Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

ΗΠΑ CDC: Θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

ΗΠΑ CDC: Το CDC μετέβη για να επικεντρωθεί στις πρωτοποριακές περιπτώσεις υψηλότερης «κλινικής και δημόσιας σημασίας» Ο πρώην διευθυντής του CDC λέει πως πιστεύει ότι θα βρεθούν οι αληθινές ρίζες της COVID Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης και την επιβράδυνση της εξάπλωσης της COVID-19 είναι ο εμβολιασμός, αλλά ο συνολικός αριθμός των πρωτοποριακών κρουσμάτων είναι άγνωστος επειδή ο οργανισμός παρακολουθεί μόνο τα πιο σοβαρά περιστατικά σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Medpage Today. Μετά την 1η Μαΐου 2021, το CDC εξορθολογίστηκε από την αναφορά όλων των πρωτοποριακών λοιμώξεων COVID-19 στην παρακολούθηση μόνο των πιο σοβαρών περιπτώσεων, με τον οργανισμό να αναγνωρίζει ότι ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων υποεκπροσωπείται λόγω των ασυμπτωματικών ασθενών ή των ήπιων περιπτώσεων που δεν αναζητούν φροντίδα ή δοκιμή.

Ο Δρ Devang Sanghavi, ιατρικός διευθυντής της μονάδας εντατικής ιατρικής στην Mayo Clinic, είπε στον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο (AMA) ότι μια σημαντική λοίμωξη COVID-19 ορίζεται ως η ανίχνευση ιικού RNA ή αντιγόνου COVID-19 σε ένα αναπνευστικό δείγμα που συλλέχθηκε 14 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης των εμβολίων mRNA Moderna ή Pfizer ή δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Johnson & Johnson COVID-19.

Το CDC μετατράπηκε για να επικεντρωθεί στις πρωτοφανείς περιπτώσεις με την υψηλότερη κλινική και δημόσια σημασία για τη δημόσια υγεία «επειδή πολλές πρωτοφανείς λοιμώξεις μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ατόμων δεν θα εξελιχθούν σε σοβαρή ασθένεια σε σύγκριση με εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι και μολύνονται με COVID-19», σημείωσε ο οργανισμός.

“Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι η συλλογή δεδομένων για σοβαρές περιπτώσεις εμβολιασμού για την COVID-19, καθώς είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους πρωτοποριακών κρουσμάτων εμβολίου αναζητούν ιατρική περίθαλψη και διαγιγνώσκονται και αναφέρονται ως κρούσμα COVID-19”. είπε το πρακτορείο. Περίπου το 10% των ανθρώπων που αναπτύσσουν πρωτοφανείς λοιμώξεις, ωστόσο, εξακολουθούν να χρειάζονται νοσηλεία, είπε ο Sanghavi στο AMA. “Το ένα τοις εκατό έως το 2% όσων νοσηλεύονται από πρωτοφανείς λοιμώξεις μπορεί ακόμα να πεθάνουν, δυστυχώς. Επομένως, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία”, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του CDC είπε ότι ο οργανισμός παρακολουθεί τα ποσοστά των περιπτώσεων επανάστασης της COVID-19 και τη σχετική νοσηλεία και τους θανάτους τους σε μηνιαία βάση, όχι συνεχώς, επειδή, «Αυτά τα δεδομένα αναφέρονται με βάση το πότε ο ασθενής υποβλήθηκε σε εξέταση και όχι την ημερομηνία που πέθανε. ”

“Οι θάνατοι συμβαίνουν συνήθως έως και 30 ημέρες μετά τη διάγνωση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση.”

Ωστόσο, ο Δρ. Eric Topol, καθηγητής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Scripps Research και ιδρυτής και διευθυντής του Scripps Research Translational Institute, είπε:

«Η αναφορά των πρωτοποριακών δεδομένων εμβολιασμού της CDC ήταν εξαιρετικά ανεπαρκής».

Όταν ξεκίνησε η πανδημία για πρώτη φορά, το επίπεδο προστασίας από τα εμβόλια θα μπορούσε να ερμηνευθεί με την παρακολούθηση πρωτοποριακών λοιμώξεων μεταξύ των μη εμβολιασμένων και εκείνων που εμβολιάστηκαν, «… αλλά τώρα γίνεται περισσότερο η σύγκριση των εμβολιασμένων έναντι των προηγουμένως μολυσμένων με COVID-19 ” είπε ο David Dowdy, MD, PhD, επιδημιολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health στη Βαλτιμόρη.

Ο Ντάουντι είπε, «Τώρα που η συντριπτική πλειονότητα του μη εμβολιασμένου πληθυσμού έχει μολυνθεί, η μέτρηση των «επαναστατικών» λοιμώξεων είναι πιο δύσκολο να ερμηνευτεί».

Οι λοιμώξεις από την COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων δεν ήταν συχνές με την παραλλαγή δέλτα, αλλά επειδή η παραλλαγή της όμικρον είναι πιο μεταδοτική, «Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε πρωτοφανείς λοιμώξεις», πρόσθεσε ο Sanghavi, ο οποίος επίσης σημείωσε ότι οι πρωτοφανείς λοιμώξεις εμφανίζονται μεταξύ των εμβολιασμένων λόγω της ανοσίας τους που φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

Είπε ότι επειδή τα εμβόλια δημιουργήθηκαν για διαφορετικό στέλεχος από την παραλλαγή της όμικρον, «… η αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου μπορεί να μην είναι τόσο καλή για την όμικρον σε σύγκριση με τη δέλτα, σε σύγκριση με την άλφα παραλλαγή, που ήταν αυτό για το οποίο ήταν αρχικά σχεδιασμένο.”

Ο Saad Omer, MPH, PhD, διευθυντής του Ινστιτούτου Yale για την Παγκόσμια Υγεία, είπε στο NPR πέρυσι ότι η παρακολούθηση μη σοβαρών λοιμώξεων είναι επίσης σημαντική.

Ο Saad Omer, MPH, PhD, διευθυντής του Ινστιτούτου Yale για την Παγκόσμια Υγεία, είπε στο NPR πέρυσι ότι η παρακολούθηση μη σοβαρών λοιμώξεων είναι επίσης σημαντική.

“Σε αυτή την πανδημία, δυστυχώς, κυνηγούσαμε το ξέσπασμα.

Και ο τρόπος για να ελέγξετε μια επιδημία είναι να την προλάβετε.

Και ένας τρόπος για να την προλάβετε είναι να εντοπίσετε αυτά τα πρώιμα σήματα και να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τεστ απλά σε σοβαρές περιπτώσεις που χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο νοσοκομείο», είπε. «Είναι τα άγνωστα που μας πιάνουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διπλασιασμός των παιδικών κρουσμάτων covid στις ΗΠΑ από τις δύο προηγούμενες εβδομάδες

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

Νέα μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός εγκύων κατά της Covid δεν συνδέεται με επιπλοκές τοκετού

Oi νέες οδηγίες των CDC των ΗΠΑ για μείωση της απομόνωσης πυροδοτούν τις περισσότερες συζητήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Λευκός Οίκος διαθέτει τον 3ο γύρο δωρεάν τεστ COVID-19 κατόπιν παραγγελίας

«Κάθε σπίτι στις ΗΠΑ μπορεί να παραγγείλει έναν τρίτο γύρο δωρεάν κατ' οίκον τεστ», ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του ιστότοπου της πρωτοβουλίας. «Παράγγειλε το δικό σου σήμερα».

Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Ashwin Vasan, ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει περάσει σε «υψηλό» επίπεδο συναγερμού για την COVID-19.

Εάν κάνουμε όλοι το καθήκον μας, μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες και να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο καλοκαίρι", ανάρτησε ο Vasan στο Twitter παράλληλα με τη συμβουλευτική.

Πλεύρης: Αναστέλλεται η χρήση μάσκας μέχρι τις 15/9-Εξαιρέσεις

Πλεύρης: Από την 1η Ιουνίου έως τις 15/9 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των κτελ και των τρένων όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις των επιβατών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Δείτε σε ποιους χώρους παραμένει η υποχρεωτικότητα της χρήσης.

Οι γυναίκες στην Ισπανία θα έχουν το δικαίωμα να μένουν στο σπίτι για όσο διαρκούν οι πόνοι περιόδου

Ορισμένοι βουλευτές από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, που ηγείται της κυβέρνησης μειοψηφίας, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο.

Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της μάσκας από την 1η Ιουνίου - Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η μάσκα πλέον γίνεται προσωπική υπόθεση του καθενός από εμάς. Ακόμη και τώρα που κινούμαστε κατά κύριο λόγο σε ανοικτούς χώρους εναπόκειται στον καθένα από εμάς να κρίνει αν πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του και τους γύρω του, ειδικά σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός.

Τα lockdown παραμένουν στη Σανγκάη ακόμη και μετά το ορόσημο της πόλης στη «μηδενική COVID»

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η πόλη είχε επιτύχει τον στόχο της «μηδενικής COVID» να περάσει τρεις ημέρες χωρίς να εντοπίσει νέο κρούσμα ιού εκτός των περιοχών σε καραντίνα.

ΠΟΥ: Μη βιώσιμη η πολιτική της Κίνας για "μηδενική COVID"

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέει ότι η ακραία προσέγγιση της Κίνας για τον περιορισμό του κορωνοϊού είναι μη βιώσιμη λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής φύσης της παραλλαγής Όμικρον του ιού, αλλά, όπως διευκρινίζει, εναπόκειται σε κάθε χώρα να αποφασίσει ποια πολιτική θα ακολουθήσει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Προανήγγειλε τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση από τον Σεπτέμβριο -Αύριο οι αποφάσεις για την μάσκα

Αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας από την 1η Ιουνίου από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.