν μόνο κίνδυνος για τον εαυτό μου, αλλά για οποιονδήποτε γύρω μου. Και δεν λήφθηκε σε πολλές περιπτώσεις».

Ο Arshad παίρνει τώρα φάρμακα που έχουν βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς του. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Shazreen τον Δεκέμβριο του 2020 και το ζευγάρι έχει έναν γιο 16 μηνών, τον Zahian. Ο Δρ Henry Oluwasefunmi Savage, σύμβουλος καρδιολόγος που ειδικεύεται στη διαχείριση της καρδιακής ανεπάρκειας και είναι πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής και μέσων ενημέρωσης της BSH, δήλωσε: «Έχουμε μεγάλες εθνικές εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση των ασθενών για καρδιακές προσβολές και μεγάλες εθνικές εκστρατείες για ασθενείς με εγκεφαλικό, αλλά δεν υπάρχει εθνική εκστρατεία για την καρδιακή ανεπάρκεια.

«Είναι μια τραγωδία αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε τις θεραπείες για να κάνουμε τους ανθρώπους καλύτερους. Οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρόκειται να εκραγεί. Δεν πρόκειται για θανατική ποινή. «Όταν κάνεις διάγνωση νωρίτερα και θεραπεύεις τους ανθρώπους νωρίτερα, βλέπεις πολλά οφέλη και μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα και να ζήσουν περισσότερο», πρόσθεσε. Μια πρωτοβουλία BSH, 25 σε 25, στοχεύει στη μείωση των θανάτων από καρδιακή ανεπάρκεια κατά 25% τα επόμενα 25 χρόνια. Λέει ότι οι ασθενείς που μπορεί να υποφέρουν από την πάθηση θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτά τα βασικά συμπτώματα: αγώνας για την αναπνοή, κόπωση και συσσώρευση υγρών στο σώμα.

Ένας εκπρόσωπος του NHS δήλωσε: «Το NHS παραμένει δεσμευμένο να σώσει χιλιάδες ακόμη ζωές από καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως ορίζεται στο μακροπρόθεσμο σχέδιο, και έχει εφαρμόσει μια σειρά προληπτικών μέτρων για να υποστηρίξει τους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους, όπως προγράμματα διαχείρισης βάρους, υπηρεσίες διακοπής καπνίσματος και έλεγχοι της αρτηριακής πίεσης στον κεντρικό δρόμο, καθώς και πρόσθετες εξετάσεις μέσω γιατρών για την επιτάχυνση της ανίχνευσης καρδιακών παθήσεων.

«Η βελτίωση της ανίχνευσης και του ελέγχου καταστάσεων υψηλού κινδύνου, όπως η κολπική μαρμαρυγή, η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη, είναι μεταξύ των παρεμβάσεων που εφαρμόζονται για να παραμείνουν στην κορυφή των καρδιαγγειακών κινδύνων και χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι τώρα υποστηρίζονται για να διαχειριστούν περισσότερο την κατάστασή τους. αποτελεσματικά από ό,τι πριν από την πανδημία, μειώνοντας την πιθανότητα καρδιακών προσβολών και καρδιακής ανεπάρκειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

NHS: Ζητήματα πληροφορικής σχετίζονται με βλάβη ασθενών

NHS: Οι νέοι γιατροί απεργούν στην Αγγλία μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές

Η.Β. NHS - Δαπάνησε 4,1 δισ. λίρες σε 11 χρόνια για αγωγές λόγω εγκεφαλικής βλάβης μωρών

Έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου διαπιστώνει ότι το σκάνδαλο μολυσμένου αίματος για δεκαετίες συγκαλύφθηκε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon