Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν ΗΠΑ: Θα απαιτήσει εμβόλια κατά της COVID-19 για μη Αμερικανούς υπηκόους που διασχίζουν τα σύνορα

Μπάιντεν ΗΠΑ: Θα απαιτήσει εμβόλια κατά της COVID-19 για μη Αμερικανούς υπηκόους που διασχίζουν τα σύνορα

Αυτός ο κανόνας έχει πλέον καθυστερήσει λόγω διαφορών, αλλά ο Λευκός Οίκος έχει ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους εντολές ανεξάρτητα από την ομοσπονδιακή απαίτηση με στόχο την ενίσχυση του εμβολιασμού.

Μπάιντεν ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απαιτήσει από τους βασικούς, μη κατοίκους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ, όπως οδηγούς φορτηγών, κυβερνητικούς και αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης, να εμβολιαστούν πλήρως από τις 22 Ιανουαρίου, σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η απαίτηση, την οποία προεπισκόπησε ο Λευκός Οίκος τον Οκτώβριο, ευθυγραμμίζει τους κανόνες για τους βασικούς ταξιδιώτες με αυτούς που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τους ταξιδιώτες αναψυχής, όταν οι ΗΠΑ άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Οι βασικοί ταξιδιώτες που εισέρχονται με πλοίο θα πρέπει επίσης να έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την ίδια ημερομηνία, είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας για προεπισκόπηση της ανακοίνωσης.

Οι κανόνες αφορούν μη αμερικανούς υπηκόους.

Οι Αμερικανοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους, αλλά αντιμετωπίζουν πρόσθετα εμπόδια στις δοκιμές επειδή οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι κολλάνε και μεταδίδουν ευκολότερα την COVID-19 και για να τους ενθαρρύνουν να κάνουν εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέσυρε την απαίτηση για τους βασικούς ταξιδιώτες κατά περισσότερο από δύο μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της στις 8 Νοεμβρίου για μη βασικούς επισκέπτες, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές, ιδιαίτερα μεταξύ των οδηγών φορτηγών που είναι ζωτικής σημασίας για το εμπόριο της Βόρειας Αμερικής. Ενώ η περισσότερη διασυνοριακή κυκλοφορία διακόπηκε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, οι βασικοί ταξιδιώτες μπόρεσαν να διέρχονται απρόσκοπτα.

Ακόμη και με την καθυστέρηση, όμως, η Norita Taylor, εκπρόσωπος του ομίλου φορτηγών Owner-Operator Independent Drivers Association, επέκρινε την απαίτηση εμβολιασμού, αποκαλώντας την ως παράδειγμα «πώς οι περιττές κυβερνητικές εντολές μπορούν να αναγκάσουν έμπειρους ιδιοκτήτες-χειριστές και ανεξάρτητους φορτηγατζήδες να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους. ”

«Αυτές οι απαιτήσεις είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς οι μη πρακτικοί κανονισμοί θα απομακρύνουν τους ασφαλείς οδηγούς από τον δρόμο», είπε.

Τα αναμνηστικά εμβόλια «επεκτείνουν, ενισχύουν» την προστασία κατά της COVID:

Η τελευταία προθεσμία είναι πέρα ​​από το σημείο μέχρι το οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαία βάσει κανονισμού έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Αυτός ο κανόνας έχει πλέον καθυστερήσει λόγω διαφορών, αλλά ο Λευκός Οίκος έχει ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους εντολές ανεξάρτητα από την ομοσπονδιακή απαίτηση με στόχο την ενίσχυση του εμβολιασμού. Περίπου 47 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ παραμένουν μη εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ σε εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό covid μικρών παιδιών 5-11 ετών

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech μεταξύ ορισμένων ομάδων υψηλού κινδύνου στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας από σοβαρές ασθένειες στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Πλεύρης κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Πλεύρης Γιαννάκος αναφορά: Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα όσα ισχυρίζεται.

Θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου VIP ΜΕΘ: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Δημοσιεύτηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και κατοχυρώθηκε η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα για τα εμβόλια.

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Πιστοποιητικό νόσησης: Η εισήγηση της επιτροπής για μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο στην προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ

Ηλίας Μόσιαλος ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος, διορίστηκε Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Plan B στη Βρετανία με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ηνωμένο Βασίλειο νέα μέτρα: Οι υπουργοί και η Downing Street αναμένεται να υπογράψουν νέους κανονισμούς ως Plan B για την επιβολή της τηλεργασίας και πιστοποίησης εμβολίων σε όλη την Αγγλία ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid στη Βρετανία.

Διαψεύδει ο Θάνος Πλεύρης τις VIP κλίνες ΜΕΘ

Πλεύρης VIP ΜΕΘ: Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε ως fake news τα όσα δημοσιεύονται και εξαπλώνονται τις τελευταίες ώρες και τόνισε πως η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και μόνο.

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.