Πολιτική Υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον ΗΠΑ: Ευθύνεται για περισσότερους θανάτους από την Delta το Φθινόπωρο

Μετάλλαξη Όμικρον ΗΠΑ: Ευθύνεται για περισσότερους θανάτους από την Delta το Φθινόπωρο

Μετάλλαξη Όμικρον ΗΠΑ: Η Omicron, είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που σαρώνει σε ολόκληρη την υφήλιο, οδηγώντας τον ημερήσιο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ σε επίπεδα που υπερβαίνουν τους θανάτους που καταγράφησαν κατά το κύμα δέλτα του περασμένου φθινοπώρου.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού οδηγεί τον ημερήσιο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι το κύμα της δέλτα του περασμένου φθινοπώρου. Η Omicron, είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που σαρώνει σε ολόκληρη την υφήλιο, οδηγώντας τον ημερήσιο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ σε επίπεδα που υπερβαίνουν τους θανάτους που καταγράφησαν κατά το κύμα δέλτα του περασμένου φθινοπώρου. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αναφέρουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο νέες ημερήσιες διαγνώσεις COVID-19 εν μέσω του κύματος της όμικρον, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ η παραλλαγή Omicron ενέχει «πολύ υψηλό» παγκόσμιο κίνδυνο. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών για τους ημερήσιους νέους θανάτους από COVID-19 στις ΗΠΑ αυξάνεται από τα μέσα Νοεμβρίου, φτάνοντας τους 2.267 την Πέμπτη και ξεπερνώντας το ανώτατο όριο των 2.100 τον Σεπτέμβριο, όταν η παραλλαγή δέλτα ήταν κυρίαρχη.

Τώρα η μετάλλαξη omicron εκτιμάται ότι ευθύνεται σχεδόν για όλες τις νέες διαγνώσεις στη χώρα. Και παρόλο που προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια στους περισσότερους ανθρώπους, το γεγονός ότι είναι πιο μεταδοτική σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. «Η Omicron θα μας οδηγήσει σε πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους», δήλωσε ο Andrew Noymer, καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο μέσος ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η χώρα σιγά-σιγά έβγαινε από το ρεκόρ των 3.300 νεκρών ημερησίως. Περισσότεροι Αμερικανοί λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά του ιού από ό,τι πριν από την έκρηξη της μετάλλαξης όμικρον, σύμφωνα με δημοσκόπηση του AP-NORC αυτή την εβδομάδα. Αλλά πολλοί άνθρωποι, κουρασμένοι από την κρίση, επιστρέφουν σε κάποιο επίπεδο κανονικότητας με την ελπίδα ότι οι εμβολιασμοί ή οι προηγούμενες λοιμώξεις θα τους προστατεύσουν.

Τα συμπτώματα της Omicron είναι συχνά πιο ήπια και ορισμένοι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί λένε οι ερευνητές. Όμως, όπως και η γρίπη, μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά για άτομα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν άλλα προβλήματα υγείας ή δεν έχουν εμβολιαστεί. «Είναι σημαντικό, να επισημανθεί ότι το «ηπιότερο» δεν σημαίνει «ήπιο»», δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.