Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης ΕΕ: Να μειωθεί η ισχύς του ευρ. πιστοποιητικού εμβολιασμού-Επιβάλλονται 3η δόση και τεστ

Μητσοτάκης ΕΕ: Να μειωθεί η ισχύς του ευρ. πιστοποιητικού εμβολιασμού-Επιβάλλονται 3η δόση και τεστ

Μητσοτάκης ΕΕ: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρέμβαση του τόνισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη σε εγρήγορση με τη μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ ζήτησε πιο αυστηρές αναφορές για τη νέα παραλλαγή στα Συμπεράσματα. Επιπλέον, πρότεινει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει ισχύ 6 συν 1 μήνες αντί για 6 συν 3 μήνες που προτείνει η ΕΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξελλες βρίσκεται η πανδημία, με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να έχει σημάνει καμπανάκι κινδύνου σε διεθνές επίπεδο. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός στην παρέμβαση του τόνισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη σε εγρήγορση με τη μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ ζήτησε πιο αυστηρές αναφορές για τη νέα παραλλαγή στα Συμπεράσματα.

 Aναγκαία η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων κατά τη διάρκεια των γιορτών

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε την κρισιμότητα των στοιχείων που έρχονται από τη Βρετανία και τόνισε την ανάγκη διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων κατά τη διάρκεια των γιορτών, πέραν από τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση. Μέτρο εξάλλου που ισχύει ήδη στη χώρα μας, καθώς και στην Ιταλία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του έκανε ειδική μνεία στη σημασία του παιδικού εμβολιασμού. Υπενθυμίζουμε ότι από εχθές 15 Δεκεμβρίου διενεργούνται εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών στη χώρα μας.

Να μειωθεί η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού εισηγήθηκε ο Πρωθυπουργός

Αναφορικά με την περίοδο ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός πρότεινε, αντί για έξι συν τρεις μήνες που εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να περιοριστεί η ισχύς του στους έξι συν έναν μήνες.

Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε – Να δοθεί έμφαση στην τρίτη δόση

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επέλαση της μετάλλαξης όμικρον δημιουργεί έντονη ανησυχία. Όπως είπε, η νέα παραλλαγή θα κάνει αργά ή γρήγορα την εμφάνιση της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό, δίνοντας έμφαση στην τρίτη δόση, καθώς όπως είπε το εμβόλιο είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε. «Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη, τραγική η πίεση στη Βρετανία αλλά και στο ΕΣΥ

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.