Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 2,5 εκατ. γυναίκες

Μητσοτάκης: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 2,5 εκατ. γυναίκες

Μητσοτάκης: Ο διπλός εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατείχε κεντρικό ρόλο στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Ο διπλός εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατείχε κεντρικό ρόλο στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε ότι διχασμένοι οι Έλληνες λυγίσαμε, ενώ ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Κάθε φορά που η δημαγωγία έπαιρνε κεφάλι, η χώρα το πλήρωνε ακριβά και έμενε πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν κέρδιζε ο πατριωτισμός της ευθύνης, η Ελλάδα μας πήγαινε μπροστά και άνοιγε δρόμους και για τον υπόλοιπο κόσμο». «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες», πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας. Παραμονή του διπλού εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θέλω να ξεκινήσω τη σημερινή ανασκόπηση με μια προτροπή προς όλους μας. Να κοιτάξουμε με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τη μεγάλη εικόνα, να δούμε δηλαδή πόσα έχουμε πετύχει μέσα στα 203 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας. Αλλά και πού σκοντάψαμε, χάνοντας χρόνο και ευκαιρίες να κατακτήσουμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα…

Η θεαματική πρόοδος της χώρας μας αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, στη μείωση των φόρων και στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες. Έχω κι ένα πρόσφατο παράδειγμα μίας τέτοιας διευκόλυνσης να σας παραθέσω: τη νέα, χρηστική εφαρμογή myAADEapp που θα κάνει λιγότερο περίπλοκη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Μπορεί η πληρωμή φόρων και οι συναλλαγές με τη φορολογική διοίκηση να μην είναι η πιο ευχάριστη επαφή του πολίτη με το κράτος, όμως επειδή είναι αναγκαία, πρέπει να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους πολίτες…

Να περάσω στα ανησυχητικά επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων, ιδίως στην αλματώδη αύξηση των περιστατικών bullying, ένα φαινόμενο που φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο. Είναι πολύ ορθή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας (εκτός από τη λειτουργία της πλατφόρμας γνωστοποίησης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες αλλά και της εθνικής αντι-bullying καμπάνιας που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο) να υπάρξει αλλαγή και στο πλαίσιο συνεπειών. Να επανέλθει δηλαδή η 5ήμερη αποβολή για εκφοβισμό στα σχολεία καθώς και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Τώρα, πάμε στην Υγεία: δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης». Πολύ σύντομα θα σταλούν τα πρώτα sms και email στις δικαιούχους. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια Ελληνίδες, όπως και οι γυναίκες πολίτες άλλων χωρών οι οποίες διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας μεταξύ 21 και 65 ετών, αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ, ανεξαρτήτως εάν έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Το παραπεμπτικό θα εκδίδεται αυτόματα και θα έχει ισχύ 6 μηνών. Οι αντίστοιχες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού έσωσαν πολλές γυναίκες που διαγνώστηκαν εγκαίρως με ύποπτα ευρήματα και ξεκίνησαν αμέσως τη δέουσα αγωγή.

Και κάτι ακόμη που επίσης αφορά τη δημόσια υγεία, την υγεία καθεμιάς και καθενός μας. Συγκροτήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εθνική Επιτροπή Διατροφής, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για τη διαμόρφωση Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, που έχει στόχο την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο. Η Επιτροπή θα γνωμοδοτεί για σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων ως προς τη διατροφή, σε σχέση με την υγεία. Χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος ως προς την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Αλλαγή των γνώσεων, στάσεων και αντιλήψεων όλων μας για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Θυμίζω ότι η Ελλάδα κατέχει ευρωπαϊκή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

Θα συνεχίσω με την νέα έκθεση της Ομάδας των Κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης-GRECO που αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η ομάδα GRECO εξετάζει τη συμμόρφωση κάθε χώρας στις συστάσεις της για τον περιορισμό της διαφθοράς πολιτικών προσώπων, δικαστών και Εισαγγελέων. Πιστοποιεί λοιπόν ότι η χώρα μας έχει κάνει από το 2018 περαιτέρω θετικά βήματα στην υιοθέτηση των 19 συστάσεων που μας είχαν γίνει…

Φτάνοντας στο τέλος της σημερινής ανασκόπησης και επειδή γιορτάζουμε την ελληνικότητα, να σας προτείνω να αξιοποιήσετε την «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» μεθαύριο 26 Μαρτίου. Είναι μια δράση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη στήριξη του ελληνικού σινεμά, κυρίως εκτός των αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με τιμή εισιτηρίου μόλις €3, το κοινό μπορεί να δει εγχώριες παραγωγές της τελευταίας τριετίας, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ.
Να ευχηθώ Καλή Κυριακή και χρόνια πολλά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου από τα απογευματινά

Μεταξά Μητσοτάκης: Βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μητσοτάκης: Μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Μητσοτάκης: Συζήτηση με γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Close Icon