Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν εμβόλιο: Εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για Covid και γρίπη

Μπάιντεν εμβόλιο: Εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για Covid και γρίπη

Μπάιντεν εμβόλιο: Ο Μπάιντεν, 80 ετών, εμβολιάστηκε επίσης πριν από αρκετές εβδομάδες κατά της αναπνευστικής ασθένειας που είναι γνωστή ως RSV.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε το ενημερωμένο εμβόλιο για την COVID-19 και το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο. Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ, ανέφερε σε ένα σημείωμα ότι ο Μπάιντεν δέχθηκε και τα δύο εμβόλια την Παρασκευή. Ο Ο’Κόνορ είπε ότι ο Μπάιντεν, 80 ετών, εμβολιάστηκε επίσης πριν από αρκετές εβδομάδες κατά της αναπνευστικής ασθένειας που είναι γνωστή ως RSV.

«Καθώς μπαίνουμε στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, ο Πρόεδρος ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον φαρμακοποιό τους για να διαβεβαιώσουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», έγραψε ο O’Connor. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκριναν το νέο εμβόλιο COVID-19 για όλους από 6 μηνών και άνω.

Η σοβαρότητα της πανδημίας της COVID-19 έχει ξεθωριάσει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες νοσηλεία και εκατοντάδες θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε εβδομάδα. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η ανοσία από προηγούμενους εμβολιασμούς και λοιμώξεις εξασθενεί σε πολλούς ανθρώπους και ένα νέο εμβόλιο θα έσωζε πολλές ζωές. Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στην COVID-19 νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά παρουσίασε μόνο ήπια συμπτώματα.

Το CDC συνιστά στα άτομα που έχουν COVID-19 και βρίσκονται σε απομόνωση να περιμένουν να εμβολιαστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα και να τηρηθούν οι οδηγίες απομόνωσης. Παιδιά και ενήλικες που έχουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο θα πρέπει να περιμένουν να εμβολιαστούν μέχρι να αναρρώσουν από την ασθένεια και να περάσουν 90 ημέρες από τη διάγνωση, σύμφωνα με το CDC.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στην COVID-19 τον Ιούλιο του 2022 και για δεύτερη φορά λίγο περισσότερο από τρεις ημέρες αφότου έλαβε άδεια για έξοδο από την απομόνωση του κορωνοϊού. Το δεύτερο περιστατικό ήταν μια σπάνια περίπτωση λοίμωξης «αναπήδησης» μετά από θεραπεία με ένα αντιικό φάρμακο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει μια προηγμένη ερευνητική πρωτοβουλία για τον καρκίνο ως μέρος της προσπάθειάς του «Moonshot».

Οι ΗΠΑ θα άρουν τις περισσότερες ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων COVID-19 την επόμενη εβδομάδα

Μπάιντεν: Ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ υποψήφιος για επανεκλογή

Μπάιντεν: Χαιρόμαστε μαζί σας για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.