Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν: Προωθεί την αμερικανική βιοτεχνολογία για την καταπολέμηση του καρκίνου στο νέο “Moonshοt”

Μπάιντεν: Προωθεί την αμερικανική βιοτεχνολογία για την καταπολέμηση του καρκίνου στο νέο “Moonshοt”

Η Καρολάιν Κένεντι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστραλία και κόρη του δολοφονηθέντος JFK, δήλωσε στο CNN ότι ενέκρινε τους παραλληλισμούς που έκανε ο Μπάιντεν στον αγώνα για την κατάκτηση της θανατηφόρας ασθένειας.

Μπάιντεν: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα για την ενίσχυση του αμερικανικού τομέα της βιοτεχνολογίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του “Moonshot για τον καρκίνο“, η οποία επικαλείται την εθνική προσπάθεια για την προσεδάφιση ανθρώπου στη Σελήνη πριν από 60 χρόνια. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος βρέθηκε στη Βοστώνη για μια ομιλία που σκοπίμως είχε οριστεί να απηχεί την περίφημη “ομιλία του Moonshot” του Τζον Κένεντι το 1962, στην οποία ζητούσε την προσεδάφιση ενός Αμερικανού στη σεληνιακή επιφάνεια – κάτι που επιτεύχθηκε το 1969.

Αυτή τη φορά, ο Μπάιντεν πιέζει για κυβερνητικά υποστηριζόμενες προσπάθειες για τον συντονισμό και τη χρηματοδότηση μιας πολυεπίπεδης μάχης κατά του καρκίνου, με στόχο να μειωθούν στο μισό τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Καθώς ξεκινούσε από την Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν εξέδωσε μια εντολή που αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών του πρωτοπόρου αμερικανικού τομέα βιοτεχνολογίας να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους εμπορικούς αντιπάλους στην Κίνα.

Η διαταγή παρέχει ομοσπονδιακή υποστήριξη σε “τομείς που θα καθορίσουν την ηγετική θέση των ΗΠΑ στη βιοτεχνολογία και την οικονομική μας ανταγωνιστικότητα τις επόμενες δεκαετίες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ενώ η αμερικανική έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως, οι βιομηχανικές εφαρμογές βρίσκονται όλο και περισσότερο στα χέρια άλλων χωρών.

“Αν δεν μεταφράσουμε την καινοτομία της βιοτεχνολογίας σε οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για όλους τους Αμερικανούς, άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και κυρίως της Κίνας, επενδύουν επιθετικά σε αυτόν τον τομέα”, δημιουργώντας έναν “κίνδυνο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι η βιομηχανία βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ βρίσκεται στην αιχμή της ιατρικής προόδου – πρόσφατα αυτό φάνηκε στην ταχεία ανάπτυξη εμβολίων, δοκιμών και θεραπευτικών ουσιών για τη βοήθεια στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 – αλλά ότι το δυνητικό πεδίο εφαρμογής πηγαίνει πολύ παραπέρα.

Ο αξιωματούχος που μίλησε στους δημοσιογράφους επικαλέστηκε μελέτες που υποδηλώνουν ότι “πριν από το τέλος της δεκαετίας, η μηχανική βιολογία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία παραγωγής που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

Αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όρους αξίας”.

Οι αναπτυσσόμενοι τομείς για τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας περιλαμβάνουν νέα πλαστικά και ελαστικά, καύσιμα αεροσκαφών και λιπάσματα φιλικά προς το περιβάλλον.

– Προσωπικό θέμα για τον Μπάιντεν –

Η μάχη κατά του καρκίνου είναι προσωπική για τον Μπάιντεν: ο γιος του Beau πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ομιλία του στη Βιβλιοθήκη και Μουσείο John F. Kennedy στη Βοστώνη, ο Μπάιντεν θα εκθέσει πώς η κυβέρνησή του επιδιώκει να μειώσει τα ποσοστά καρκίνου μέσω μιας συστημικής αναμόρφωσης της κρατικής χρηματοδότησης και υποστήριξης για τα πάντα, από την ιατρική έρευνα έως τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και τις καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Η σύνδεση με το πρόγραμμα της Σελήνης θα επιδιώξει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη του κοινού ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στο Κογκρέσο, όπου οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο σάρωσης των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, κάτι που θα περιπλέξει σοβαρά τα επόμενα δύο χρόνια της πρώτης θητείας του Μπάιντεν.

Η Καρολάιν Κένεντι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστραλία και κόρη του δολοφονηθέντος JFK, δήλωσε στο CNN ότι ενέκρινε τους παραλληλισμούς που έκανε ο Μπάιντεν στον αγώνα για την κατάκτηση της θανατηφόρας ασθένειας.

“Εξήντα χρόνια αφότου ο πατέρας μου προκάλεσε τους Αμερικανούς να προσεδαφιστούν στο φεγγάρι, ο πρόεδρος Μπάιντεν υποδέχεται τις μεγάλες προκλήσεις ως νέες ευκαιρίες, θέτοντάς μας σε μια τολμηρή πορεία για να τερματίσουμε τον καρκίνο όπως τον ξέρουμε”, δήλωσε η ίδια.

Η εστίαση του Μπάιντεν στη μάχη κατά του καρκίνου έρχεται την ώρα που η NASA επιδιώκει και πάλι να επιστρέψει στη Σελήνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέταση αίματος συμβάλλει στην έγκυρη σύλληψη του καρκίνου

Αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά αιμοφόρα αγγεία στο εργαστήριο

Ιατρική και εξατομίκευση στην πρόληψη και θεραπεία

Οι επενδυτές κάνουν κράτει λόγω πληθώρας αντικαρκινικών φαρμάκων

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Καρκίνο τραχήλου μήτρας. Εσύ εμβολιάστηκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.