Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν ύπνος: Ο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί τη μηχανή CPAP για την άπνοια ύπνου που αντιμετωπίζει

Μπάιντεν ύπνος: Ο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί τη μηχανή CPAP για την άπνοια ύπνου που αντιμετωπίζει

Μπάιντεν ύπνος: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα CPAP για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου, λέει ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα CPAP για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου, λέει ο Λευκός Οίκος, αφού εμφανίστηκαν εσοχές από ιμάντες και στις δύο πλευρές του προσώπου του το πρωί της Τετάρτης. «Από το 2008, ο πρόεδρος έχει αποκαλύψει το ιστορικό του με άπνοια ύπνου σε ενδελεχείς ιατρικές εκθέσεις. Χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα CPAP χθες το βράδυ, κάτι που είναι συνηθισμένο για ανθρώπους με αυτή την ιστορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Ένας αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα είπε ότι ο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί τη συσκευή τις τελευταίες εβδομάδες για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Τα σημάδια θα μπορούσαν επίσης να φανούν στο πλάι του προσώπου του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με σκοπό την προώθηση της επέκτασης του διαδικτύου υψηλής ταχύτητας. Ο Μπάιντεν, ο οποίος στα 80 του είναι ο γηραιότερος πρόεδρος της χώρας, είχε ιστορικό υπνικής άπνοιας στο παρελθόν. Ιατρικά αρχεία που κυκλοφόρησαν το 2008 έδειξαν ότι ο Μπάιντεν είχε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα με άπνοια ύπνου.

Ένα αρχείο υγείας που κυκλοφόρησε ο γιατρός του Μπάιντεν το 2019 ανέφερε ότι η υπνική άπνοια «έχει εξεταστεί, αλλά τα συμπτώματά του έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις του κόλπου και της ρινικής οδού». Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή ύπνου κατά την οποία η αναπνοή σταματά και ξεκινά επανειλημμένα. Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν άπνοια ύπνου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση. Ένα μηχάνημα CPAP (συνεχής θετική πίεση αεραγωγών) “χρησιμοποιεί ήπια πίεση αέρα για να κρατά ανοιχτούς τους αεραγωγούς της αναπνοής ενώ κοιμάστε”, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Μια ανάγνωση της τελευταίας σωματικής άσκησης του Μπάιντεν, που διεξήχθη νωρίτερα φέτος, δεν ανέφερε την υπνική άπνοια ως πάθηση από την οποία πάσχει ο πρόεδρος. Τα φυσικά στοιχεία του Μπάιντεν έχουν δείξει ότι είναι ικανός να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης του Μπάιντεν το 2021, ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Kevin O’Connor ξεχώρισε δύο τομείς «παρατήρησης»: μια «αυξανόμενη συχνότητα και σοβαρότητα του «καθαρίσματος» του λαιμού και του βήχα κατά την ομιλία» και το πιο δύσκαμπτο βάδισμα του προέδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η Μάντι Κοέν θα ηγηθεί του CDC

"Μπορούμε να τα καταφέρουμε", λένε οι ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία για μια άλλη πανδημία

ΗΠΑ: Πάνω από $65 εκατ. για την αντιμετώπιση της κρίσης της μητρικής υγείας

Είναι υπνική άπνοια ή αϋπνία; Γνωρίστε τη διαφορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».