Πολιτική Υγείας

Νέα Υόρκη: Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Νέα Υόρκη: Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.

Νέα Υόρκη: Οι ιστότοποι COVID στη Νέα Υόρκη μεταβαίνουν για να ανταποκριθούν στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων Αξιωματούχοι υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID σε χώρους για παιδιά ήταν χαμηλότεροι Η πόλη της Νέας Υόρκης θα μεταφέρει ορισμένες από τις τοποθεσίες εμβολιασμού κατά της COVID-19 για παιδιά κάτω των 5 ετών την επόμενη εβδομάδα. Το Υπουργείο Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής ανέφερε μια πρόσφατη μείωση της ζήτησης για τις τοποθεσίες, καθώς και μεγαλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

“Ο αριθμός των εμβολιασμών στις τοποθεσίες εμβολίων για παιδιά της πόλης για την COVID-19 έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και πάντα σχεδιάζαμε να μεταφέρουμε τον εμβολιασμό για πολύ μικρά παιδιά σε παρόχους.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν 500 πάροχοι στη Νέα Υόρκη έχουν χορηγήσει εμβόλια σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», είπε ένας εκπρόσωπος στο Fox News Digital.

«Λόγω της συνεχιζόμενης έκτακτης ανάγκης κατά της ευλογιάς των πιθήκων, μεταφέραμε ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες για να χορηγήσουμε εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων», είπε.

Η τελευταία ημέρα των παιδιατρικών εμβολίων στις πληγείσες περιοχές θα είναι η 14η Αυγούστου.

Κανένα ραντεβού δεν θα ακυρωθεί και οποιοσδήποτε έχει ένα υπάρχον ραντεβού σε έναν από τους χώρους θα επαναπρογραμματιστεί σε έναν κοντινό χώρο εμβολιασμού μωρών μέχρι εκείνη την Κυριακή.

Όλα τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών που έλαβαν εμβόλιο πρώτης δόσης σε μία από τις 10 τοποθεσίες που διοικούνται από την πόλη της Νέας Υόρκης βοηθήθηκαν στον προγραμματισμό μιας δεύτερης δόσης του εμβολίου με έναν παιδιατρικό πάροχο.

Επιπλέον, συνολικά 85 τοποθεσίες παιδιατρικών παρόχων βρίσκονται σε απόσταση ενός μιλίου από μια τοποθεσία εμβολιασμού παιδιών που λειτουργεί στην πόλη.

Τα παιδιά περιμένουν στην ουρά για να λάβουν ένα εμβόλιο για την Covid-19 στον χώρο εμβολιασμού του Brooklyn Children’s Museum, που εξυπηρετεί παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών, στον δήμο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Στις 5 Αυγούστου, τρεις από τις τοποθεσίες εμβολιασμού των παιδιών σταμάτησαν να χορηγούν το εμβόλιο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και μετάβαση στη χορήγηση μόνο του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Σε επιστολή του προς τον επίτροπο υγείας, ο Γκέιλ Μπρούερ προέτρεψε το τμήμα να κρατήσει ανοιχτούς τους χώρους, σημειώνοντας ότι τα δημόσια σχολεία ξεκινούν άμεσα.

Τα παιδιά της ηλικιακής ομάδας ήταν κατάλληλα για εμβόλια κατά της COVID-19 για λιγότερο από δύο μήνες.

Τον Ιούνιο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν εμβόλια για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.

Η κίνηση επέκτεινε την καταλληλότητα σε σχεδόν 20 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά.

Τα στοιχεία από το τμήμα δείχνουν ότι ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 3.110, με 12 θανάτους. Αυτοί οι αριθμοί είναι και οι δύο μειωμένοι από νωρίτερα τον μήνα. Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Τι να κάνετε εάν κολλήσετε την ευλογιά των πιθήκων - Συμπτώματα, εμβολιασμοί και θεραπείες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παίρνει μέτρα για την ευλογιά των πιθήκων

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης