Πολιτική Υγείας

Νεβάδα-Λας Βέγκας: Τι μπορούν να μας πουν τα ανθρώπινα απόβλητα για την ευλογιά των πιθήκων

Νεβάδα-Λας Βέγκας: Τι μπορούν να μας πουν τα ανθρώπινα απόβλητα για την ευλογιά των πιθήκων

Αυτός και οι μαθητές του συγκεντρώνονται σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει πολύς κόσμος, όπως σχολεία, μπαρ, καταφύγια και ξενοδοχεία. Χρησιμοποιούν ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα για να τραβούν δείγματα από τους υπονόμους.

Νεβάδα-Λας Βέγκας: Οι επιστήμονες συλλέγουν δείγματα από τα λύματα για να ανιχνεύσουν μολυσματικές ασθένειες όπως η ευλογιά των πιθήκων Οι επιστήμονες εντοπίζουν την ευλογιά των πιθήκων μέσω των ανθρώπινων απορριμμάτων Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νεβάδα-Λας Βέγκας γνωρίζουν πόσο διαδεδομένος είναι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, ακόμη και πριν αναφερθούν επίσημα τα κρούσματα στο τμήμα υγείας, μελετώντας τα λύματα.

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ, ΝΕΒΑΔΑ – Πρώτον, ήταν η COVID-19 που οδήγησε ορισμένους επιστήμονες του Λας Βέγκας στους υπονόμους. Τώρα, είναι η ευλογιά των πιθήκων. Αποδεικνύεται ότι αυτό που κατεβαίνει στην τουαλέτα μπορεί να μας πει πολλά για τις ασθένειες που εξαπλώνονται σε μια περιοχή.

Έτσι γνωρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νεβάδα-Λας Βέγκας πόσο διαδεδομένος είναι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, ακόμη και ενώπιον του τμήματος υγείας.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα-Λας Βέγκας μπορούν να ανιχνεύσουν την ευλογιά των πιθήκων και άλλες ασθένειες μέσω των ανθρώπινων απορριμμάτων.

Ήταν από τους πρώτους στη χώρα που μελέτησαν ανθρώπινα απόβλητα για να ανιχνεύσουν κρούσματα της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού πριν αναφερθούν επίσημα κρούσματα στην περιοχή.

Το κάνουν ξανά με την ευλογιά των πιθήκων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 14.000 σε εθνικό επίπεδο. Τα ανθρώπινα απόβλητα μπορούν να πουν πολλά για τις ασθένειες που υπάρχουν σε μια κοινότητα.

Οι επιστήμονες του Λας Βέγκας χρησιμοποιούν λύματα για να ανιχνεύσουν την ευλογιά των πιθήκων.

Ο Δρ Edwin Oh, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του UNLV, είπε ότι ήταν οι δεύτεροι στη χώρα, μετά το Σαν Φρανσίσκο, που χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα επιτήρησης λυμάτων για τον εντοπισμό της ευλογιάς των πιθήκων.

«Βλέπουμε περίπου τρεις έως 17 ημέρες κατά τις οποίες ένα άτομο μπορεί να είναι ασυμπτωματικό», είπε ο Δρ.

“Δεν θα μπορέσουμε να δούμε αλλοιώσεις σε άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά όταν κοιτάξουμε στα λύματα, θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε αυτόν τον ιό εκεί.”

Ο Δρ. Οχ είναι επικεφαλής του προγράμματος επιτήρησης λυμάτων UNLV.

Αυτός και οι μαθητές του συγκεντρώνονται σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει πολύς κόσμος, όπως σχολεία, μπαρ, καταφύγια και ξενοδοχεία. Χρησιμοποιούν ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα για να τραβούν δείγματα από τους υπονόμους.

Στη συνέχεια, επιστρέφουν στο εργαστήριο για ανάλυση.

«Είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε τώρα και όχι απαραίτητα να περιμένουμε μέχρι να έχουμε μολύνσεις που είναι στο επίπεδο των 70.000 ή επτά εκατομμυρίων προτού αρχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε».

Οι επιστήμονες του Λας Βέγκας συλλέγουν δείγματα λυμάτων για να μελετήσουν την παρουσία της ευλογιάς των πιθήκων στην περιοχή.

Αναμένουν ότι η ποσότητα του ιού θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα στην περιοχή του Λας Βέγκας. «Είχαμε κάπως έτσι την αίσθηση του déjà vu ξανά με την COVID-19, σωστά, καθώς κυκλοφορεί αυτή η μολυσματική ασθένεια», είπε ο Δρ.

«Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πάρα πολλά γι ‘αυτό, αλλά χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως αυτό, μπορούμε τουλάχιστον να παρακολουθήσουμε πού μπορεί να εμφανιστεί αυτός ο ιός σε διάφορες κοινότητες».

Αυτήν τη στιγμή, το CDC αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα στη Νέα Υόρκη με 2.744 και στην Καλιφόρνια με 2.663.

Το Ουαϊόμινγκ είναι η μόνη πολιτεία αυτή τη στιγμή που δεν έχει αναφέρει κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ευλογιά των πιθήκων συνεχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες καθώς εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".